Απεργία των γιατρών και καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, της ΠΟΕ-ΟΤΑ «ο συνεχής και καθημερινός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των αποφάσεων της συγκυβέρνησης και της τρόικας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων».

Γι’ αυτό, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση
και τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και της κοινωνίας, στις πολιτικές λιτότητας, της ανεργίας και της κατάργησης του κοινωνικού κράτους».

Στο μεταξύ σήμερα τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος για την Υγεία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη συνταγογράφηση φαρμάκων βάσει της δραστικής ουσίας, για τα γενόσημα, καθώς και την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ξεκινά στις 10 στη Βουλή.

Με πολλές από τις διατάξεις του αντιτίθενται τόσο τα κόμματα της Αριστεράς όσο και φορείς που τους αφορούν.

Απεργούν οι γιατροί

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αναφέρει ότι μοναδική επιδίωξη της πολιτικής της κυβέρνησης «είναι η περικοπή των δαπανών Υγείας με κάθε τρόπο».

Για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%», κάνει λόγο από την πλευρά του η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στις 10.30 στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα