“Βέτο” Κουβέλη για 3, ενόψει ανασχηματισμού

Την επιθυμία του να παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα και μετά τον ανασχηματισμό ο Αντώνης Μανιτάκης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης εκφράζει ο Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί αύριο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σχολιάζει με νόημα “δεν βλέπω τον λόγο να φύγουν Μανιτάκης-Ρουπακιώτης”, επιβεβαιώνοντας

ότι επιθυμία της ΔΗΜΑΡ είναι να μην αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της κυβέρνησης, καθώς η παρουσία των συγκεκριμένων στελεχών θεωρείται από το επιτελείο του Φώτη Κουβέλη ως “δικλείδα ασφαλείας” και απέναντι στην κοινωνία.

Προσφέρει δηλαδή πολιτικό βάρος στην παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση, και ειδικά με το πρόσφατο “φρένο” Ρουπακιώτη, έστω κι αν… θύμα ήταν ο Αντώνης Μανιτάκης, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι έστειλε το μήνυμα πως ακόμη και στη δύσκολη σημερινή πραγματικότητα, υπάρχουν αντίθετες φωνές που ακούγονται.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Φώτης Κουβέλης μιλάει για τον ανασχηματισμό, τα προβλήματα της κυβέρνησης, την επιστροφή της τρόικας τον Ιούνιομ την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, και τις σχέσεις της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ.

Το “βέτο” του Φώτη Κουβέλη για παραμονή στην κυβέρνηση των Μανιτάκη-Ρουπακιώτη, συνοδεύεται σύμφωνα με πληροφορίες και από ένα τρίτο που αφορά… άρνηση, και έχει να κάνει με τις ενστάσεις τις οποίες εξακολουθεί να διατυπώνει η ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση του Μάκη Βορίδη.

Ο Φώτης Κουβέλης ήταν εκείνος που το καλοκαίρι του 2012 έκλεισε την πόρτα της συμμετοχής του πρώην βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην πρώτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με την αιτιολογία του “παρελθόντος” του, όπως συνηθίζουν να λένε με νόημα στη ΔΗΜΑΡ.

Το “βέτο” εκείνο δεν έχει αρθεί, ενώ τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν πλέον ως εμπόδιο και την εμπλοκή του Μάκη Βορίδη στην κόντρα των εφημερίδων “Παραπολιτικά” και “Αυγής”, όπου είναι δικηγόρος του πετυχημένου εκδοτικού εγχειρήματος του Γιάννη Κουρτάκη, με αποτέλεσμα “να έχει προσφέρει πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει πολιτική διάσταση στο θέμα”, όπως σχολιάζουν συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα