Youth League: Με την Ιντερ ο Ολυμπιακός

Κλήρωσε την Δευτέρα για τον Ολυμπιακό του Κάρλος Καρβαλιάλ στο Conference League. Κλήρωσε χθες Τρίτη και για τον Ολυμπιακό του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στο Youth League. Την πρωταθλήτρια U19 που θα ψάξει ένα εισιτήριο για τις καλύτερες «16» ομάδες Νέων της Ευρώπης, κόντρα στην Ιντερ.

Ναι, οι Νερατζούρι στον δρόμο των Ερυθρόλευκων σε μονό ματς πρόκρισης που θα γίνει είτε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, είτε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (6 ή 7 Φεβρουαρίου).

«Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες και σε αυτήν τη φάση του θεσμού, κάτι που βάσει των εμφανίσεών μας το δικαιούμαστε. Οποια ομάδα και να αντιμετωπίζαμε θα ήταν δύσκολη και υψηλού επιπέδου, το ίδιο ισχύει και για την Ιντερ μια παραδοσιακά πολύ καλή ομάδα που αυτήν τη στιγμή είναι πρώτη στο ιταλικό πρωτάθλημα» εξήγησε ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

«Για εμάς είναι μια τεράστια πρόκληση και θέλουμε και σε αυτήν την πιο δύσκολη δοκιμασία να φανούμε το ίδιο ανταγωνιστικοί με τα προηγούμενα παιχνίδια που παίξαμε, με στόχο να διεκδικήσουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση» κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η U19 του Ολυμπιακού στο φετινό ταξίδι της απέκλεισε ήδη την περσινή πρωταθλήτρια της γειτονικής χώρας: Τη Λέτσε και μάλιστα με επιμέρους σκορ 6-1 γκολ.

Απέναντι σε… πολυβόλο!

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απόψε για μια φορά ακόμα απέναντί του τον Μάικ Τζέιμς. Μαζί του έχει παίξει δύο φορές στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, το 2017 και το 2018, αλλά από τότε που έφυγε ο Αμερικανός… δεν χαρίζει κάστανα. Εχει αναδειχθεί νικητής στα επτά από τα εννέα παιχνίδια που έχει παίξει εναντίον του Τριφυλλιού. Εχασε δύο φορές ως παίκτης του Μιλάνου (2018-19) και της ΤΣΣΚΑ (2019-20) –  σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι στη Μόσχα, μάλιστα, πέτυχε και τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλο (30). Με τη Μονακό ο Τζέιμς είναι αήττητος σε τέσσερις αγώνες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Η μέρα της κρίσης

Μια μέρα που μπορεί να αλλάξουν πολλά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι η αυριανή. Οπως μου λέει συνεργάτης μου, σχεδόν χίλιες μέρες μετά, η σύγκρουση για τη Super League και τη διαχείριση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φτάνει στο πιο κρίσιμο σημείο. Αύριο, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εκδώσει την απόφασή του επί της προσφυγής που άσκησε η European Superleague Company στις 27 Μαΐου 2021. Αγωγή όχι για τη Super League αυτή καθαυτή, αλλά περισσότερο για τον ρόλο της UEFA και της FIFA στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η προσφυγή έγινε για να επαληθευτεί η συμβατότητα της UEFA με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που συνδέονται με το μονοπώλιο: ουσιαστικά, για να διευκρινιστεί εάν η συμπεριφορά της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και η οποία ενεργεί ως ρυθμιστικός και εμπορικός φορέας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι σύμφωνη με τους κανόνες. Οι 15 δικαστές του Δικαστηρίου της ΕΕ καλούνται να αποφασίσουν επί της προσφυγής, η οποία αφορά στην πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Αναζητεί «ψηλό»

Παίκτη αντί του Εμφιόντου Καμπενγκέλε φαίνεται πως ψάχνει ήδη η ΑΕΚ. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο,  ο 26χρονος καναδός σέντερ, με καταγωγή από το Κονγκό, έχει έρθει σε συμφωνία με τη Βενέτσια, αλλά η αλήθεια είναι πως τον θέλουν και ομάδες από την Ευρωλίγκα. Μετά τις σπουδαίες του εμφανίσεις στο BCL, το να παραμείνει πλέον στην Ενωση με τη… μισή Ευρώπη να τον θέλει, μοιάζει κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Εδωσαν χαρά και μια υπόσχεση

To Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και τα «Παιδικά Χωριά SOS» στη Βάρη επισκέφθηκε χθες η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ μοιράζοντας δώρα και χρήματα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Περισσότερο, όμως, οι Κιτρινόμαυροι πρόσφεραν χαρά και χαμόγελα στους μικρούς, αφού έπαιξαν μαζί τους ποδόσφαιρο και τους πρόσφεραν όμορφες στιγμές που θα θυμούνται για καιρό. Οπως με ενημέρωσε άνθρωπός μου που παρακολούθησε την εκδήλωση, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ υποσχέθηκαν στα παιδιά από τα «Παιδικά Χωριά SOS» πως η επόμενη συνάντησή τους θα είναι σε κάποιο παιχνίδι της ομάδας στην «Αγια-Σοφιά».

Η επιστροφή του Σωκράτη

Οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία του Νίκου Νιόπλια με τον Λεβαδειακό έπεσαν προχθές και μια ημέρα μετά οι Πράσινοι της Βοιωτίας βρήκαν τη λύση. Λες και την είχαν έτοιμη από καιρό… Χθες, λοιπόν, ο Λεβαδειακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα ύστερα από περίπου 2,5 χρόνια. Τελευταία δουλειά του έλληνα τεχνικού ήταν στην ΑΕΚ Β’, στον πάγκο της οποίας κάθισε για σχεδόν δύο χρόνια.

Ηταν… μόνος και έχασε!

Η μονομαχία του Νίκολα Γιόκιτς με τον Λούκα Ντόντσιτς στο ΝΒΑ, έληξε με τον Σέρβο να χαμογελά, παρότι ο Σλοβένος έπαιξε πολύ καλύτερα. Ο Γιόκιτς δεν είχε πολλά κέφια και έμεινε στους οκτώ πόντους, εννέα ριμπάουντ και επτά ασίστ, ωστόσο οι Νάγκετς νίκησαν εύκολα με 130-104 τους Μάβερικς, που παρατάχθηκαν χωρίς τον Ιρβινγκ. Ετσι, ο Ντόντσιτς δεν είχε  βοήθεια δίπλα του και η τρομερή εμφάνισή του, που συνοδεύτηκε από 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ, πήγε στράφι.

Μια άσχημη πρόβλεψη

Δεν θα ξαναδώ τον Σουμάχερ όπως τον γνώριζα. Αυτό ανέφερε ο Ζαν Τοντ, πρώην αφεντικό της Ferrari και στενός φίλος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο γάλλος τεχνοκράτης της Φόρμουλα 1 επισκέπτεται πολύ συχνά τον Μίκαελ Σουμάχερ στο σπίτι του, ο οποίος σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση τα τελευταία 10 χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημά του, που είχε στις Γαλλικές Αλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Keywords
youth, league, ιντερ, ολυμπιακος, ιντερ, league, youth, super league, γκολ, παναθηναικος, τσσκα, super, european, superleague, μαΐου, uefa, fifa, ενωση, ΑΕΚ, sos, λύση, νβα, ιρβινγκ, ferrari, αλπεις, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, ομαδα διας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2013, super league, μια ημερα, αυριανη, δουλεια, δωρα, κοντρα, νβα, παιχνιδια, superleague, uefa, αγωγη, αγωνες, αηττητος, αξιζει, αλπεις, ανθρωπος, ατυχημα, βρισκεται, γκολ, γινει, δευτερο, δευτερα, εγινε, ευκολα, εμφάνιση, επτα, ευρωπη, εφυγε, ιδιο, ισχυει, ιρβινγκ, κονγκο, λεβαδειακος, λετσε, λύση, μαΐου, μονακο, μοσχα, νοσοκομειο παιδων, ομαδα, οκτω, ουσιαστικα, παιδια, ποδοσφαιρο, ρεντη, ρολο, σπιτι, τριτη, τσσκα, φτανει, φορμουλα 1, φορμουλα, φορα, χαρα, αφεντικο, ασχημη, super, εμφανισεις, εννεα, ενωση, ετοιμη, fifa, μια φορα, μοιαζει, νοσοκομειο, ομαδες, παιχνιδι, πληροφοριες, σωτηρης, ταξιδι, european
Τυχαία Θέματα