Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Στο νοσοκομείο μετά την ανατροπή της καταδίκης του

Ο πρώην παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, λίγες ημέρες μετά την ανατροπή της καταδίκης του για σεξουαλικά εγκλήματα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης προκειμένου να υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος του.

Υπενθυμίζεται ότι το εφετείο της Νέας Υόρκης, την περασμένη Πέμπτη ανέτρεψε την καταδίκη του άλλοτε ισχυρού άντρα για υπόθεση βιασμού.

Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου, ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση το 2020 προέβη σε «εξωφρενικά λάθη» επιτρέποντας να καταθέσουν γυναίκες που δεν είχαν καμία σχέση

με την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Γουαϊνστάιν, Άρθουρ Αϊντάλα σε δήλωσή του το Σάββατο είπε:  «Τον εξέτασαν και τον έστειλαν στο Bellevue [νοσοκομείο]. Φαίνεται ότι χρειάζεται πολλή βοήθεια, σωματικά. Έχει πολλά προβλήματα. Κάνει όλων των ειδών τις εξετάσεις. Είναι ερείπιο…».

Επιπλέον ανέφερε ότι μίλησε μαζί του το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την απόφαση του εφετείου. Σύμφωνα με τον Αϊντάλα, τα προβλήματα του Γουαϊνστάιν είναι σωματικά και ότι παραμένει οξυδερκής.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο πελάτης του είχε κακή μεταχείριση στη φυλακή, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι φύλακες φέρεται να αρνήθηκαν να του προσφέρουν νερό, φαγητό και διαλείμματα για τουαλέτα.

«Δεν του φέρθηκαν καλά… Είναι ένας 72χρονος άρρωστος άνθρωπος», τόνισε ο Αϊντάλα, όπως αναφέρει το Associated Press.

Οι δικηγόροι του πρώην παραγωγού έχουν επανειλημμένα μιλήσει για τα προβλήματα υγείας του, όπως διαβήτης και καρδιακές παθήσεις.

«Δεν μπορούν να αφαιρέσουν αυτό που είμαστε και αυτό που ξέρουμε»

Ο Γουαϊνστάιν μετά την απόφαση του εφετείου παραμένει φυλακισμένος καθώς έχει καταδικαστεί για έναν ακόμη βιασμό και εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις ο πρώην παραγωγός θα μεταβεί στις φυλακές της νήσου Ρίκερς.

Η ανατροπή της καταδίκης του προκάλεσε —όπως ήταν αναμενόμενο— οργή. Η Ashley Judd, μια ηθοποιός που ήταν από τους πρώτες που κατήγγειλε τον Γουαϊνστάιν, καταδίκασε την απόφαση, λέγοντας: «Αυτό είναι άδικο για τις επιζώσες». Η Rosanna Arquette, μια άλλη ηθοποιός που ήταν επίσης από τις πρώτες που μοιράστηκαν λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση της από τον πρώην παραγωγό, δήλωσε: «Ο Χάρβεϊ δικαίως καταδικάστηκε. Είναι ατυχές το γεγονός ότι το δικαστήριο ανέτρεψε την καταδίκη του. Ως επιζώσα, είμαι πέρα για πέρα απογοητευμένη».

Η Rose McGowan, επίσης ηθοποιός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ό,τι κι αν ανατρέψουν, δεν μπορούν να αφαιρέσουν αυτό που είμαστε και αυτό που ξέρουμε, αυτό που έχουμε περάσει και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή τη ζωή. Δεν είμαστε θύματα. Είμαστε άνθρωποι που τραυματίστηκαν από το κακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα