Ιντερ: Ο Μαρτίνες έφτασε τα 100 γκολ στη Serie A κι έγραψε ιστορία (pic)

Η Ίντερ έκανε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού Σκουντέντο χθες βράδυ, καθώς οι νερατζούρι νίκησαν εκτός έδρας την Λέτσε με 4-0 και παρέμειναν στο +9 από την δεύτερη Γιουβέντους.

Αυτό το ματς, βέβαια, ήταν ιδιαίτερο για τον αρχηγό της ομάδας του Σιμόνε Ιντζάγκι, αφού ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκόραρε δύο φορές κι έφτασε τα 101 γκολ με την φανέλα της Ίντερ στο καμπιονάτο, όντας μόλις ο τρίτος μη Ιταλός ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει αυτό. Οι άλλοι δύο που κατάφεραν τη συγκεκριμένη επίδοση

ήταν ο Στέφανο Νίερς και ο Μάουρο Ικάρντι.

«Σαν παιδί δεν θα το φανταζόμουν ποτέ», δήλωσε ο Αργεντίνος επιθετικός μετά την αναμέτρηση με τη Λέτσε.

100 – Lautaro Martínez is the third foreign player able of scoring 100 goals in Serie A with Inter, after Stefano Nyers and Mauro Icardi. Historic.#LecceInter pic.twitter.com/1mp4cxSwQs

— OptaPaolo (@OptaPaolo) February 25, 2024

Επίσης, ο «Τόρο» συνεχίζει τις εξαιρετικές επιδόσεις την φετινή σεζόν αφού σε 33 εμφανίσεις έχει απολογισμό 25 γκολ και 5 ασίστ, βάζοντας πλώρη για την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του.

Μάλιστα, ο Μαρτίνες μπήκε σε ένα περιορισμένο γκρουπ παιχτών από το ιταλικό πρωτάθλημα, οι οποίοι έχουν πετύχει 20+ γκολ για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Τα τελευταία 65 χρόνια στην Serie A μόνο οι Ντόντο Ντι Νατάλε, Κριστιάνο Ρονάλντο, Έντισον Καβάνι και Γκάμπριελ Μπατιστούντα, έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο.

20×3 – Players who have scored more than 20 goals in three consecutive #SerieA seasons in the last 65 years:

Gabriel Batistuta

Antonio Di Natale (4)

Edinson Cavani

Cristiano Ronaldo

Lautaro Martínez

Habit.#LecceInter pic.twitter.com/2AbGd3GyK7

— OptaPaolo (@OptaPaolo) February 25, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα