ΕΕ: Ντροπή για την Ουκρανία η μεταχείριση της Τιμοσένκο

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία τονίζει διά του εκπροσώπου της κυβέρνησης ότι εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες περί ξυλοδαρμού της Γιούλια Τιμοσένκο από δεσμοφύλακες, αυτό θα ήταν εντελώς απαράδεκτο.

«Η μεταχείριση της Τιμοσένκο και άλλων δεν ακολουθεί τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τις σχέσεις ΕΕ - Ουκρανίας» τονίζει ο Στέφαν Φίλε στον λογαριασμό του στο Twitter υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί μια ορατή και οδυνηρή κηλίδα».

Ο Φίλε θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες
με τον ουκρανό Πρωθυπουργό Βαλέρι Χοροσκόφσκι.

Η φυλάκιση της Τιμοσένκο, η οποία σύμφωνα με την ΕΕ έχει πολιτικά κίνητρα, έχει πλήξει τις σχέσεις των δύο πλευρών. Ορισμένοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει ακόμα και η επικύρωση της συμφωνίας σύνδεσης, αλλά και της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Την Τρίτη ο συνήγορος της πρώην πρωθυπουργού κατηγόρησε τους υπευθύνους της φυλακής στην οποία κρατείται η Τιμοσένκο ότι ευθύνονται για την επιδείνωση της υγείας της, αφού δεν της επιτρέπουν να έχει την κατάλληλη ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό.

Οι υπεύθυνοι της φυλακής μετέφεραν την Παρασκευή την Τιμοσένκο, η οποία υποφέρει από πόνους στη μέση, σε ένα κρατικό νοσοκομείο του Χαρκίβ, όμως εκείνη αρνήθηκε να εξεταστεί με αποτέλεσμα να την μεταφέρουν και πάλι πίσω στη φυλακή.

Παράλληλα κατήγγειλε πως οι δεσμοφύλακες ξυλοκόπησαν την Τιμοσένκο για να την αναγκάσουν να βγει από το κελί της. «Τα μπράτσα της είναι γεμάτα μώλωπες και υπάρχει μια τεράστια μελανιά στην κοιλιά της που δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη και έπειτα από τέσσερις ημέρες», ανέφερε.

Η Τιμοσένκο έχει καταδικαστεί τον Οκτώβριο σε κάθειρξη επτά χρόνων για κατάχρηση εξουσίας. Την περασμένη Πέμπτη άρχισε νέα δίκη της για φορολογικές απάτες.
Keywords
Τυχαία Θέματα