Ανταλλάσσουν το πακέτο βοήθειας με πακέτο επώδυνων μέτρων

Το πιθανότερο είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ υπό τον Πρωθυπουργό να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι, καθώς το πρωί αναμένεται να φθάσει στα γραφεία τους το 16σέλιδο προσχέδιο του μίνι Μνημονίου, όπως αυτό διαμορφώνεται έπειτα από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Οι πολιτικοί αρχηγοί χρειάζονται χρόνο για να το μελετήσουν, ώστε προσερχόμενοι στη
σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου να έχουν αποκρυσταλλώσει την απάντηση που θα δώσουν.

Νωρίτερα, οι αρχηγοί ενδέχεται να έχουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με την τρόικα, ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων των δανειστών.

Αγκάθι μεταξύ των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, παραμένει ο τρόπος και το ύψος της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες κυρίως μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός είχε αλλεπάλληλες επικοινωνίες προκειμένου να μεταφέρει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς τα πιο πρόσφατα δεδομένα και να ενημερώνεται για τις απόψεις τους.

Ολονύκτια δραματική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Παπαδήμο, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και την τρόικα.

Ενα από τα σενάρια που φαίνεται να προκρίνεται προς έγκριση από τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και η ταυτόχρονη περικοπή κατά 15% των επικουρικών συντάξεων.

Απ' ό,τι φαίνεται, τα κόμματα καταλήγουν στην ψήφιση της συμφωνίας (από το γενικό πλαίσιο της οποίας το πιθανότερο είναι να λείπουν τα εργασιακά θέματα) και του PSI το Σαββατοκύριακο.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα έχει ένα και μόνο άρθρο, με σκοπό να αποφευχθούν οι διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η σπουδή έχει σχέση και με το γεγονός ότι τη Δευτέρα, αν ισχύσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους, θα πρέπει να διατυπωθεί από την κυβέρνηση η πρόταση για τη συνεισφορά των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους και να ολοκληρωθεί το PSI.
Keywords
Τυχαία Θέματα