Η Μπάγερν οικοδέσποινα του τελικού στο Τσάμπιονς Λιγκ

Στην κανονική διάρκεια η Ρεάλ νίκησε 2-1 (όπως και η Μπάγερν στο πρώτο ματς), αποτέλεσμα που παρέμεινε και στην ημίωρη παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της Μπάγερν ήταν περισσότερο ψύχραιμοι, ενώ ο τερματοφύλακας Μανουέλ Νόιερ είχε δύο αποκρούσεις. .
Οι πιό ακριβοί παίκτες της Ρεάλ, Ρονάλντο και Κακά, έχασαν τα δύο πρώτα, ενώ στο τέταρτο, ο Σέρχιο Ράμος έστειλε τη μπάλα άουτ! Ο μοναδικός παίκτης της ισπανικής ομάδας που ευστόχησε ήταν ο Τσάμπι Αλόνσο, ενώ ο Σβάινσταιγκερ ήταν ο παίκτης που έδωσε στη Μπάγερν την πρόκριση.

Θυμίζουμε,
ότι αντίπαλος της Μπάγερν στον τελικό θα είναι η Τσέλσι που απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό την Μπαρτσελόνα.

Στο α' μέρος, το ματς είχε ρυθμό και από τις δύο ομάδες και αρκετές φάσεις για γκολ, κυρίως από την πλευρά της Μπάγερν, η οποία προσπάθησε να σκοράρει από τα πρώτα λεπτά.

Ομως, η Ρεάλ ήταν αυτή που απέκτησε το προβάδισμα με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το πρώτο στο 6' , όταν ο Ούγγρος διαιτητής Κασάι έδωσε ε πέναλτι σε χέρι του Αλάμπα τη στιγμή που προσπαθούσε να στηριχθεί στο έδαφος!

Η Μπάγερν όμως, δεν παραδόθηκε, αλλά συνέχισε τις προσπάθειες. Στο 9' ο Ρόμπεν είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία σουτάροντας άουτ μπροστά από τον Κασίγιας, ενώ λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Ριμπερί που δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί ασθενή απόκρουση του Κασίγιας, σε σουτ του Γκόμες.

Στο 14' έγινε το 2-0 όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Οζίλ. Η γερμανική ομάδα συνέχισε τις προσπάθειες της και κέρδισε πέναλτι στο 27' όταν ο Πέπε έσπρωξε στην περιοχή τον Γκόμες. Το εκτέλεσε ο Ρόμπεν και μείωσε σε 2-1. Η Μπάγερν είχε άλλες δύο καλές στιγμές έως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Κασίγιας ήταν αποτελεσματικός.

Στο β' μέρος, ο ρυθμός έπεσε, αλλά και πάλι η Μπάγερν φαινόταν να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ομως, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων έλειψαν οι καλές φάσεις. Στην πιό σημαντική ο Γκόμες μπροστά από τον Κασίγιας (από πάσα του Ρόμπεν) καθυστέρησε και ο Σέρχιο Ράμος απομάκρυνε τη μπάλα.

Στην παράταση ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο αφού οι παίκτες των δύο ομάδων δεν είχαν πολλές δυνάμεις. Ετσι, το ημίωρο της παράτασης ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αλαμπα ... 1-0
Κριστιάνο Ρονάλντο ...απέκρουσε ο Νόιερ
Γκόμες ...2-0
Κακά ...απέκρουσε ο Νόιερ.
Κρος ...απέκρουσε ο Κασίγιας
Τσάμπι Αλόνσο ...2-1
Λαμ ...απέκρουσε ο Κασίγιας
Σέρχιο Ράμος ...άουτ
Σβαισταϊγκερ ... 3-1

Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (111' Γκρανέρο), Ντι Μαρία (75' Κακά), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (106' Ιγκουαΐν).

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο, Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί (95' Τόμας Μίλερ), Γκόμες.
Keywords
Τυχαία Θέματα