Κασσελάκης όπως… Καραμανλής;

Κασσελάκης όπως… Καραμανλής;

Αν κρίνω από τη (μεγάλη) δημοσιότητα που έλαβε στα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχουν ακόμη…) η «είδηση» ότι ο πρόεδρος Κασσελάκης πήγε να παίξει ποδόσφαιρο το Σάββατο με την ομάδα της «Αυγής» που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Τύπου, αλλά τραυματίστηκε, είναι φανερό ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Εν προκειμένω από μια… θλάση στον μηρό! Οχι, δεν εννοώ ότι τα ΜΜΕ του υπό διάλυση ΣΥΡΙΖΑ

προσπαθούν να μας προκαλέσουν ενός είδους οίκτο «για τον καημένο τον πρόεδρο», όχι. Αλλο επιχειρούν να κάνουν. Να (μας) παραπέμψουν έμμεσα στην περίπτωση του… Κώστα, του ντεμέκ, Καραμανλή!

Ο Κώστας λοιπόν το 1997, πριν γίνει πρωθυπουργός, είχε πάει Λεωφόρο, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπου είχε διοργανωθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ βουλευτών εκείνης της εποχής και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, και είπε να μετάσχει κι αυτός στη χαρά. Αλλά ύστερα από λίγο, και ενώ προσπαθούσε να μας επιδείξει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, έφαγε μια μεγαλοπρεπή τούμπα, τραυματίστηκε, και μάλιστα σοβαρά, και αποχώρησε από το γήπεδο υποβασταζόμενος. Προς τι λοιπόν η ταύτιση Κασσελάκη με Καραμανλή; Τίποτε, σοβαρό, θέλουν να πουν ότι όπως ο Καραμανλής ύστερα από μερικά χρόνια από τον τραυματισμό έγινε πρωθυπουργός, έτσι θα γίνει και ο πρόεδρος Κασσελάκης!

Ελα, εντάξει, δεν θέλω γέλια, τώρα…

Γελοιότητες

Γιατί αν το πάμε εκεί, θα αναγκαστώ εκ των πραγμάτων να αναφέρω ότι πέρυσι τον Σεπτέμβριο και ο Ανδρουλάκης τραυματίστηκε στο πόδι, και αρκετά σοβαρά, στη διάρκεια ενός αθλητικού event: παίζοντας μπάσκετ στο Ζάππειο, με κάτι πασόκους, την παραμονή της 3ης του Σεπτέμβρη. Είπε κανείς από το ΠαΣοΚ «α, αφού τραυματίστηκε ο Ανδρουλάκης, όπως ο Καραμανλής, θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργος, διότι είναι σημάδι της μοίρας»; Οχι, δεν το είπε. Γιατί λοιπόν το απέφυγαν και δεν το είπαν οι άνθρωποι; Διότι είναι σοβαροί, και δεν είναι νούμερα, όπως οι άλλοι, οι συριζαίοι, που αρπάζονται από το παραμικρό προκειμένου να κρατηθούν ενώ μαίνεται η θύελλα.

Εδώ, για να καταλάβετε πού έχει φτάσει το πράγμα, μέχρι και ότι γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες 3.000 οπαδοί του κόμματος δήλωναν χθες! Ετρεχαν προφανώς αλαλάζοντες από πάθος οι οπαδοί, για να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να μη φανεί ότι υπάρχει κενό, διότι τις προάλλες, με τη διάσπαση, είχαν αποχωρήσει ισάριθμοι από το κόμμα.

Η γελοιότητα, θέλω να σημειώσω, είναι πανταχού παρούσα ό,τι και να λένε, ό,τι και να κάνουν…

Ο fit πρωθυπουργός

Ο ένας (ο πρόεδρος Στέφανος) παίζει ποδόσφαιρο και «σαβουριάζεται», κατά την έκφραση των πιτσιρικάδων, και ο άλλος, ο Κυριάκος, παίζει «μπαλίτσα» στο ΤικΤοκ και «σπρώχνει» όπως μπορεί το youthpass, το βοήθημα για τους μικρούς. Μέχρι και νεανικό καπέλο φόρεσε, και εν συνεχεία επιδόθηκε σε skateboard επί γαλάζιας (φυσικά, τι άλλο;) σανίδας, στον προθάλαμο του πρωθυπουργικού γραφείου. Τρία-τέσσερα δευτερόλεπτα τον είδαμε να κάνει skateboard, όχι παραπάνω, και εύχομαι να πήγαν όλα καλά εν συνεχεία. Είναι βέβαια πολύ fit, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Διότι χθες το μεσημέρι μού έστειλαν κάτι φωτογραφίες του από την ομιλία του στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι, στις οποίες εικονίζεται με… μαυρισμένο το αριστερό μάτι!

Τυχαίο είναι; Χτύπησε κάπου αλλού, και δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι προσγειώθηκε ανώμαλα στο πάτωμα κατά τη διάρκεια του skateboard; Αγνωστο. Δεν έχω περισσότερη ενημέρωση, αλλά σε κάθε περίπτωση κάθε εξήγηση δεκτή.

Πάντως, ο Κυριάκος προφανώς δεν ανήκει στην κατηγορία των προαναφερόμενων κ.κ. Κασσελάκη και Ανδρουλάκη – της «μοίρας» Καραμανλή. Εγινε πρωθυπουργός χωρίς να μεσολαβήσει αθλητικό «ατύχημα»…

Βαφτίσια

Στην επιχείρηση αναστήλωσης του ηθικού των συριζαίων θα εντάξω και χθεσινή δημοσκόπηση που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, δεύτερο κόμμα, και στους «φευγάτους» ένα άλλο 3,2% – τουτέστιν και οι δύο μαζί συγκεντρώνουν κάτι περισσότερο από το ποσοστό που έλαβε το κόμμα της χαράς στην καταστροφή του Δράμαλη τον Ιούνιο του 2023! Ωραίοι!

Οι «φευγάτοι», τώρα, θα ανακοινώσουν απόψε στο Σεράφειο της οδού Πειραιώς, λίγο πιο κάτω από εκεί που τραγουδάει ο κ. Μαζωνάκης και λίγο πριν από εκεί που εμφανίζεται – σε άλλο μπουζουξίδικο – ο κ. Ρουβάς, τη δημιουργία (και το όνομα) του καινούργιου κόμματος. Το οποίο, σύμφωνα με τα όσα μάς έχουν προδιαθέσει ο «πρόεδρος» Αλέξης (Χαρίτσης) και διάφορα στελέχη, θα είναι αριστερό, προοδευτικό, αντιδεξιό, αντικαπιταλιστικό και διάφορα άλλα «αντί», και στόχος του (φιλόδοξος…) θα είναι να προσελκύσει όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τρόμαξαν από τα φιλελεύθερα ανοίγματα του προέδρου Κασσελάκη και έφυγαν τρέχοντας.

Εντάξει, μακάρι να ευοδωθούν οι ελπίδες των ανθρώπων, στην τελική δεν είναι κακό να γεννιούνται καινούργια κόμματα, όμως το μέλλον τους είναι δυσοίωνο. Και γι’ αυτό δύσκολο.

Και με όποιον το έχω συζητήσει, πολιτικό ή δημοσιογράφο, όλοι υπενθυμίζουν το προηγούμενο εγχείρημα, που έγινε μάλιστα μέσα σε συνθήκες που θα ευνοούσαν την ανάπτυξή του και εξαφανίστηκε: το εγχείρημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που κινήθηκε στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο με τους τωρινούς, και δεν έκανε τίποτε. Θα μου πεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε τότε γιατί είχε αρχηγό τον Τσίπρα, δεν είχε τον Κασσελάκη, και θα συμφωνήσω. Ωστόσο η προϊστορία υπάρχει, δεν μπορεί να διαγραφεί. Με τίποτε…

«Αριστερά μπροστά»

Τέλος πάντων, δεν είναι ωραίο πράγμα να τους «γκαντεμιάζεις» τους ανθρώπους με το που ξεκινούν το καινούργιο τους εγχείρημα. Θα φανεί στο χειροκρότημα, που λέει και το τραγούδι, τι μπορούν να κάνουν. Το καλό γι’ αυτούς πάντως είναι ότι έχουν μπροστά τους τρία ολόκληρα χρόνια για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. Κι αν καταφέρουν και φανούν και υπαρκτοί στις ευρωεκλογές, ακόμα καλύτερα. Η προσπάθεια θα γίνει πιο εύκολη.

Το νέο κόμμα, όπως όλα δείχνουν και αν δεν έχει μεσολαβήσει κάποια σημαντική ανατροπή, θα ονομάζεται «Αριστερά μπροστά». Αρχικά δεν φαίνεται να υπάρχουν επί του παρόντος. Το «Διέξοδος Αριστερά» δεν παίζει. Ούτε και τα αρχικά ΔΙΕ.ΑΡ., τα οποία θα αποτελούσαν και την πιο εύηχη εκδοχή του ονόματος. Η «Ομπρέλα» που έπαιζε με τον τίτλο, είχε την αριθμητική υπεροχή εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά και οπωσδήποτε όχι τέτοια που να δίνουν στον Ευκλείδη το δικαίωμα να επιβάλει την άποψή του. Θα δούμε βέβαια και στη συνέχεια πώς θα εξελιχθεί το πράγμα. Ο Χαρίτσης έλεγε χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι η διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου κόμματος μπορεί να είναι χρονοβόρα, και ασφαλώς στο μυαλό του θα είχε τις λεπτές ισορροπίες που θα πρέπει να τηρηθούν στον καινούργιο πολιτικό σχηματισμό.

Παιδιά, θέληση να υπάρχει. Καλή θέληση…

Keywords
Τυχαία Θέματα