«Εκαψαν» τον εξάδελφο και έφυγαν ελεύθεροι

Τον προφυλακισμένο εξάδελφο του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, τον Νίκο Ζήγρα, έδειξαν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή και έφυγαν ελεύθεροι από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Με τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι «έκαψαν» τον Νίκο Ζήγρα ισχυριζόμενοι ότι εκείνος κρύβεται ουσιαστικά πίσω από τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ που... στάθμευσαν στις υπεράκτιες εταιρείες πριν επενδυθούν σε ακίνητα, τα οποία κατέληξαν στην ιδιοκτησία του Ακη
Τσοχατζόπουλου και στενών συγγενικών του προσώπων.Σήμερα κρίνεται η ποινική μεταχείριση της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία απολογείται για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), ενώ αύριο για την ίδια αξιόποινη πράξη απολογείται η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.Δύο ημέρες μάλιστα πριν από την κρίσιμη απολογία της η Β. Σταμάτη ανέθεσε την υπεράσπισή της σε άλλο δικηγόρο, τον Βασίλη Χειρδάρη, ο οποίος ζήτησε από τον ανακριτή προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας. Ωστόσο ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής δεν ικανοποίησε το αίτημα της κατηγορούμενης και δεν άλλαξε το προγραμματισμένο ραντεβού τους.
ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ. «Ο Ν. Ζήγρας μού ζήτησε να τον εξυπηρετούμε καταβάλλοντας σε λογαριασμό μας στο εξωτερικό συνάλλαγμα και δίνοντάς του το αντίστοιχο ποσό σε μετρητά στην Ελλάδα», είχε υποστηρίξει καταθέτοντας στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο Οράτιος Μελάς, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Morelia μαζί με τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη.Μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας, όπως προέκυψε από την αποκρυπτογράφηση της διαδρομής της μίζας των εξοπλιστικών προγραμμάτων, διακινήθηκαν - κατά την κατηγορία - σε μία μόνο περίπτωση 2.070.000 ελβετικά φράγκα από την εταιρεία ΜΙΕ. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για την εταιρεία που, σύμφωνα με τις Αρχές, χρησιμοποιήθηκε για τις αποκαλούμενες «ωφέλιμες πληρωμές» που συνδέονται με την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214. Και οι δύο κατηγορούμενοι όπως και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell, μετά τις απολογίες τους με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Γιώργου Βούλγαρη αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες στον οποίο επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ήταν ο Παντελής Ζαχαριάδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα