Το ΚΚΕ στον αστερισμό της διαρχίας

Οι εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο στο ΚΚΕ με τη… βιαστική εκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στη θέση του Γενικού Γραμματέα, με την Αλέκα Παπαρήγα όμως να παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πολιτικά ενεργή, δείχνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα βιώσει μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές μια ιδιότυπη διαρχία.

Ο νέος Γενικός Γραμματές του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

δεν είναι βουλευτής, κάτι που σημαίνει ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Αλέκα Παπαρήγα θα διατηρήσει το αξίωμα της επικεφαλής της Κοινοβουλετικής Ομάδας του Περισσού. Θα συνεχίσει δηλαδή να είναι η “φωνή” του Περισσού εντός του Κοινοβουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών στενός συνεργάτης της Αλέκας Παπαρήγας και στηρίχτηκε από την ομάδα της προκατόχου του, είχε και την στόχευση, πέραν της πολιτικής συνέχειας, να δοθεί στον νέο Γενικό Γραμματέα, μέσω αυτής της άτυπης διαρχίας, επαρκής χρόνος για να διαμορφώσει τη δική του πλατφόρμα, και η κοινωνία… να τον γνωρίσει χωρίς κραδασμούς.

Το ΚΚΕ άλλωστε έχει αποδείξει με τη διαχρονική παρουσία του στον δημόσιο βίο, ότι έχει τους κατάλληλους εσωτερικούς μηχανισμούς για να αποφεύγει κάθε φορά… τα χειρότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα