Επιμένει η Κομισιόν στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις

«Η προϋπόθεση αυτή [για γραπτές εγγυήσεις] ετέθη από το Eurogroup, και στο μέτρο που αφορά την Κομισιόν, θεωρούμε πως το αίτημα του Eurogroup ισχύει ακόμη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μπαγί.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου στήριξης, ο εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως οι Βρυξέλλες αναμένουν «διευκρινίσεις» από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε αμέσως μετά να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

«H
απόφαση για την έκτη δόση συνδέεται με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και την ικανότητα της νέας κυβέρνησης να συμφωνήσει στα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μόλις λάβουμε διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές, το θέμα θα ξανασυζητηθεί στο Eurogroup», είπε ο κ. Μπαγί.

Ο κ. Μπαγί αντικαθιστούσε τον Αμαντέου Αλταφάζ, τον εκπρόσωπο του επιτρόπου Όλι Ρεν.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας πεπεισμένος πως οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα έχουν υποσχεθεί.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το διαμελισμό της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι η λύση δεν είναι η διάσπαση.

«Η λύση δεν είναι να διασπάσουμε την Ευρώπη, αλλά να την φέρουμε ακόμα πιο κοντά», υπογράμμισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα