Η Ευρωζώνη χρειάζεται τώρα ανάπτυξη, λένε Μόντι και Μέρκελ

«Δεν μας επιτρέπεται να χαλαρώσουμε καθόλου, τόσο στην εσωτερική όσο και στην ευρωπαϊκή πολιτική» ανέφερε ο Μόντι σχετικά με τον αγώνα για μείωση των ελλειμμάτων, συμπληρώνοντας όμως πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να μπει σε μία φάση που θα δίνει την ίδια προσοχή στην ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα την ανεργία των νέων».

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η Ε.Ε. «χρειάζεται ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ώστε να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τις αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις».

Όσον αφορά την καταπολέμηση της κρίσης, η Μέρκελ σημείωσε πως η Ευρωζώνη «έχει διανύσει πολύ δρόμο, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορυφή».

Για μία ακόμη φορά, η καγκελάριος έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον τεχνοκράτη Μόντι: Το Βερολίνο και η Ευρωζώνη παρακολουθεί «με μεγάλη προσοχή τις θαρραλέες μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο πρωθυπουργός Μόντι», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε μία από τις ερωτήσεις που του απεύθυναν οι δημοσιογράφοι, ο Ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε τη φημολογία που τον θέλει να διαδέχεται τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup: «Νομίζετε πως ο πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης μπορεί να αναλάβει και άλλα καθήκοντα;» αντέτεινε. Τις εικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του Eurogroup απέφυγε και η Άνγκελα Μέρκελ.
Keywords
Τυχαία Θέματα