Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ντράγκι για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα

Στη Φρανκφούρτη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει σε πρώτο πλάνο τη στρατηγική στόχευση μιας Ελλάδας που θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω της την κρίση, με όρους πολιτικού ρεαλισμού. Έχοντας ως συνομιλητή τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βάζει στο τραπέζι την αναγκαιότητα προωθητικής στήριξης

της Ελλάδας από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών, έναν χρόνο μετά τις μοιραίες στιγμές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015, και της συμφωνίας που ακολούθησε, μετά τη συνθηκολόγηση της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισημάνει πολλές φορές την αναγκαιότητα αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Διαπιστώνοντας ότι ουσιαστικά η ελληνική κοινωνία έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο ανατροφοδότησης της κρίσης, χωρίς την ίδια στιγμή να καταγράφονται ουσιαστικά βήματα προόδου και δρομολόγησης των κρισιμων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Ο Μάριο Ντράγκι από την πλευρά του, υπήρξε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σταθεροποίησης της παρουσίας της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ως μια περισσότερο ψύχραιμη φωνή σε σχέση με τους βασικούς εκπροσώπους του Βερολίνου και της γερμανικής κυβέρνησης. Έχει λοιπόν συγκεκριμένη άποψη και… εξήγηση, για τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η... Read more »

The post Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ντράγκι για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα