Το ακροβατικό υπερθέαμα των συνιστωσών

Μέσα από την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η πλήρης κατάρρευση των θεσμών στη χώρα. Οι αξιωματούχοι ή «χειριστές» της λίστας διαδοχικά, την διαχειρίστηκαν, με τρόπο που προσέβαλαν την κοινή γνώμη. Χειρισμοί, οι οποίοι υποβαθμίζουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και κάθε άλλο δείχνουν, εκτός από σεβασμό και υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και τους θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία εξ’ αρχής έπραξε αυτό που άλλωστε είχε δεσμευθεί απέναντι

στην κοινωνία και ζήτησε την παραπομπή της υπόθεσης σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής, κάτι το οποίο αποτελεί και απαίτηση της κοινωνίας.

Στην πρόθεση αυτή, κανείς να μη μείνει πλέον στο απυρόβλητο και οι πύλες της Δικαιοσύνης να ανοίξουν οριστικά για όσους έκλεψαν, εξαπάτησαν ή δεν σεβάστηκαν τον όρκο τους, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε ένα πολιτικό τυχοδιωκτισμό, εκφράζοντας μια άλλη άποψη. Μια άποψη, δίχως άποψη.

Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην αποσταθεροποίηση και την διάλυση για να αποκομίσει ίδια «οφέλη» που ενδεχομένως θα προκύψουν. Όσοι όμως κοντόφθαλμοι, ορέγονται να κυβερνήσουν τα συντρίμμια που οι ίδιοι θα προκαλέσουν, αγνοώντας το καλό της Πατρίδας και παραγνωρίζοντας ότι ο λαός αναζητά σταθερότητα και προσανατολισμό, μοιραία, παραγκωνίζονται από το πολιτικό γίγνεσθαι.

Αποσταθεροποίηση και διάλυση που επιδιώκει με εμπρηστικές δηλώσεις αφενός και με ανοησία και ανευθυνότητα αφετέρου, πυροδοτώντας την βία ώστε να αντικαταστήσει τον πολιτικό λόγο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της βίας που ζούμε σήμερα.

Η λεκτική βία που χρησιμοποιείται όλο αυτό το διάστημα, με ανιστόρητους παραλληλισμούς για «πράκτορες και γερμανοτσολιάδες», είναι επόμενο ότι θα οδηγήσουν στην «επανάσταση». Αυτή η προπαγάνδα στην οποία ανεύθυνα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται, προκαλούν την ένταση και σε άλλα επίπεδα.

Επιπλέον, ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέχθηκε ή και προστάτευσε επί πολλά χρόνια άτομα και οργανώσεις που πίστευαν σε αυτές τις μεθόδους πολιτικής έκφρασης και ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή αντιπολίτευση ενθάρρυνε τη βία των «Αγανακτισμένων» και χάιδεψε τα αυτιά των κουκουλοφόρων και με τον πολιτικό της λόγο διαπαιδαγώγησε σε αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Και μετά διερωτάται ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη του λέγοντας, «διακρίνω κι εγώ μια στασιμότητα και μια κάμψη στις αποδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μια κάμψη στη δυναμική του στην κοινωνία»

Η «κραταιά αριστερά που κάποιοι οραματίζονταν», έβγαλε το προσωπείο, και επανεμφανίστηκε με τα χειρότερα χαρακτηριστικά για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Ο εξτρεμισμός, τα μεγάλα λόγια, η αμετροέπεια, η ρητορική και η συνωμοσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αν μη τι άλλο δυναμιτίζουν την κοινωνία και δεν αρμόζουν στο θεσμικό ρόλο του ως αντιπολίτευση.

Προσεγγίσεις που επιδιώκουν να κρατήσουν σταθερό το κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρήσουν ενωμένες τις ετερόκλητες συνιστώσες που τον απαρτίζουν.

Και εάν αυτές οι προσεγγίσεις κάνουν ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει να απασχολήσει τον ίδιο και την ηγετική ομάδα του.

Το σίγουρο όμως είναι, ότι κάνει ζημιά σε μια χώρα που χρειάζεται στοιχειώδη πολιτική σταθερότητα και ηρεμία.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λογίζεται δημοκρατικό κόμμα και όχι σύνολο γκρουπούσκουλων και συνονθύλευμα αλλοπρόσαλλων συνιστωσών, πρέπει, τουλάχιστον, να αποκηρύξει την ανομία και τη βία των κουκουλοφόρων, ειδάλλως θα τον αποκηρύξει ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα