H νέα Mercedes E-Class καλύπτει όλη την παλέτα επιλογών από τις εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid σύνολα

Η γερμανική σχολή είναι μυημένη στις πρακτικές τετράτροχες λύσεις – τις ονομάζει station wagon ή Estate – που ανέκαθεν επιδείκνυαν τις χωροταξικές αρετές τους. Η Mercedes-Benz είχε πάντα στη γκάμα τις μεγάλες οικογενειακές προτάσεις με τον τρίτο όγκο, που συνήθως ονόμαζαν που κατάφερναν να προσφέρουν έξτρα χώρο για όσους είχαν σε προτεραιότητα την άνεση.

Σήμερα, έχει προστεθεί ο όρος shooting brake, που δίνει έμφαση στις σπορ γραμμή του πίσω τμήματος, όπως στη

νέα E-Class Estate που με τις ελκυστικές γραμμές της προσδοκά να προσελκύσει ένα πιο δυναμικό κοινό, που δεν μένει μόνο στους χώρους. Σε διαστάσεις η νέα Estate αγγίζει σε μήκος τα 4,94 μέτρα, με τις «απλόχερες» διαστάσεις της να τονίζουν τους ευεργετικούς χώρους.

Ειδικότερα, η νέα E-Class Estate προσφέρει 615 λίτρα στον πρακτικό χώρο αποσκευών – σε σύγκριση με την σεντάν ο χώρος είναι αυξημένος κατά 75 λίτρα – ενώ με την γνώριμη αναδίπλωση ο όγκος αυξάνεται στα 1.830 λίτρα . Σαφώς, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις με τις έξτρα μπαταρίες περιορίζουν τον όγκο στα 460 λίτρα . Σε κάθε περίπτωση η νέα E-Class Estate έχει «όρεξη» για μεταφορές χωρίς περιορισμούς.

Στο εσωτερικό της δεσπόζει το σύστημα MBUX Superscreen με τις 3 οθόνες όπου εκτός από τις χρηστικές πληροφορίες είναι ενσωματωμένεςς και αρκετές δημοφιλείς εφαρμογές όπως TikTok, το παιχνίδι Angry Birds, η εφαρμογή Webex, το Zoom για τα meetings κ.λπ. Επίσης, ο τυχερός ιδιοκτήτης μπορεί να προβεί σε πολλές εξατομικευμένες ρυθμίσεις όπως τον ατμοσφαιρικό φωτισμό  να έχει τον ψηφιακό έλεγχο εξαερισμού,  λειτουργία μασάζ στα καθίσματα.

H νέα Mercedes E-Class καλύπτει όλη την παλέτα επιλογών από τις εκδόσεις  βενζίνης, πετρελαίου και plug-in hybrid σύνολα. Η βασική εκδοχή είναι η E 200 με το 2λιτρο μοτέρ των 204 ίππων ενώ στα ντίζελ η εφαλτήρια έκδοση είναι η  E 220 d (και E 220 d 4Matic) των 2.0 λτ. με ισχύ 197 ίππων . Σαφώς, το ήπιο υβριδικό σύστημα προσφέρει επιπλέον ισχύ 23 ίππων και υπάρχει τόσο στην έκδοση βενζίνης όσο και στην ντίζελ.

Τα Plug-in Hybrid σύνολα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 129 ίππων και 440 Nm ροπής, με ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει μέχρι τα 109 χιλιόμετρα και μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh. Αρχική είναι η Ε 300 e (και Ε 300 e 4Matic) με 2λιτρο μοτέρ ισχύος 204 ίππων και 320 Nm ροπής και συνδυαστική απόδοση 313 ίππων και 550 Nm ροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα