To 54% των Τούρκων υπέρ των πυρηνικών όπλων για την αντιμετώπιση του Ιράν

Στο ερώτημα αν η Τουρκία πρέπει να φτιάξει το όπλο αυτό ή να υπολογίζει στην προστασία του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αν το Ιράν αποκτήσει αυτήν την τεχνολογία, το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, δείχνει η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Κέντρου Οικονομικών Μελετών και Διεθνούς Πολιτικής (Edam) σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ατόμων.

Μόνον το 8,2% των ερωτηθέντων
πιστεύει ότι η ασπίδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ επαρκεί και ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, ενώ το 34,8% των ερωτηθέντων αντιτίθεται κατηγορηματικά στην απόκτηση από τη χώρα τους πυρηνικής τεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας, η οποία αντιτίθεται στη διάδοση των πυρηνικών όπλων στα κράτη της περιοχής της, μεταξύ των οποίων το Ιράν, τάσσεται υπέρ της τεχνολογίας αυτής για ειρηνικούς σκοπούς.

Ως εκ τούτου η Τουρκία, η οποία δεν είναι πλούσια σε πηγές ενέργειας, αλλά γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει τα σχέδιά της για την κατασκευή τριών σταθμών εντός τεσσάρων ετών.
Keywords
Τυχαία Θέματα