Είναι δύσκολο να τα σκεφτεί αυτά άνθρωπος

Ομολογώ ότι πάντα χαλάει η διάθεσή μου με το τέλος των γιορτών, αλλά άθελά του μου την έφτιαξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι Μπακς του δεν πάνε πολύ καλά και ο ίδιος μετά την ήττα από τους Χιούστον Ρόκετς ξέσπασε λέγοντας πως η ομάδα του δεν παίζει άμυνα ρίχνοντας και ευθύνες για αυτό στον προπονητή του. «Δεν γίνεται να πρέπει να βάλουμε κάθε φορά 140 πόντους για να κερδίσουμε» είπε. Οποιος ξανατολμήσει να αμφιβάλει για την ελληνικότητα που κουβαλάει ο Γιάνναρος ας ξαναδιαβάσει αυτές τις γραμμές. Μόνο ένας 100% έλληνας μπασκετμπολίστας θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί γιατί ο προπονητής του δεν έχει

κατά τη γνώμη του παρουσιάσει μια ομάδα που να παίζει καλή άμυνα…

Ατρόμητος

Εβλεπα τον Ατρόμητο να περνά με νίκη και από τον Βόλο (1-2) φτάνοντας τα εννέα συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα και σκεφτόμουν μια από τις μεγαλύτερες υπερβολές που γράφτηκε φέτος στον ηλεκτρονικό και γραπτό Τύπο. Συγκεκριμένα μια μέρα πριν απ’ το ματς με την Κηφισιά, που η ομάδα του Περιστερίου επίσης κέρδισε, αναφέρθηκε ότι ο Ατρόμητος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα μηνιάτικα στους παίκτες του και να καλύψει τα προβλεπόμενα έξοδα διαιτησίας των αγώνων και για αυτό κινδυνεύει να χάσει τα ματς στα χαρτιά. Το παραμύθι δεν είχε «δράκο».

Υστερα από αυτό ο Ατρόμητος έκανε δυο νίκες που τον στέλνουν στην εξάδα. Και προφανώς για να σταματήσει η πορεία του θα χρειαστεί κάποιο παραμυθάκι ακόμα πιο μεγάλο. Που ωστόσο είναι δύσκολο να το σκεφτεί άνθρωπος…

Ντέρμπι

Στο πρόγραμμα της τρέχουσας αγωνιστικής της Σουπερλίγκας υπήρχαν δυο ντέρμπι: ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την ΑΕΚ και ο Αρης τον ΠΑΟΚ. Θα σας γράψω και για τα δύο αύριο. Σήμερα περιορίζομαι να επισημάνω ότι έγιναν και τα δύο χωρίς θεατές χάρη στα γνωστά μέτρα της κυβέρνησης. Ενα από τα αποτελέσματα που είχαν αυτά τα μέτρα ήταν ότι γέμισαν τα γήπεδα του μπάσκετ. Στο ματς του μπάσκετ ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό, που κέρδισε την Ενωση χωρίς να πατήσει γκάζι, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, ενώ σχεδόν δέκα χιλιάδες θεατές αναμένονταν και στο ΟΑΚΑ για το ΠαναθηναϊκόςΠεριστέρι. Ολα αυτά ενώ στην Ευρωλίγκα καιρό τώρα τα ματς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι σολντ άουτ. Δεν αποκλείεται τα περίφημα μέτρα να προέκυψαν και για αυτό: για να στείλουν τον κόσμο που θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο άλλου.

Σχέση

Θα αλλάξει κάτι στη σχέση «κυβέρνησης – Σουπερλίγκα» μετά την ανάληψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη; Οχι φυσικά. Διότι τα όσα έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται δεν έχουν να κάνουν με τους υπουργούς αλλά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου. Που στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει πως θα τιμωρήσει γενικά τις ΠΑΕ της Σουπερλίγκας. Οι οποίες παρεμπιπτόντως με επιστολή τους ζητάνε από την κυβέρνηση να τους δώσει πιο γρήγορα φέτος τα χρήματα που τα τελευταία χρόνια τους μοιράζει από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών.

Μου φάνηκε παράξενο η κυβέρνηση από τη μία να κλείνει τα γήπεδα κι από την άλλη να μοιράζει χρήματα στις ίδιες ΠΑΕ και ρώτησα ένα κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα. Οπως μου εξήγησε πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπεριφορά της Λίγκας και τις συζητήσεις του νέου προέδρου της Μηνά Λυσσάνδρου με τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Τελικοί

Αν κατάλαβα καλά η κυβέρνηση, δηλαδή το Μαξίμου, έχει τη διάθεση να τους δώσει χρήματα αλλά θα πρέπει να πειστεί από τον Λυσσάνδρου πως οι ΠΑΕ θα συμμορφωθούν με τα δύο ζητούμενα: το νέο σύστημα ελέγχου εισιτηρίων και την τοποθέτηση υπερσύγχρονων καμερών. Για την ώρα αυτά υπάρχουν σε μόνο δύο γήπεδα: στο Καραϊσκάκη που φιλοξένησε τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και στην Οpap Arena που θα φιλοξενήσει τον τελικό του UEFA Conference League τον ερχόμενο Μάιο. Αν ο Λυσσάνδρου πείσει πως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα συμμορφωθούν, η Λίγκα θα πάρει τα χρήματα που οι μισές ομάδες της έχουν ανάγκη για να βγάλουν τη σεζόν. Το θέμα είναι πώς θα το καταφέρει αυτό ο νέος πρόεδρος.

Διότι ο Λυσσάνδρου είναι διαλλακτικός και έτοιμος να συζητήσει το οτιδήποτε, αλλά παραμένει απλά ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ – δεν νομίζω ότι μπορεί να εγγυηθεί το παραμικρό. Η ανάγκη απαιτεί συνομιλητής της κυβέρνησης, δηλαδή πρόεδρος της Λίγκας, να ήταν κάποιος ιδιοκτήτης. Αλλά προφανώς δεν υπήρχε διαθέσιμος.

Θέση

Ο νέος πρόεδρος της Λίγκας έχει ξαναπεράσει από τη θέση αυτή. Οταν ήταν πρόεδρος διαχειρίστηκε την απόλυτη αναστάτωση που υπήρχε επί των ημερών του: σε αυτόν έλαχε η δυσκολία που δημιούργησε στο πρωτάθλημα η εισβολή του κορωνοϊού. Ο Λυσσάνδρου είναι από τους λίγους ανθρώπους που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο που κάνει καριέρα ως επαγγελματικό στέλεχος ομάδων. Το μπλέξιμο ωστόσο που υπάρχει αυτή τη στιγμή επιβάλει κάτι περισσότερο από μια επαγγελματική διαχείριση.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας όταν είπε ότι χρειαζόταν να βγουν μπροστά οι μεγαλομέτοχοι των μεγάλων ομάδων είχε ένα δίκιο. Το τι θα δούμε στη συνέχεια έχει ενδιαφέρον. Και γιατί ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος έχει αναγγείλει διώξεις για στημένα ματς και μάλιστα νωρίς νωρίς στη χρονιά που μόλις άρχισε.

Τουρκία

Στο μεταξύ τελείωσε πριν αρχίσει το μεταγραφικό σίριαλ που είχε να κάνει με επιστροφές ελλήνων ποδοσφαιριστών στη Σουπερλίγκα μας – οι πολλές αναφορές είχαν να κάνουν κυρίως με διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται στην Τουρκία. Τελικά από ό,τι γίνεται γνωστό στη γείτονα χώρα θα παραμείνουν και ο Τάσος Μπακασέτας αλλά και ο Δημήτρης Κουρμπέλης: ο πρώτος θα πάει μάλιστα στην Μπεσίκτας που του έχει κάνει μια μεγάλη προσφορά, ίσως γιατί θα έχει στη συνέχεια προπονητή τον Φερνάντο Σάντος που τον αρχηγό της Εθνικής μας τον εκτιμάει. Για τον δεύτερο απομένουν τα τυπικά για να συνεχίσει στην Καραγκιουμρούκ.

Φαίνεται ότι τελικά οι ελληνικές ομάδες από την Τουρκία ενδιαφέρονται για να πάρουν ξένους, όχι Ελληνες. Το λέω γιατί από ό,τι μαθαίνω μέχρι το τέλος των μεταγραφών θα έρθουν στην Ελλάδα παίκτες που αγωνίζονται εκεί. Αλλά μπορεί και κάποιοι δικοί μας να βρουν ομάδες στις όχθες του Βόσπορου. Ηταν να μην ξεκινήσει το πηγαινέλα…

Keywords
Τυχαία Θέματα