Το μεγάλο πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης

Ειδοποιητήρια σε δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης φέρεται διατεθειμένη να στείλει η εφορία αφού κάποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν εκλδηλώσει ενδιαφέρον, μέσω τηλεφώνου ή της υπηρεσίας του taxisnet. Όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα ώς 25.000 ευρώ, ή με το νέο όριο, 35.000 ευρώ, για οικογένειες χωρίς παιδιά, δικαιούνται να πάρουν το προβλεπόμενο ποσό. Το όριο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα απο τα τρία πρώτα προστατευόμενα τέκνα για οικογένεια με παιδιά. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με την ακίνητη περιουσία των

αιτούμενων. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για το ζευγάρι.

Σε μια προσπάθεια «ξυπνήματος» της αγοράς πετρελαίου, το υπουργείο οικονομικών προσπαθεί να παροτρύνει τους καταναλωτές με το βοήθημα που έχει προς διάθεση. Το 2012 είχε προβλεφθεί ένα κονδύλι 80εκ. ευρώ από τα οποία διατέθηκαν μόνο 7εκ. Ενώ για το 2013 υπάρχει μέριμνα δαπάνης για 270εκ. Μέσα στον Γενάρη διατέθηκαν 15εκ. Ωστόσο το καταναλωτικό κοινό δεν νομίζω ότι απαξιώνει το επίδομα, απλά αυτό είναι και πάλι μικρό σε σχέση με το συνολικό ποσό που απαιτείται για την ελάχιστη, έστω, ποσότητα πετρελαίου.

Μεγάλο μέρος των πολιτών, των οποίων οι αιτήσεις απορρίπτονται, είναι αυτοί που δηλώνουν φιλοξενούμενοι ή τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν από τους γονείς τους, το σπίτι που διαμένουν. Όσοι δηλαδή δηλώνουν ψιλή κυριότητα, έχοντας οι γονείς τους την επικαρπία του σπιτιού τους, δεν δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης. Παρόλο που τηρούν τις προϋποθέσεις που ζητούνται. Καλό είναι το υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα, καθώς αυτός ο αριθμός των φορολογουμένων είναι αρκετός και δεν ανήκει στις υψηλές εισοδηματικές κατηγορίες πολιτών.

Ο περισσότερος κόσμος που μπορούσε είχε «φουλάρει» τις δεξαμενές από πέρσι την άνοιξη. Όταν οι πρατηριούχοι είχαν προσφέρει άτοκες δόσεις για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης και ο φόρος κατανάλωσης δεν είχε αυξηθεί ακόμα. Έτσι, τα νοικοκυριά με αυστηρά συντηρητική χρήση προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά με το περσινό απόθεμα. Σίγουρα κάπου εκεί στα μέσα της άνοιξης θα χρειαστεί να προμηθευτούν και πάλι. Είναι αμφίβολο όμως αν και φέτος θα καταφέρουν να γεμίσουν τις δεξαμενές για του χρόνου.

Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και δεν μπορεί να προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα μεγάλες δαπάνες. Δεν θα έχει για τα άμεσα έξοδά του. Τις πρώτες ανάγκες. Όλοι βαδίζουν πλέον με το ρητό «βλέποντας και κάνοντας»! Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψη από το κυβερνητικό επιτελείο.

Keywords
Αναζητήσεις
επιδομα θερμανσης ψιλη κυριοτητα, φιλοξενουμενοι επιδομα θερμανσης
Τυχαία Θέματα