“Τεπένδρειος Ανάβασις”…

Βγαίνει από την κατάψυξη, διασχίζει την έρημο, αναμετριέται σε έναν αγώνα καράτε, πετάει πάνω από τη γη  και καταλήγει να πρωταγωνιστεί σε ένα φανταχτερό σόου μόδας, κλέβοντας την παράσταση για μία ακόμη φορά. Δεν είναι άλλη από την κυρία Τεπενδρή, τη διαχρονική μούσα του Κωνσταντίνου Κακανιά, η οποία επιστρέφει δριμύτερη στην Αθήνα με νέες ιστορίες και περιπέτειες. Γνωστή για την αγάπη και την εμμονή που τρέφει για την κοσμική ζωή, τον κόσμο της σόου μπιζ και της δημοσιότητας, η κυρία Τεπενδρή, πάντα κομψή, φιλόδοξη και εγωκεντρική,

πάει Μεταξουργείο και δίνει ραντεβού με το φιλότεχνο κοινό της στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή (Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο). Πρόκειται για την έκθεση ΄΄Τεπένδρειος Ανάβασις΄΄ που περιλαμβάνει  την ταινία μικρού μήκους ΄΄Tependris Rising΄΄ και μία σειρά σχεδίων βασισμένη στο εν λόγω φιλμάκι. Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς καινοτομεί καθώς χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τα κινούμενα σχέδια, αναμειγνύοντας έτσι την εικονογράφηση και την καρικατούρα με την τέχνη του κινηματογράφου.

Με καυστικό χιούμορ, σαρκασμό και πολύ φαντασία, ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη διάσημη ηρωίδα του, η οποία δεν σταματά να μπαινοβγαίνει στη ζωή του, όσα χρόνια και αν περάσουν. Παράλληλα πρωταγωνιστεί στην δουλειά του όχι μόνο μέσα από εκθέσεις, αλλά και μέσα από παραστάσεις και βιβλία, ενσαρκώνοντας κάθε φορά πολλούς και διαφορετικούς ρόλους της σύγχρονης πραγματικότητας.

Ο Κωνσταντίνος Κακανιάς ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Εικονογραφήσεις του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά των New York Times και Los Angeles Times, ενώ έργα του έχουν κοσμήσει σημαντικά μουσεία και γκαλερί σε Ευρώπη και Αμερική. Η έκθεση  ΄Τεπένδρειος Ανάβασις΄΄ συνεχίζεται έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα