Η ιππασία, το Μαρκόπουλο και οι αθέατες πλευρές ενός διαγωνισμού

Σας έχω ενημερώσει πολλές φορές για όσα περίεργα συμβαίνουν στο Μαρκόπουλο. Εκεί, δίπλα στον ιππόδρομο που καλπάζουν τα καθαρόαιμα άλογα, υπάρχει το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου με το κλειστό ιπποδρόμιο και τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας που κάνει καλή δουλειά και δεν πρέπει να λησμονούμε πως μόλις πρόσφατα εξασφαλίστηκε η πρόκριση της Ιόλης Μυτιληναίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Παρισιού. Λοιπόν: ενώ η κυβέρνηση είχε δεχθεί ότι το ΕΣΧΑΔΑ (δηλαδή το σχέδιο προεδρικού διατάγματος) που συμπεριλήφθηκε ως σχέδιο στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου ήταν προβληματικό έως σκανδαλώδες και έπρεπε να αναθεωρηθεί, ξαφνικά αυτό το ίδιο σχέδιο προωθήθηκε χωρίς αλλαγές στο ΣτΕ για προέλεγχο και μάλιστα όπως έμαθα αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα.

Αν εγκριθεί το ΕΣΧΑΔΑ ως έχει, δημιουργούνται με την ευλογία του ΤΑΙΠΕΔ και ερήμην των προθέσεων της κυβέρνησης αίφνης συνθήκες έξωσης του ολυμπιακού αθλήματος της ιππασίας και της Ομοσπονδίας Ιππασίας από τον χώρο με ακύρωση και αλλαγή χρήσης των καταπληκτικών ιππικών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν σήμερα διεθνείς διοργανώσεις και που είναι ανοικτές στην τοπική κοινωνία και σε αλλά αθλήματα.

Τι θα γίνει;

Συνεχίζω στο ίδιο μήκος κύματος. Μία μόνο εταιρεία υπέβαλε προσφορά στον διαγωνισμό και μάλιστα

με… φωτογραφικούς  όρους. Αν πιστέψω όσα κυκλοφορούν στον Τύπο, αυτό το έργο που κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο 181 εκατ. ευρώ το 2004, θα δοθεί σε επιχειρηματία έναντι μικρού μισθώματος και αυτομάτως θα εκμισθωθεί στην ΕΠΟ για την κατασκευή προπονητικών εγκαταστάσεων. Ερωτώ χωρίς περιστροφές: αυτή είναι άραγε η αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων λίγους μήνες προτού συμπληρώσουμε 20ετία από τη διοργάνωση του «ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού», όπως έλεγαν τότε οι αρμόδιοι; Τι διαδρομές υπόγειες υπάρχουν ώστε να φεύγει η ιππασία και να γίνεται κι άλλο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην ευρύτερη περιοχή; Καταλήγοντας, ας σημειώσω πως ενδεχομένως θα χρειαστεί να επανέλθω με νέα στοιχεία.

Ντοκιμαντέρ με συνεργασία τριών ηχηρών ονομάτων!

Τι μπορεί να γίνει όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους ένας πρώην πλανητάρχης, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου και ένας από τους καλύτερους αθλητές του αμερικάνικου φούτμπολ όλων των εποχών; Ενα ντοκιμαντέρ σαν κι αυτό που βάζει στα σκαριά το Netflix!

Την παραγωγή για λογαριασμό της ψηφιακής πλατφόρμας αναλαμβάνουν από κοινού, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Athletic, οι εταιρείες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, του ΛεΜπρόν Τζέιμς και του κορυφαίου quarterback στην ιστορία του NFL, Πέιτον Μάνινγκ. Ο ΛεΜπρόν θα είναι και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές μαζί με τον Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς, τον Τζίμι Μπάτλερ των Μαϊάμι Χιτ, τον Αντονι Εντουαρντς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και τον Ντομάντας Σαμπόνις των Σακραμέντο Κινγκς, καθώς το ντοκιμαντέρ θα έχει θέμα το ΝΒΑ. Δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή του (αν θα είναι σε επεισόδια ή όχι), τον τίτλο του και με την ημερομηνία που θα κάνει την πρεμιέρα του. Το μόνο που ακούγεται είναι ότι έχουν αρχίσει να γίνονται γυρίσματα. Σύμφωνα με το Athletic, ο λόγος που το Netflix θέλει να φτιάξει αυτό το ντοκιμαντέρ είναι επειδή ψάχνει έναν τρόπο να ασχοληθεί με το ΝΒΑ χωρίς να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία αγοράς των δικαιωμάτων,  τηλεοπτικής ή ψηφιακής μετάδοσης των αγώνων του, που είναι πανάκριβα.

Με πόνους στη μέση;

Στο φιλανθρωπικό event που διοργάνωσε λίγο πριν από την έναρξη του Αυστραλιανού Οπεν στη Rod Laver Arena της Μελβούρνης ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε και με τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη. Τους αντιμετώπισε σε αγώνα μεικτού διπλού έχοντας ως παρτενέρ της Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ έπαιξε κι ένα σετ μόνος του με τον Τσιτσιπά. Ολα καλά και ο κόσμος το διασκέδασε, αφού ο Νόλε έκανε πολλά ακόμα πράγματα (έπαιξε μπάσκετ, κρίκετ, τένις με αμαξίδιο, έκανε ασκήσεις γυμναστικής), αλλά το πρόβλημα ήταν πως ο Τσιτσιπάς φάνηκε να ενοχλείται κάποιες στιγμές από τη μέση του. Κι αυτό δεν είναι πολύ ευχάριστο ενόψει του Αυστραλιανού Οπεν.

Νέα στέγη για τον Μπότο

Tην επόμενη δουλειά του μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ βρήκε ο Ζοσέ Μπότο που ανέλαβε καθήκοντα αθλητικού διευθυντή στην Οσιγιεκ. Πρόκειται ουσιαστικά για μία αναμενόμενη εξέλιξη καθώς εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις. Ο Πορτογάλος εργάστηκε στον ΠΑΟΚ από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023 και πλέον επιστρέφει στο ποδόσφαιρο για ένα νέο πρότζεκτ.

Ανοίγει η πόρτα της εξόδου;

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται καθόλου καλά για την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ. Οι Ουόριορς βρίσκονται στη 12η θέση στη δυτική περιφέρεια με ρεκόρ 17-20. Ο άνθρωπός μου, που παρακολουθεί στενά το ΝΒΑ, έχει να λέει για την άσχημη εικόνα της ομάδας. Τι μου μετέφερε; Σύμφωνα με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Σαμς Σαράνια, η διοίκηση των Ουόριορς πήρε την απόφαση να φτιάξει το ρόστερ από την αρχή! Αρα, το Γκόλντεν Στέιτ ίσως και να βγάζει στο σφυρί όλο το ρόστερ, πλην του Στεφ Κάρι! Κάτι που αν οριστικοποιηθεί, συνεπάγεται πως οι Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν, παίκτες υψηλού βεληνεκούς και με ιστορία στους Ουόριορς, ίσως αποχωρήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα