Το Φεστιβάλ Πετρούπολης… συνεπές στο ραντεβού του

Η μουσική, το θέατρο και ο χορός έχουν για μία ακόμη χρονιά την τιμητική τους, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Πετρούπολης, που συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς. Πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους και για όλα τα γούστα φιλοξενούνται και φέτος στο θέατρο Πέτρας, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα

40 χρόνια στη δισκογραφία, βραδιά χορού διοργανώνουν τα τμήματα του Δήμου Πετρούπολης, ενώ στις 27 Ιουνίου το τμήμα μοντέρνων οργάνων του δημοτικού ωδείου Πετρούπολης παρουσιάζει μια αναδρομή στην ροκ μουσική των δεκαετιών του ’80 και του ’90. Ένα θεατρικό οδοιπορικό από τη μαζική εξόντωση των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή έως την Κατοχή και τον Εμφύλιο παρουσιάζουν η Λυδία Κονιόρδου και η Έλλη Παπαδημητρίου στις 2 Ιουλίου. Πρόκειται για την παράσταση «Κοινός Λόγος», με αφηγήσεις ανώνυμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου. Ο Στέλιος Μάϊνας, η Δήμητρα Ματσούκα και η Ελένη Καστάνη πρωταγωνιστούν στο σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι «Περλιμπλίν & Μπελίσα», έργο του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στις 3 του ίδιου μήνα. Μελωδίες και εικόνες από μία Ελλάδα όχι και τόσο μακρινή, αλλά σίγουρα πολύ διαφορετική φέρνουν στο προσκήνιο η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής μέσα από την κοινή, μουσική τους σύμπραξη στις 5 Ιουλίου. Ξεκαρδιστική αναμένεται να είναι η νέα κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα «Τα παιδιά θα έρθουν στις 8», όπου πρωταγωνιστεί ο ίδιος παρέα με την Βασιλική Ανδρίτσου (6 Ιουλίου), ενώ οι φίλοι της τζαζ μουσικής καλούνται να απολαύσουν μία ατμοσφαιρική συναυλία με το τρίο «Mothe Jazz» την επόμενη ημέρα (7 Ιουλίου). Τις σχέσεις ανδρών και γυναικών πραγματεύεται το «Μήλο» των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου που παρουσιάζεται στις 8 Ιουλίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα (12 Ιουλίου) ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης σκηνοθετεί το έργο «Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη, με τους Σπύρο Πούλη, Κώστα Αποστολάκη και Σπύρο Σπαντίδα.

Μεγάλη βραδιά διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης στις 15 Ιουλίου, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια του θεάτρου Πέτρας, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, στη δημοτική αποθήκη τροφίμων. Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Αντώνης Ξένος πρωταγωνιστούν στο έργο «Ο Φώντας» του Δημήτρη Ευθυμιάδη που ανεβαίνει στις 18 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Ξένου. Τραγούδια από το νέο άλμπουμ της «η Τρίπλα» αλλά και πολλές επιτυχίες από το γνωστό ρεπερτόριο της ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου στις 22 Ιουλίου, μέσα μια μεγάλη συναυλία που θα συζητηθεί. Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι και οι υπόλοιπες θεατρικές παραστάσεις που θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ενδεικτικά αναφέρουμε την «Ελένη» του Ευριπίδη (25 Ιουλίου) με την Πέμη Ζούνη και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον «Κύκλωπα» του Ευριπίδη με τους Νίκο Καραθάνο, Δημήτρη Πιατά και Νίκο Χατζόπουλο (28 Αυγούστου) και την «Μήδεια» του Ευριπίδη (29 Αυγούστου) με τους Γιώργο Κιμούλη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Τάσο Νούσια και Μάνο Βακούση.

Η ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη σκιαγραφείται μέσα από την μουσικοθεατρική παράσταση «Ποιος τη ζωή μου» στην οποία παρελαύνουν σπουδαίοι ηθοποιοί και τραγουδιστές (31 Αυγούστου). «Ο Επιθεωρητής» του Γκογκόλ ΄΄καταφθάνει΄΄ και αυτός στο θέατρο Πέτρας (1η Σεπτεμβρίου) με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τον Γιώργο Αρμένη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ακολουθούν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη (2 Σεπτεμβρίου) με τους Δημήτρη Λιγνάδη, Σάκη Ρουβά και Μαρία Κίτσου, ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου (3 Σεπτεμβρίου), με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
και το Μηνά Χατζησάββα, η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα (7 Σεπτεμβρίου) με
ένα πρόγραμμα εφ’ όλης και ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη (12 Σεπτεμβρίου), με τους Νίκο Κουρή, Χρήστο Λούλη, Αμαλία Μουτούση, Μάκη Παπαδημητρίου και Διονύση Σαββόπουλο. «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού ανεβάζει στις 17 Σεπτεμβρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων, ενώ ο Αντώνης Αντωνίου ξετυλίγει την αληθινή ιστορία του «Ανδρέα Κορδοπάτη», μέσα από το ομώνυμο έργο του Θανάση Βαλτινού (18 Σεπτεμβρίου).

Μια συναυλία ξεχωριστή και διαφορετική πραγματοποιείται στις 20 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων του φεστιβάλ της Πετρούπολης. Τριάντα καλλιτέχνες, συνθέτες, στιχουργοί, ερμηνευτές και μουσικοί, συμμετάσχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή αφιλοκερδώς και ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας ένα ξεχωριστό μουσικό πάρτι. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το αφιέρωμα αλληλεγγύης στο «Σπίτι του Ηθοποιού» στις 23 Σεπτεμβρίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο Δημαρχείο Πετρούπολης (3ος όροφος), στο θερινό δημοτικός κινηματογράφος «Πετρούπολις», στα καταστήματα Public και Παπασωτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα