Αραγε, θέλει ο πρόεδρος τον Πογέτ;

Υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν θέλει αυτή τη στιγμή τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας; Από ό,τι φαίνεται, ναι. Ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, που δεν άλλαξε άποψη ούτε από το 2-2 με τη Γαλλία, ούτε τέλος πάντων… φρενάρει από τη μεγάλη ευκαιρία του Μάρτη όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro.

Οπως μου λένε άνθρωποι που εμπιστεύομαι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θέλει να προσθέσει στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής το θέμα του προπονητή. Και μιας και αυτή η συνεδρίαση είναι μόλις την Τρίτη (28/11); Λογικά σύντομα θα γίνουμε όλοι σοφότεροι για το πού μπορεί να φτάσει το θέμα.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι από χθες, οι ίδιοι οι διεθνείς έχουν φροντίσει να στείλουν το μήνυμά τους στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, και μάλιστα μέσω του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα: «Θα είναι μεγάλη αδικία, γιατί έχουμε ξεκινήσει μαζί του όλη αυτή την προσπάθεια. Κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Νιώθουμε καλά με τον προπονητή», δήλωσε χθες ο κάπτεν για τον Πογέτ. Για να δούμε λοιπόν τι θα ακολουθήσει…

Η ΕΠΟ επιμένει!

Μείζον θέμα προέκυψε το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία έστειλε έγγραφο και ανέφερε πως δεν μπορεί να διαθέσει δύναμη για αγώνες στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, ωστόσο η ΕΠΟ μάλλον ακολουθεί τον δικό της δρόμο. Πού θα καταλήξει αυτός, ουδείς γνωρίζει. Προσέξτε: σε δύο αλλαγές ως προς την ώρα δύο αγώνων του Κυπέλλου προχώρησε η Ομοσπονδία, αλλά τα δύο ντέρμπι παρέμειναν όπως είχαν αρχικά οριστεί!

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα έχει στις 17.00 Αστέρα Τρίπολης – Πανσερραϊκό και στις 19.30 Παναιτωλικό – Athens Kallithea. Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έχουμε, σύμφωνα με την ΕΠΟ, στις 15.30 ΑΕΛ – Ατρόμητο, στις 17.30 ΟΦΗ – Κηφισιά και στις 21.00 Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό (με την Αστυνομία να έχει ζητήσει αναβολή). Και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το… μενού περιλαμβάνει στις 16.00 Λεβαδειακό – Νίκη Βόλου, στις 18.00 ΠΑΟΚ – Βόλο και στις 19.00 ΑΕΚ – Αρη (κι εδώ η Αστυνομία ζήτησε αναβολή).

Μόνο με έναν γκολκίπερ!

Για… όσκαρ ατυχίας βάζει υποψηφιότητα ο Βόλος που ταξίδεψε στην Κρήτη ενόψει του αποψινού παιχνιδιού με τον ΟΦΗ έχοντας στην αποστολή του μόλις έναν τερματοφύλακα. Μετά τον Μάριο Σιαμπάνη που υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, η ομάδα της Μαγνησίας δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στις υπηρεσίες του Συμεών Παπαδόπουλου, ο οποίος, έπειτα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε πως υπέστη ρήξη μηνίσκου. Ετσι, ο μόνος διαθέσιμος τερματοφύλακας είναι ο Κόστιτς και στον Βόλο θα προσεύχονται να είναι υγιής για να μην μπουν σε μεγάλες περιπέτειες.

Πήρε το μικρόφωνο ο Πόποβιτς!

Απίστευτος Γκρεγκ Πόποβιτς. Ο τεχνικός των Σαν Αντόνιο Σπερς πήρε το μικρόφωνο στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας του με τους Κλίπερς για να κάνει παρατήρηση στους οπαδούς των Σπιρουνιών επειδή αποδοκίμαζαν τον Κουάι Λέοναρντ που επέστρεψε ως αντίπαλος. «Σταματήστε, εμείς δεν είμαστε τέτοιοι τύποι», τους είπε χαρακτηριστικά. Ο Πόποβιτς, ας το σημειώσω, πάντα δίνει τον τόνο.

Ο αρχηγός που ξεχωρίζει

Σπουδαία κίνηση από τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα διαμονής του Πρωτέα Γρεβενών στην Αθήνα για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις!

Μία κίνηση που δεν θα γινόταν γνωστή εάν δεν έβγαζε ανακοίνωση η ομάδα. Οπως πληροφορήθηκα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αγωνιζόταν στον συγκεκριμένο σύλλογο σε νεαρή ηλικία πριν από την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας και φυσικά δεν λησμονεί από πού εκκίνησε την πορεία του. Ετσι, τώρα που η ομάδα του Πρωτέα αγωνίζεται στη National League 1 ο Κώστας Παπανικολάου προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα για τους τρεις αγώνες που θα δώσει επί αθηναϊκού εδάφους, καλύπτοντας ο ίδιος όλα τα έξοδα.

Κι όμως, δεν ξέρει τον Γουεμπανιάμα

Μετά το τέλος του αγώνα των Μπακς με τους Σέλτικς ένας γάλλος δημοσιογράφος, που βρέθηκε στη Βοστώνη, ζήτησε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πει τη γνώμη του για τον Γουεμπανιάμα ενόψει και της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης σε μερικές μέρες. «Δεν ξέρω. Δεν βλέπω κανέναν αγώνα, δεν βλέπω καθόλου μπάσκετ», απάντησε ο Γιάννης, αφήνοντας τον δημοσιογράφο με το στόμα ανοικτό. «Παρακολουθώ μπάσκετ μόνο τις στιγμές που κάθομαι στον πάγκο και βλέπω τους συμπαίκτες μου! Εγώ μόνο παίζω…», πρόσθεσε.

Ρέφερι από την Ιβηρική στο Κλ. Βικελίδης

Ο Πορτογάλος Γκουστάβο Κορέια ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα στον Αρη και τον Παναθηναϊκό για τη 12η αγωνιστική της Super League. Ο 31χρονος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Τιάγκο Κόστα, Ρουί Τεχέιρα, τέταρτος ο Τσιάρας, VAR ο Εστέβες Μπρούνο και AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης. Από εκεί και πέρα, ο Διαμαντόπουλος θα είναι στα Γιάννινα για το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ και την ΑΕΚ, ο Περράκης στο Γ. Καραϊσκάκης για το Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και ο Κατσικογιάννης στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός.

Η εισήγηση του εισαγγελέα για τον Αλβες

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών ήταν η εισήγηση του εισαγγελέα για τον Ντάνι Αλβες, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό στα τέλη του 2022 σε κλαμπ της Βαρκελώνης. Ο 40χρονος Βραζιλιάνος παραμένει προφυλακισμένος εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ η υπόθεση αναμένεται να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες για εκδίκαση στις αρχές του νέου έτους. Να σημειωθεί ότι εκτός από την ποινή κάθειρξης εννέα ετών, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να καταβληθεί αποζημίωση από τον Αλβες ύψους 150.000 ευρώ. Ολα δείχνουν ότι τη φυλακή δεν τη γλιτώνει.

Φινάλε για τον Ντι Μαρία

Τέλος εποχής και για τον Ανχελ Ντι Μαρία. Ο διεθνής αργεντίνος άσος δήλωσε πως αποχωρεί από την παγκόσμια πρωταθλήτρια μετά το τέλος του Κόπα Αμέρικα του 2024. Ο 35χρονος σταρ της Μπενφίκα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς παίκτες στην ιστορία της Εθνικής Αργεντινής. Εχει σημειώσει 29 γκολ κι άλλες τόσες ασίστ στα 136 παιχνίδια με την Αλμπισελέστε.

«Στο Copa América θα είναι η τελευταία φορά που θα φορέσω τη φανέλα της Αργεντινής, με όλο τον πόνο στην ψυχή μου και νιώθοντας έναν κόμπο στον λαιμό μου αποχαιρετώ το πιο όμορφο πράγμα που μου συνέβη στην καριέρα μου, φορώντας τη, ιδρώνω και το νιώθω με όλη την περηφάνια», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο του μήνυμα ο Ντι Μαρία.

Keywords
super league, ελλαδα, επο, γαλλια, euro, athens, αελ, οφη, ολυμπιακος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, βολος, κρητη, αθηνα, συγκεκριμένο, league, κεδ, super, σταρ, γκολ, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, ομαδα διας, γιαννης ρουσακης, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, εκρηξη βοστωνη, super league, νικη βολου, το θεμα, αελ, αστυνομια, γνωμη, επο, ημερησια, θεμα, καριερα, κηφισια, μπασκετ, οφη, παιχνιδια, προγραμμα, σταρ, ωρα, αγωνες, αδικια, ανθρωπος, ανχελ ντι μαρια, αποζημιωση, βοηθεια, βοστωνη, γκολ, διαστημα, δυναμη, δωσει, εγγραφο, ευκαιρια, ευρω, ειπε, εξετασεις, εξοδα, ετων, υγιης, ηλικια, υπηρεσιες, υποθεση, κεδ, κινηση, μηνες, μαρια, μπρουνο, νικη, ομαδα, παντα, πεμπτη, ψυχη, ρηξη χιαστου, ρηξη μηνισκου, ρηξη, σεζον, συγκεκριμένο, συντομα, στομα, τριτη, φυλακη, φυσικα, φορα, athens, ανηκει, super, εννεα, euro, κωστας, κωστας παπανικολαου, league, παιχνιδι, τουμπα
Τυχαία Θέματα