Ζέτα Δούκα: Όλα τα θέματα υγείας είναι ψυχοσωματικά

Μέσα από την παρουσίαση της εκπομπής “Check up” της τηλεόρασης του Alpha, η Ζέτα Δούκα κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στη δημόσια παρουσία της, καθώς η γνωστή ηθοποιός που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στον χώρο της κοινωνικής δράσης, με τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο “ΑΝΑΣΑ”, θα ασχολείται με θέματα υγείας.

Αυτά που τόσο ενδιαφέρουν, αλλά και τόσο παραμελούμε στη ροή της καθημερινότητάς μας, στο περιθώριο μιας σύνθετης κρίσης η οποία “γεννάει” ψυχικές και όχι μόνο ασθένεις, παρεμβαίνοντας βιαίως στο dna

της κοινωνίας.

Η Ζέτα Δούκα παραχώρησε συνέντευξη στον “Ελεύθερο Τύπο”, όπου και εκθέτει τις πρώτες σκέψεις της για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά της.

“Η ιδέα ήταν να γίνει μια εκπομπή που αφορά στην υγεία στην ολιστική μορφή της, δηλαδή σωματική, ψυχική και πνευματική, και να μην αφορά μόνο στην πάθηση και τη θεραπεία της. Δίνεται μεγάλη σημασία τόσο στην πρόληψη, εξ ου και ο τίτλος της εκπομπής, όσο και στις καθημερινές συνήθειές μας, όπως αυτές διαμορφώνονται σε σχέση με τη διατροφή, την άσκηση και γενικώς τον τρόπο ζωής μας.

Η επαφή μου με το αντικείμενο “υγεία” ξεκινάει από τα χρόνια που ήμουν φυσικοθεραπεύτρια, οπότε το θέμα ανθρώπινο σώμα το γνωρίζω αρκετά καλά στους μηχανισμούς του.

Η ενασχόλησή μου επίσης με τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο “ΑΝΑΣΑ” μου επιτρέπει να φτάσω πιο κοντά στην ανθρώπινη ψυχή και να κατανοήσω ότι όλα σχεδόν τα θέματα υγείας είναι ψυχοσωματικά. Επομένως, δέχτηκα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση να συμμετάσχω σε αυτή την εκπομπή, και να μάθω και περισσότερα πράγματα”, σημειώνει μεταξύ άλλων η Ζέτα Δούκα στον “Ελεύθερο Τύπο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα