Η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ

Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο του ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια, η Μίλαν πάλεψε, πίστεψε ότι μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη όταν ισοφάρισε (πρώτο ματς 0-0), αλλά το πολύ αυστηρό πέναλτι του Ολλανδού διαιτητή Κάιπερς (40' ) έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Μετά μάλιστα το τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα (53' ), η ομάδα του Μασιμιλάνο Αλέγκρι, φάνηκε να έχει παραδοθεί. Στην ημιτελική φάση, η ομάδα του Γκουαρντιόλα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Τσέλσι-Μπενφίκα.

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν
είχε την πρώτη καλή φάση στο 7', όταν από πάσα του Κουένκα, ο Μέσι από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 11' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πέναλτι. Ο Αντονίνι ανέτρεψε τον Μέσι σε μία χαμένη φάση για την Μπαρτσελόνα. Το εκτέλεσε ο Αργεντίνος ανοίγοντας το σκορ και αυτό ήταν το 13ο γκολ στην εφετινή διοργάνωση, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Το προηγούμενο, είχε ο Φαν Νιστελρόι από το 2003, με 12 γκολ.

Η Μπαρτσελόνα, συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά σε ανύποπτη φάση στο 33' η Μίλαν ισοφάρισε. Ο Ιμπραήμοβιτς πάσαρε στον Νοτσερίνο και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βαλντες. . Ο Αμπιάτι εξουδετέρωσε σουτ του Τσάβι στον 35' και πέντε λεπτά αργότερα, η Μπαρτσελόνα έκανε το 2-1 πάλι με πέναλτι, που καταλόγησε ο Κάιπερς σε τράβημα του Νέστα στον Μπουσκέτς, σε εκτέλεση κόρνερ. Μία φάση που συμβαίνει συνεχώς σε κάθε ματς. Χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερα αυστηρή η απόφαση του Ολλανδού διαιτητή. Ο Μέσι εκτέλεσε το πέναλτι για το 2-1.

Στο β' μέρος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 53' ο Ινιέστα έκανε το 3-1. Από το σημείο αυτό, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με την Μπαρτσελόνα να έχει δύο καλές φάσεις για γκολ στο 69' με Αλκάνταρα και στο 86' με Αντριάνο.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αλβες, Πικέ (75' Αντριάνο), Μασεράνο, Πουγιόλ, Μπουσκέτς, Τσάβι (63' Τιάγκο), Ινιέστα, Φάμπρεγας (78' Κεϊτά), Κουένκα, Μέσι.

Μίλαν: Αμπιάτι, Μεξές, Νέστα, Αμπάτε, Αντονίνι, Αμπροζίνι, Νοτσερίνο, Ζέεντορφ (61' Ακουιλάνι) , Μπόατενγκ (69' Πάτο, 83΄Λόπες), Ρομπίνιο, Ιμπραήμοβιτς.

Στο άλλο ματς η Μπάγερν νίκησε και στο δεύτερο ματς τη Μαρσέιγ 2-0 (Ολιτς 13' και 37' ) και περιμένει στην ημιτελική φάση τη Ρεάλ η οποία υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ τον οποίο είχε νικήσει 3-0 στο πρώτο ματς στην Κύπρο.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Τιμοστσούκ, Λουΐζ Γκουστάβο, Κρόος (67' Πράνιτς), Τόμας Μίλερ (39' Ραφίνια), Ριμπερί, Όλιτς (75' Γκόμες).

Μαρσέιγ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Φανί, Ν'Κουλού, Μορέλ (46' Αμαλφιτανό), Μ'Μπιά, Μπενουά Σεϊρού, Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Μπραντάο (74' Ζινιάκ), Ρεμί (63' Καμπορέ).
Keywords
Τυχαία Θέματα