Αποκλεισμός σοκ για την Μπαρτσελόνα

Η ομάδα του Πεπ Γκουρντιόλα σε τρεις ημέρες έχασε τους δύο βασικούς στόχους της για την εφετινή χρονιά -πρωτάθλημα Ισπανίας και Τσάμπιονς Λιγκ- και μάλιστα στο Καμπ Νου.

Η Μπαρτσελόνα, σφυροκοπούσε σε όλο το ματς την Τσέλσι, αλλά ο Τσεχ και η τύχη, της στέρησαν την πρόκριση στον τελικό. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι κι ένας σπουδαίος άθλος, μία επική πρόκριση για την αγγλική ομάδα, που αγωνιζόταν από το 37' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τέρι. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τσέλσι
είχε νικήσει 1-0.

Κι όμως, όταν στο 43' ο Ινιέστα σημείωσε το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε κανείς που θα στοιχημάτιζε υπέρ της πρόκρισης της Τσέλσι.

Η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί στο 35' με γκολ του Μπούσκετς (από γύρισμα του Κουένκα) και δύο λεπτά αργότερα ο Τέρι πήγε στα αποδυτήρια αντικρύζοντας την κόκκινη κάρτα του Τούρκου διαιτητή Τσακίρ επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Σάντσεθ. Στο 43' ο Μάσι πάσαρε στον Ινιέστα και αυτός σκόραρε για το 2-0. Κάπου εκεί λοιπόν, όλοι μάλλον πείστηκαν ότι η υπόθεση πρόκριση είχε τελειώσει.

Κι όμως, όλα άλλαξαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Λάμπαρντ με μακρυνή μπαλιά βρήκε τον Ραμίρες ο οποίος πέρασε με εξαιρετικό τρόπο την μπάλα πάνω από τον Βαλντές και μείωσε σε 2-1.

Στο β' μέρος, ο προπονητής της Τσέλσι, Ρομπέρτο Ντι Ματέο ρίσκαρε, συμβουλεύοντας τους παίκτες τους να πιέζουν πιό ψηλά, αλλά και η Μπαρτσελόνα αύξησε την πίεση. Να σημειώσουμε ότι ο Ντι Ματέο από το 12' είχε αναγκαστεί να αλλάξει τα πλάνα στην άμυνα, αφού τραυματίστηκε ο βασικός αμυντικός, ο Κέιχιλ, από τους κορυφαίους στο πρώτο ματς.

Στο 47' ο Ντρογκμπά ανέτρεψε τον Φάμπρεγας ο Τσακίρ έδειξε πέναλτι, αλλά ο Μέσι έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Η Μπαρτσελόνα, με μία κατοχή μπάλας σε ποσοστό 72% αναζητούσε το γκολ, αλλά ο Τσεχ αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος της αγγλικής ομάδας, λέγοντας όχι σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 83' η Μπαρτσελόνα είχε και δεύτερο δοκάρι κι αυτή τη φορά με τον Μέσι, ενώ ο Τσεχ στην τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων εξουδετέρωσε το σουτ του Μαστσεράνο.

Ο Φερνάντο Τόρες που είχε μπεί στη θέση του Ντρογκμπά έφυγε μόνος στην κόντρα και ξεπερνώντας τον Βαλντές, έδωσε τη χαριστική βολή στην Μπαρτσελόνα, ισοφαρίζοντας στο δευτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Θυμίζουμε ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 19 Μαίου στην Αλιάνζ Αρένα στο Μόναχο.

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Μαστσεράνο, Πικέ (26' Ντάνι Αλβες), Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (73' Κεϊτά), Τσάβι, Ινιέστα, Κουένκα (68' Τέγιο), Μέσι, Σάντσες

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ (12' Μποσίνγκουα), Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μίκελ, Μειρέλες, Μάτα (57' Καλού), Ντρογκμπά (80' Τόρες)
Keywords
Τυχαία Θέματα