ΗΠΑ: Πωλείται το ακριβότερο σπίτι στη Φλόριντα – Θα χρειαστείτε 295 εκ. δολάρια (εικόνες)

Ποιος δεν θα ήθελε να ξυπνάει το πρωί και να πίνει τον καφέ του σε μια ειδυλλιακή βίλα ακριβώς μπροστά στην θάλασσα; Ένα τέτοιο σπίτι πωλείται αυτή την στιγμή στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριντα. Όποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτό το ακίνητο, θα πρέπει πάντως να είναι σε θέση να καταβάλει 295 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Πρόκειται για το ακριβότερο πωλητήριο κατοικίας στις ΗΠΑ.

Στην ουσία αποτελείται από τρείς οικίες που όλες μαζί ξεπερνούν σε έκταση τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα.

Η κύρια κατοικία έχει έκταση πάνω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα, έξι δωμάτια και εσωτερική πισίνα. Η δεύτερη κατοικία έχει πέντε υπνοδωμάτια, ανοιχτή πισίνα και συνολική έκταση 514 τετραγωνικά μέτρα . Η τρίτη και πιο σύγχρονη χτίστηκε το 2013, διαθέτει επίσης εξωτερική πισίνα, καθώς και μια αποβάθρα χωρητικότητας έξι σκαφών.

Το συγκρότημα κατοικιών πάνω στη θάλασσα με την λευκή άμμο

Αγοράστηκε το 1985 έναντι 1 εκ. δολαρίων

Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος John Donahue πετούσε πάνω από τη Νάπολη της Φλόριντα τη δεκαετία του 1980, όταν, εντόπισε ένα ακατοίκητο κομμάτι γης κατά μήκος του Κόλπου του Μεξικού. Ειδικότερα έδειξε την άκρη μιας χερσονήσου που ήταν γνωστή ως Gordon Pointe και είπε στη σύζυγό του, Rhodora Donahue, «Θέλω να πάω εκεί».

Το 1985 οπότε και αγοράστηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο δέντρα

Αυτό ακριβώς έκανε, πληρώνοντας 1 εκατομμύριο δολάρια το 1985 για ένα αγροτεμάχιο περίπου 4,3 στρεμμάτων, το οποίο δεν είχε τίποτα άλλο εκτός από ένα μικρό εξοχικό για ψάρεμα. Λίγα χρόνια μετά η οικογένεια κατάφερε να αποκτήσει 60 συνολικά στρέμματα στην περιοχή.

Τώρα, μετά το θάνατο του John και της Rhodora, η οικογένεια πουλάει το συγκρότημα των τριών κατοικιών στη γειτονιά Port Royal της Νάπολης, για 295 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ενδέχεται να αποτελέσει ρεκόρ.

Η ιδιωτική παραλία της βίλας που πωλείται ενιαία

Με περίπου 1.650 πόδια προκυμαίας, το ακίνητο είναι η υψηλότερη τιμή καταχώρησης στις ΗΠΑ και θα δημιουργήσει ρεκόρ για την ακριβότερη πώληση κατοικίας στη χώρα, αν φτάσει κοντά στην τιμή που ζητείται.

Πανοραμική εικόνα της περιοχής

«Το απολαύσαμε όλοι, αλλά είναι λίγο πολύ καιρός να προχωρήσουμε», είπε ο γιος της οικογένειας, ο οποίος μαζί με τα 12 αδέρφια του και τα 70 συνολικά παιδιά τους περνούσαν εκεί τις διακοπές τους.

Το σημερινό ρεκόρ πώλησης κατοικίας

Ο δισεκατομμυριούχος Ken Griffin κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ του πιο ακριβού σπιτιού στις ΗΠΑ αφού το αγόρασε 238 εκατομμύρια δολάρια.  Είναι ένα ρετιρέ στη Νέα Υόρκη.

Η συναλλαγή αυτή κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε σημειωθεί το 2014, όταν ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Barry Rosenstein, αγόρασε ένα σπίτι στο Hamptons έναντι 137 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ρεκόρ ανήκει στο διαμέρισμα που αγόρασε τον Ιανουάριο του 2019 ο Κεν Γκρίφιν, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων Citadel, το οποίο στοίχισε 238 εκατομμύρια.

Το ρετιρέ του Γκρίφιν στο Μανχάταν είναι μια τεράστια κατοικία 23.000 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει τους ορόφους 50 έως 53 στο 220 Central Park South, έναν ουρανοξύστη σχεδιασμένο από τον Robert A.M. Stern.

Keywords
Τυχαία Θέματα