Η “υπερέκθεση” Βενιζέλου… προκαλεί υποψίες για εξελίξεις

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν υπήρξε ποτέ… συνηθισμένη προσωπικότητα για τον εγχώριο δημόσιο βίο. Από την εποχή που μπήκε στο ΠΑΣΟΚ το 1989, όταν αρκετοί… γύριζαν την πλάτη τους στον Ανδρέα Παπανδρέου, στον απόηχο του σκανδάλου Κοσκωτά και της ήττας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές

του Ιουνίου του 1989, ο Ευάγγελος Βενιζέλος… είναι πάντα εδώ. Παρών και μάχιμος, θα προσέθετε κανείς, με την επίμονη υπεράσπιση ιδεών και πρωτοβουλιών, ακόμη και όταν φτάνει στην ακραία υπερβολή, όπως για παράδειγμα με τη… μνημειώδη ατάκα περί κατάθεσης στεφάνου υπέρ του PSI. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε συγκυβερνήτης του Αντώνη Σαμαρά στα δύσκολα χρόνια 2012-2015, έχει… κανιβαλιστεί επαρκώς στη δημόσια ρητορική τα τελευταία χρόνια. Φυσικά, έχει και ο ίδιος τις βαριές ευθύνες του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι καταγράφει σήμερα προχωρημένη τοξικότητα και αποστροφή σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, με αποτέλεσμα ο δημόσιος λόγος του να χάνει δυναμική και δυνατότητα παρεμβασης. Απ’ την άλλη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο δύσκολα μπορείς να τον παραμερίσεις. Και είναι χρήσιμο να παρακολουθεί κανείς τη δημόσια παρουσία και τις κινήσεις του, για να χαρτογραφεί εγκαίρως εξελίξεις μέλλοντος. Έτσι, είναι ενδιαφέρουσα η… υπερέκθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στα ΜΜΕ και τον δημόσιο λόγο τις τελευταίες μέρες. Με εμφανίσεις σε... Read more »

The post Η “υπερέκθεση” Βενιζέλου… προκαλεί υποψίες για εξελίξεις appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα