Ένας ταχυδρόμος σε ρόλο Αη Βασίλη – Τι μεταφέρει;

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Vincent Berthelot συνταξιοδοτήθηκε και αποφάσισε ότι θα του άρεσε από δάσκαλος να γίνει ταχυδρόμος. Πρότεινε λοιπόν σε φίλους και γνωστούς να του δώσουν γράμματα που θα ήθελαν να στείλουν σε συγγενείς, αγαπημένα πρόσωπα ή ξεχασμένα από το παρελθόν και εκείνος θα πήγαινε να τα παραδώσει προσωπικά για να καταγράψει τον αντίκτυπο που θα είχαν στον αποδέκτη τους.

Στην αρχή όλοι πίστεψαν ότι είχε τρελαθεί που άλλαξε η καθημερινότητα του από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο εκείνος ήταν αποφασισμένος να δει που θα τον πήγαινε το κάθε γράμμα και να απολαύσει τη διαδρομή. Σήμερα

8 χρόνια αργότερα, περισσότεροι 100 ταχυδρόμοι – Αη Βασίληδες χτενίζουν ολόκληρες χώρες από τη μία πλευρά στην άλλη για να μεταφέρουν προσωπικά μηνύματα αγάπης και συγχώρεσης σε ένα κόσμο που τα κάνει πλέον όλα online και από απόσταση.

«Κάθε άνθρωπος είναι ένα μυθιστόρημα»

«Όλα τα γράμματα έχουν μεγάλο αντίκτυπο σε αυτούς που τα λαμβάνουν», λέει στον Guardian ο 64χρονος Berthelot. «Κάθε άνθρωπος είναι ένα μυθιστόρημα. Ο καθένας μας κουβαλά μια ιστορία και είναι όλες τους όμορφες, ακόμη κι είναι τραγικές ή θλιβερές», συνεχίζει. Η διαδρομή του πρώτου του ταξιδιού που έγινε με ποδήλατο, ακριβώς όπως το είχε ονειρευτεί, καθορίστηκε από τα 80 γράμματα που του δόθηκαν και τα οποία τον οδήγησαν από την Λιλ και τη Μασσαλία έως το Στρασβούργο και τα Πυρηναία.

‘It’s the stories, the laughs, the tears’: the retired teacher cycling across France delivering letters to loved ones https://t.co/roKjT9gmZ5

— The Guardian (@guardian) December 24, 2023

Αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες της πρώτης παράδοσης είπε ότι ένιωσε πολύ περίεργα γιατί ο εργαζόμενος που έλαβε το γράμμα αρχικά εξεπλάγην και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το ανοίξει αν δεν τελειώσει η βράδια της. «Έφυγα χωρίς καμιά ιδιαίτερη αντίδραση από εκείνη. Και σκέφτηκα, αν έτσι πάει και με τα υπόλοιπα 79, μάλλον είχα άδικο να ελπίζω ότι θα είναι μια όμορφη περιπέτεια», προσθέτει.

Ο σωστός τρόπος

Σύντομα όμως κατάλαβε το λάθος του. Δεν μίλησε σε αυτή την πρώτη γυναίκα για το άτομο που της έστελνε το γράμμα, για την αγωνία του να παραδοθεί πρώτο, τη λαχτάρα του να μάθει την αντίδραση της. Από εκεί και πέρα όλα άλλαξαν και τα 300 γράμματα που παρέδωσε μέχρι σήμερα πήγαν εξαιρετικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, και τον οδήγησαν σε μια διαδρομή 30.000 χιλιομέτρων που μόνο αξέχαστη μπορεί να τη χαρακτηρίσει.

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη από πραγματικές επαφές. Τα κάνουμε όλα online και υπάρχει έλλειψη από έντονα συναισθήματα, χαράς και δακρύων και ο κόσμος τα ζητά πολύ», καταλήγει ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα