Αναπάντητα ερωτήματα για τις υποκλοπές

Αναπάντητα ερωτήματα για τις υποκλοπές

Εχουν μπλέξει πολύ τα πράγματα με τις υποκλοπές. Η (μικρή) ανάπαυλα που σημειώθηκε λόγω των εκλογών και του σκληρού καλοκαιριού που βίωσε η χώρα με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες τελείωσε με την καταλυτική για τις εξελίξεις κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ κυρίου Χρ. Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τι είπε ο κύριος Ράμμος και η κυβέρνηση έκανε γαργάρες με χοντρό αλάτι αλυκών Μεσολογγίου; Οτι πιέστηκε αφόρητα στην υπόθεση αυτή και πως υπάρχουν σοβαρές παρανομίες για

τις οποίες κάποιος/οι πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το αυτονόητο σε σχέση με το δεύτερο, το αποκαρδιωτικό σε σχέση με το πρώτο: ποιος πίεσε τον κύριο Ράμμο και γιατί; Ποιος μπορεί να λειτούργησε κόντρα στις δεσμεύσεις του προέδρου Κυριάκου ότι θα ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν; Ποιος τόλμησε να πάρει πρωτοβουλίες αντίθετες με τη βούληση του υπεύθυνου Πρωθυπουργού της χώρας;

Με βάση λοιπόν αυτά που προαναφέρω, εγώ περιμένω τώρα δύο πράγματα:

– Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καλέσει άμεσα τον κ. Ράμμο και να του ζητήσει να κατονομάσει ποιος τον πίεσε (απείλησε, εκβίασε και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί) και αμέσως να κινηθεί εναντίον του.

– Η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικό τρόπο, με δήλωση του εκπροσώπου της, ότι κανένα μέλος της δεν πίεσε τον κ. Ράμμο.

Οτιδήποτε άλλο θα συντείνει στο να σέρνεται μια βαριά μορφή και κατά της κυβέρνησης και κατά της χώρας, και αυτό δεν είναι προς όφελος κανενός. Ούτε βεβαίως του προέδρου Κυριάκου, ο οποίος, όπως κατ΄ επανάληψιν έχει διαβεβαιώσει, επιθυμεί να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προσωπικά, δεν έχω κάτι που να με κάνει να μην τον πιστεύω…

Το σκάνδαλο αποκλείεται να ταφεί

Θεωρητικό ερώτημα θα υποβάλω τώρα, προλαβαίνοντας ίσως διαπορούντες αναγνώστες: μπορεί αυτή η τραγική, στην υφή και το περιεχόμενό της, υπόθεση να θαφτεί πίσω από διάφορα νομικίστικα κόλπα, ελιγμούς με άξονα τη Δικαιοσύνη και με θεσμικές ντρίμπλες α λα… Μέσι; Δεν μπορεί, δηλώνουν κατηγορηματικά εκείνοι που γνωρίζουν. Οσο κι αν το τελευταίο γεγονός, με την αφαίρεση της δικογραφίας από τους εισαγγελείς Σπυρόπουλο και Τριανταφύλλου και την ανάθεσή της σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζήση, υπό το πρόσχημα της αναβάθμισής της, σημαίνει ότι θα «κερδηθεί» κανένας χρόνος, ίσως και περισσότερο, καθυστέρηση στην απόδοση Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο αποκλείεται να ταφεί!

Γιατί ένα πουλάκι, από αυτά που κελαηδάνε τα πρωινά πάνω στα σύρματα – το άκουσα με τ’ αφτιά μου! –, «κελάηδησε» με την κελαρυστή φωνή του ότι η ΑΔΑΕ γνωρίζει πως από τα 92 τηλέφωνα που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε ή αποπειράθηκε να παρακολουθηθούν με το Predator, τουλάχιστον 50 παρακολουθούσε ταυτόχρονα και η ΕΥΠ!!!

Τούτου δοθέντος, αν ισχύει φυσικά, έχουμε ήδη τρία πρόσωπα τα οποία η Δικαιοσύνη λογικά θα καλέσει για διευκρινίσεις. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον, διευκρινίσεις. Είναι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, η εισαγγελέας της υπηρεσίας κ. Βλάχου και βεβαίως ο πολυπράγμων κ. Δημητριάδης με την ιδιότητα του «υποδοχέα» στο πρωθυπουργικό γραφείο των «προϊόντων» της ΕΥΠ. Η τριάδα αυτή πρέπει να απαντήσει τουλάχιστον στο πώς και γιατί αυτή η συνταύτιση. Ηταν κάτι τυχαίο; Μια σύμπτωση; Αν και 50 συμπτώσεις μαζί επί του ιδίου θέματος, υποθέτω θα συμφωνήσετε, δεν λογίζονται συμπτώσεις. Αλλο πράγμα δείχνουν…

«Χρυσές» δουλειές

Μια άλλη ωραία πτυχή αυτής της υπόθεσης είναι εκείνη που αφορά τις «οικονομικές» δραστηριότητες της παρέας που χειριζόταν το Predator και τα συναφή. Ακουσα, πάλι από αυτά τα άτιμα τα πουλάκια που έχουν «καβαντζώσει» από ένα σύρμα της ΔΕΗ το καθένα και κελαηδάνε ακατάπαυστα τα πρωινά, ότι το παρεάκι αυτό έκανε «χρυσές» δουλειές με διάφορα υπουργεία – προφανέστατα σε ανταπόδοση των υπηρεσιών που πρόσφεραν με το σύστημά τους στο… «σύστημα». Ελεγαν δε ένα νούμερο, με το οποίο, με το που το άκουσα, ζαλίστηκα. Κρατήθηκα από μια κολόνα να μη σωριαστώ ο άνθρωπος. 600 εκατομμύρια!!!!

Οταν έπειτα από λίγο συνήλθα και στάθηκα στα πόδια μου, είπα, δεν μπορεί, κάποια υπερβολή υπάρχει σε αυτό, αλλά εντάξει, θα τη βρει την άκρη η ΑΑΔΕ, η Αρχή των Δημοσίων Εσόδων, που εδώ και λίγο καιρό έχει πάρει στο κατόπι τους «επιχειρηματίες» του Predator Λαβράνο – Μπίτζιο κ.λπ. και αναζητεί τους «δρόμους του χρήματος» – κατά τους δρόμους του μεταξιού, του κρασιού κ.λπ.

Ευκαιρίας δοθείσης, να μου επιτραπεί μία φιλική συμβουλή στον κ. Γ. Πιτσιλή, τον επιτυχημένο επικεφαλής της Αρχής: ένας μόνος χειριστής σε αυτή την υπόθεση, όσο ικανός και να είναι, και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω επ’ αυτού, είναι λίγος. Αν θέλουμε πραγματικά να βρεθεί μια άκρη με αυτά τα παλικάρια και τις δουλειές που έκαναν με το Δημόσιο, η έρευνα πρέπει να αναβαθμιστεί – ποιοτικά και ποσοτικά. Αν πάλι δεν θέλουμε, η συνταγή είναι ήδη γνωστή…

Τα τρολ κατέστρεψαν ζωές

Να μου επιτραπεί, παρακαλώ, τώρα να επανέλθω στην υπόθεση της στρατιάς των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που επί χρόνια αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για τη μαύρη προπαγάνδα του κόμματος αυτού, επιδιδόμενα σταθερά και με επιμονή στη δολοφονία χαρακτήρων, τη συκοφαντία, το μίσος, την απαξίωση, την υπονόμευση, τη διάχυση του ψεύδους, της χυδαιότητας, της αλητείας. Υπήρξε μια αναστάτωση από τις αποκαλύψεις της στήλης στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, αλλά το ουσιαστικότερο είναι άλλο: πως άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα. Για παράδειγμα, μου καταγγέλθηκαν τα ονόματα δύο δημοσιογράφων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ως χειριστών αριθμού λογαριασμών στο Twitter με ψευδώνυμα. Μου θύμισαν επίσης τον θρήνο που είχε ξεσπάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, την περίοδο που ήταν κυβερνητική εκπρόσωπος η Ολγα Γεροβασίλη, για έναν «χειριστή» τέτοιων λογαριασμών, όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο. Και μου έστειλαν την ανάρτηση που έκανε, με αφορμή τις αποκαλύψεις, ένας γνωστός τραγουδοποιός, ο κύριος Στάθης Δρογώσης. Είναι αποκαλυπτική για την ανηθικότητα αυτών που χρησιμοποιούσε (και χρησιμοποιεί…) ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξοντώνει τους αντιπάλους του. Ή όσους τέλος πάντων θεωρούσε αντιπάλους, διότι ο κ. Δρογώσης έκανε κάποια στιγμή το «λάθος» να αποχωρήσει από το κόμμα διαφωνώντας με την πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Και έπεσαν να τον φάνε!

Εγραψε λοιπόν στο Χ, προχθές, ο άνθρωπος:

«Κάτι συναισθηματικό. Δυστυχώς τουλάχιστον ένας από την υπόγα ήταν φίλος μου. Με ψευδώνυμο με κατέστρεφε και μετά χωρίς να το ξέρω μου έκανε τον φίλο και με παρηγορούσε. Πρέπει να βγουν ονόματα στη φόρα. Γιατί καταστράφηκαν άνθρωποι και στιγματίστηκαν υπολήψεις. Αλλά έχω σοκαριστεί»!!!

Γιατί «αυτοί είστε», όπως θα έλεγε και ο Μήτσος ο Κουτσούμπας…

Γραφικότητες

Παρακολούθησα κι εγώ, όπως και αρκετοί συνέλληνες, την παρέλαση της Θεσσαλονίκης – ωραία ήταν, δεν λέω. Είχε και καλό καιρό, βγήκε ο κόσμος, Θεσσαλονικείς και εκδρομείς, βόλτα στην υπέροχη παραλία της πόλης, το χάρηκε, είχε και… Κασσελάκη το θέαμα, μια χαρά πέρασε.

(Επαιξε και μια μούφα είδηση επ΄ αυτού, ότι τάχα μου ο Κασσελάκης με τον Ανδρουλάκη δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Αντάλλαξαν, τα είπαν κιόλας, αν και ο άλλος, ο Στέφανος, ως καινούργιος στην παρέα, ήταν πολύ ομιλητικός, μα πολύ μιλάμε, οπότε… κάποια στιγμή ο Στέφανος στράφηκε προς τον προκαθήμενο Τζιτζικώστα. Αυτά…).

Θέλω όμως να κάνω μια παρατήρηση: αυτό το σόου με τον πιλότο του F-16 που κάνει βόλτες πάνω από την παρέλαση και συνοδεύει τη βόλτα με έναν μονόλογο εθνικού περιεχομένου και μετά του απαντάει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει; Εντάξει, έγινε μια, έγινε δυο, έγινε τρεις, πέντε, φτάνει, νομίζω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει τον χαρακτήρα μιας γραφικότητας…

Keywords
Τυχαία Θέματα