Septona: Κάνει πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη

Τη Septona τη γνωρίζουμε όλοι. Έρχεται από το μακρινό 1975 όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση με τις μπατονέτες. Από τότε η εταιρεία αυτή έχει μεταμορφωθεί σε έναν από τους ισχυρότερους παραγωγούς προϊόντων ατομικής φροντίδας και υγιεινής παγκοσμίως, με εξαγωγές σε περισσότερες από 70 χώρες και προγραμματισμένες επενδύσεις για το 2023 που θα ξεπεράσουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες

του ανθρώπου σε κάθε περίοδο της ζωής του, με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας και να βρίσκεται πάντα δίπλα του. Και αυτό το πέτυχε με παρουσία σε όλες τις ηπείρους, προσφέροντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε κατηγορίες προσωπικής περιποίησης και υγιεινής όπως Βρεφική & Παιδική φροντίδα, Φροντίδα ενηλίκων, Οικογενειακή Φροντίδα και Υγιεινή, καθώς και Φροντίδα κατοικίδιων ζώων.

Η Septona απασχολεί σήμερα περισσότερους από 680 εργαζομένους, ενώ διαθέτει έξι υπερσύγχρονα εργοστάσια (πιστοποιημένα κατά IFS–HPC) συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ. και τέσσερα κέντρα διανομής στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η εταιρεία αυτή πιστεύει στη συνεχή ανάπτυξη μέσα από διαρκείς επενδύσεις σε έρευνα. To ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, εξασφαλίζει την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και όλο αυτό με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρόσφατα, η εταιρεία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη βιώσιμη ανάπτυξη με την  ολοκλήρωση μιας μεγάλης επένδυσης, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων της, ύψους 2 εκατομμυρίων. Τα φωτοβολταϊκά τοποθετήθηκαν στις οροφές των εργοστασίων και εξυπηρετούν την αυτοηλεκτροδότηση της παραγωγής σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό η Septona ακολουθεί πολιτικές και πρακτικές με στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα εργοστάσια ακολουθούν πολιτική ανακύκλωσης νερού, ενώ το 70% των μηχανημάτων ακολουθεί πολιτική ανακύκλωσης θερμότητας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον υβριδικά αυτοκίνητα. Επίσης, πραγματοποιείται σταθερά η ανακύκλωση του εταιρικού μηχανογραφικού της εξοπλισμού, λαμβάνοντας σημαντικές πιστοποιήσεις από τις εταιρείες ΧΕΡΜΕΣ Ι.Κ.Ε. και Ιntersys A.E.

Και μιας και μιλάμε για πιστοποιήσεις, η Septona έχει φροντίσει να έχει πολλές από αυτές στην προσπάθειά της να ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές στο σύνολο των εργασιών της.

Διαθέτει πιστοποίηση CHEP, για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος κατά περίπου 8,2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Μέχρι στιγμής μέσω πρακτικών βιώσιμης προμήθειας έχει διασώσει το ισοδύναμο 7 δέντρων σε ξυλεία, με την επαναχρησιμοποίηση του 99% των παλετών για τη μεταφορά των προϊόντων της, το ισοδύναμο των εκπομπών από 7.541 χιλιόμετρα διαδρομών των φορτηγών της και τα καθημερινά απορρίμματα 508 ατόμων.

Ιδιαίτερη σημαντική επίσης η προσπάθειά της για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον,  γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από ETI SMEDA standard επιθεώρηση που τη κατατάσσει ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού SEDEX  καθώς την μακροχρόνια πιστοποίηση της στο Διεθνή οργανισμό  FAIR TRADE Standard.

Πολύ σημαντικές επίσης είναι οι πιστοποιήσεις ISO 9001:2015 & ISO 50001, ISO 22716, ISO 13485 για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, όπως και η FSC® Chain-of-Custody, για την προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων FSC®, ως απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων δασών.

Keywords
Τυχαία Θέματα