43χρονος Κορεάτης ο υπεύθυνος του μακελειού στο Όκλαντ

«Ο ύποπτος, που φαίνεται ότι είναι κάτοικος του Οκλαντ, παραδόθηκε στους αστυνομικούς της Αλαμέντα. Ο ύποπτος είχε διαφύγει από τους χώρους του μικρού πανεπιστημίου πριν από την άφιξη της αστυνομίας» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 43χρονος πρώην φοιτητής νοσηλευτικής εισέβαλε στον χώρο της υποδοχής του ιδιωτικού πανεπιστημίου ανοίγοντας πυρ, ενώ στη συνέχεια άρχισε να περιτρέχει τις αίθουσες διδασκαλίας πυροβολώντας αδιακρίτως.

Στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο ενός από τα θύματα και οδήγησε μέχρι την Αλαμέντα, όπου και παραδόθηκε.

Συνολικά δέκα άνθρωποι επλήγησαν από τα πυρά. Πέντε εξέπνευσαν επί τόπου και δύο άλλοι στο νοσοκομείο.

Πολλοί βρέθηκαν κρυμμένοι στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου μετά τα γεγονότα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Ονε Γκοχ συνελήφθη κοντά σε σουπερμάρκετ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε προηγουμένως δηλώσει στην υπηρεσία πελατών του καταστήματος ότι πυροβόλησε ανθρώπους.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Το πανεπιστήμιο Oikos προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της θεολογίας, της μουσικής και της υγείας διαπνεόμενα από τις χριστιανικές αξίες.

Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα μετά το μακελειό του 2007 στο πανεπιστήμιο Virginia Tech, όταν ένας φοιτητής άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 32 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Η ενδοσχολική βία στις ΗΠΑ

Κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο είναι το χθεσινό τραγικό γεγονός που σημειώθηκε στο Όκλαντ με τον ένοπλο άντρα να εισβάλλει στο χριστινιανικό πανεπιστήμιο αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον επτά νεκρούς.

Η ενδοσχολική βία με την ακραία μορφή των νεκρών θυμάτων είναι φαινόμενο που σημειώνεται σχεδόν μία φορά το χρόνο στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς.

- Στις 27 Φεβρουαρίου του 2012 μαθητής άνοιξε πυρ στην καφετέρια του σχολείου Σάρντον στο Οχάϊο, σκοτώνοντας τρεις μαθητές και τραυματίζοντας δύο ακόμη, πριν από τη σύλληψη του.

- Στις 2 Φεβρουαρίου του 2010 καθηγητής του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα σκότωσε τρεις συναδέλφους του και τραυμάτισε ακόμη τρεις.

- Στις 14 Φεβρουαρίου του 2008 απόφοιτος του πανεπιστημίου Northern Illinois σκότωσε πέντε μαθητές και μετά αυτοπυρπολήθηκε.

- Στις 16 Απριλίου του 2007 στη Βιρτζίνια σπουδαστής σκότωσε 32 φοιτητές στο Virginia Polytechnic and State University διαπράτωντας το φρικτότερο ανάλογο έγκλημα στην αμερικάνικη ιστορία.

- Στις 2 Οκτωβρίου του 2006 στην Πενσιλβάνια , ένοπλος οδηγός φορτηγού επέλεξε τις γυναίκες φοιτήτριες σε σχολείο των άμις και αναπαριστώντας σκηνή εκτέλεσης σκότωσε πέντε εξ΄ αυτών. Στη συνέχεια ο δράστης αυτοκτόνησε.

- Στις 21 Μαρτίου του 2005 στη Μινεσότα, 16 χρονος μαθητής σκότωσε επτά ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη. Στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

- Στις 29 Οκτωβρίου του 2002 φοιτητής στην Αριζόνα που είχε αποτύ
Keywords
Τυχαία Θέματα