ELI ZERO: Το ηλεκτρικό ...τσέπης από την Κίνα

Το Eli Zero αναμένεται να ενταχθεί στην συνομοταξία των αυτοκινήτων πόλης πολύ σύντομα, εφόσον, καταφέρει να πάρει το πράσινο φως. Είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το Citroen Ami, που κινείται ηλεκτρικά και είναι ένα από τα πιο μικρά οχήματα που θα κυκλοφορούν στον κόσμο. Η Eli είναι μια κινέζικη start – up φίρμα, που και στο παρελθόν είχε ανακοινώσει την παραγωγή του μικρού της μοντέλου, όπως αυτό, είχε μείνει στα χαρτιά. Τώρα, η Eli φαίνεται πιο αποφασισμένη

να βγάλει στους δρόμους το μικρό της όχημα, που εντυπωσιάζει τόσο με την ηλεκτρική του τεχνολογία κάτω από το καπό όσο και με τις διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, το λιλιπούτειο όχημα – που μοιάζει με αυτοκίνητο τσέπης – έχει μήκος 2,25 μέτρα και ύψος 1 5,9 μέτρα. Σε συνδυασμό με το πολύ μικρό του πλάτος – 1,3 μέτρα – του δίνει την δυνατότητα να σφηνώνει με ευκολία ακόμη και στα πιο δύσκολα, εμπορικά κέντρα. Πάντως, οι επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα των 5 5 ίππων το προορίζουν μόνο για αστική χρήση. Και αυτό μαρτυράει και η απογοητευτική τελική του ταχύτητα που δεν ξεπερνάει τα 45χλμ/ώρα.

Μάλιστα, η κινέζικη φίρμα θα το προσφέρει με δύο εκδόσεις μπαταριών, 5,8 ή 8 kWh με την αυτονομία του να αγγίζει τα 110 χιλιόμετρα στην περίπτωση με την πιο ισχυρή μπαταρία. Το Eli Zero αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα και η τιμή του ίσως να μην ξεπερνάει τις 9 – 10 χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα