Γιατί οι άνδρες με μούσι είναι πολύ πιο ελκυστικοί;

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το διαδίκτυο βίωσε μια μοναδική στιγμή, αφού είδε μια φωτογραφία του διευθύνοντος συμβούλου της Meta με μούσι, μαυρισμένο και ένα ασημένιο κολιέ με αλυσίδα.

«Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από κ. Κλέφτης των δεδομένων σου έγινε ο κ. Κλέφτης του κοριτσιού σου», αστειεύτηκαν οι περισσότεροι.

«Είναι τρελό πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει η ζωή ενός άνδρα με ένα μούσι», έγραψε ένα άλλο άτομο στο Twitter.

Ακόμα και η Γκουίνεθ Πάλτροου έμεινε λίγο έκπληκτη από τον γενειοφόρο Μαρκ. «Μοιάζει με τον

πρώην σύζυγό μου [Chris Martin] σε αυτή τη φωτογραφία», σχολίασε η ηθοποιός κάτω από μια ανάρτηση του The Shade Room. (Άλλοι είδαν μια ομοιότητα με τον Τζακ Χάρλοου ή τον influencer Λόγκαν Πολ).

Me: Bearded Zuck you have to stop. Your smoked meat’s too tough. Your swag too different. Your open source LLM is too bad. they’ll kill you

Bearded Zuck: pic.twitter.com/pdKwMUmpKS

Mike Rundle (@flyosity) April 18, 2024

«Τι λέει, με λένε Μαρκ»

Δυστυχώς, η viral φωτογραφία είχε επεξεργαστεί: Η φωτογραφία είναι στην πραγματικότητα από ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Ζούκερμπεργκ στις 18 Απριλίου στο Instagram ανακοινώνοντας μια νέα έκδοση του Meta AI.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου της τεχνολογίας, ένας χρήστης του X ονόματι Mike Rundle δημοσίευσε μια παραποιημένη φωτογραφία από την ανακοίνωση, που δείχνει τον Μαρκ με πρόσθετη γενειάδα και λαμπερό καλιφορνέζικο μαύρισμα. (Η ασημένια αλυσίδα ήταν αληθινή, όπως αποδείχθηκε).

Η Nnenna B., μια fashion influencer από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στη HuffPost ότι κοίταξε λίγο παραπάνω την ψεύτικη εμφάνιση του Zuckerberg. Τώρα, είναι λίγο απογοητευμένη που είναι ψεύτικη.

«Λες και πρέπει να πάει στην Τουρκία και να κάνει μεταμόσχευση γενειάδας είναι», είπε. «Σε αυτή τη φωτογραφία, από άσχετος έγινε παίδαρος. Από punk έγινε hunk. Από το «γεια σου, με λένε Μαρκ» στο «Τι λέει, με λένε Μαρκ».

Είναι τρελό πώς λίγο τραχύ τρίχωμα μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την προσωπικότητα ενός άνδρα, πρόσθεσε η ηθοποιός Christal Luster.

«Ο Zuckerberg έδωσε μεγάλη zaddy ενέργεια με το μούσι», είπε η Luster.

Ενώ έβγαινε ραντεβού με άνδρες, η Luster είπε ότι έχει απορρίψει αρκετούς στο παρελθόν και στη συνέχεια τους ξανασκέφτηκε αφού είχαν βγάλει λίγα γένια.

«Έμοιαζαν με έφηβους πριν, αλλά όταν άφησαν γένια, έκανα κύκλους γύρω από το τετράγωνο πιο γρήγορα από τον παγωτατζή σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα», αστειεύτηκε. «Σοβαρά, όμως, είναι μια ωραία προσθήκη σε ένα όμορφο πρόσωπο. Απλά τους ωριμάζει για μένα, υποθέτω».

«Αρρενωποί, πιο κοινωνικά κυρίαρχοι και με επιθετική εμφάνιση»

Η Luster έχει δίκιο.  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες αξιολογούνται και από τα δύο φύλα ως πιο ώριμοι και πιο επιβλητικοί όταν έχουν τρίχες στο πρόσωπο.

«Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα μονοπάτια της τεστοστερόνης εμπλέκονται τόσο στην κυριαρχία όσο και στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας στο πρόσωπο», δήλωσε ο Rob Brooks, καθηγητής εξέλιξης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο οποίος διεξήγαγε μια τέτοια μελέτη.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου 2016 του περιοδικού Evolution & Human Behavior, ο Brooks και ο συν-συγγραφέας του διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με γένια και έντονα γένια όταν αναζητούν μακροχρόνιους συντρόφους και κρίνουν τις πατρικές ικανότητες των ανδρών.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 8.520 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 100 ετών, να βαθμολογήσουν φωτογραφίες ανδρών (κάποιες με τρίχες στο πρόσωπο και κάποιες χωρίς) ως προς τη γοητεία και σε ένα φάσμα «μακροβιότητας των σχέσεων». Από αυτές τις γυναίκες, 8.520 από αυτές (ναι, όλες) προτίμησαν τους άνδρες με κάποια ποσότητα τριχών στο πρόσωπο.

Σε σύγκριση με τους ξυρισμένους άνδρες, οι άντρες με γένια αξιολογήθηκαν υψηλότερα σε πιο παραδοσιακά alpha χαρακτηριστικά: Σε γενικές γραμμές, θεωρήθηκαν πιο «αρρενωποί, πιο κοινωνικά κυρίαρχοι και με επιθετική εμφάνιση».

Aχαλίνωτη γενειάδα τύπου Γκρίζλυ Άνταμ;

Η γενειάδα, έγραψαν οι ερευνητές, «μπορεί να είναι ελκυστική κατά την αξιολόγηση μακροχρόνιων σχέσεων ως ένδειξη δυνατότητας παροχής άμεσων οφελών στις γυναίκες».

Γιατί; «Μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι δίνει στο πρόσωπο μεγαλύτερη ευκρίνεια στη γραμμή του σαγονιού και ενισχύει την αντίληψη της ηλικίας και της αρρενωπότητας», δήλωσε στη HuffPost ο Barnaby Dixson, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης της ανθρώπινης συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Sunshine Coast στην Αυστραλία. (Φυσικά, ο Dixson έχει γενειάδα).

Δεν μιλάμε όμως εδώ για πλήρη, αχαλίνωτη γενειάδα του Γκρίζλυ Άνταμς: Αυτό που οι στρέιτ γυναίκες στη μελέτη κατέταξαν ως πιο ελκυστικό ήταν τα γένια περίπου 10 ημερών.

*Με πληροφορίες από Huffpost.com | Kεντρική φωτογραφία θέματος: A Dangerous Method | Βενσάν Κασέλ

Keywords
Τυχαία Θέματα