Κίνα: Η εξωσυζυγική σχέση του πρώην ΥΠΕΞ «αγνοείται» εδώ και πέντε μήνες

Η φημολογούμενη σύντροφος του Κινέζου πρώην ΥΠΕΞ Τσιν Γκανγκ, που φέρεται να είναι η αιτία της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση, έχει «εξαφανιστεί» από τον Απρίλιο, ενώ το όνομά της «κόβεται» από τις πλατφόρμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο παντρεμένος Τσιν Γκανγκ απομακρύνθηκε από τη θέση του ως κορυφαίος διπλωμάτης του Πεκίνου μετά από έρευνα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) που αποκάλυψε ότι διατηρούσε σχέση κατά τη διάρκεια μιας 18μηνης θητείας του ως πρέσβης στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ποια είναι η φερόμενη σχέση του πρώην ΥΠΕΞ

Ενώ η ταυτότητα

της συντρόφου του δεν έχει αποκαλυφθεί επισήμως, οι αναφορές στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, το Weibo, έχουν εδώ και καιρό κατονομάσει την πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης Phoenix, Fu Xiaotian, ως την εξωσυζυγική σχέση του Γκανγκ.

Όπως αναφέρει η New York Post, κάθε συζήτηση γι’ αυτήν έχει μπλοκαριστεί από τους συντονιστές και οι χρήστες πρέπει να αναφέρονται στο όνομά της με συντομογραφίες.

Η τελευταία ανάρτηση που έκανε η Xiaotian στα social media ήταν στις 10 Απριλίου, όταν έγραψε σε ανάρτησή της ότι επέστρεφε στο Πεκίνο από το Λος Άντζελες. Η 40χρονη γυναίκα είχε δημοσιεύσει μάλιστα και μια φωτογραφία της αγκαλιά με τον γιο της Ερ Κιν, που φημολογείται ότι είναι το παιδί της με τον πρώην ΥΠΕΞ. Επίσης είχε επισυνάψει μια φωτογραφία της από μία συνέντευξη, με έναν άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο Τσιν Γκανγκ.

Η δημοσιογράφος με τον πρώην Κινέζο ΥΠΕΞ

Το απαγορευμένο όνομα

«Η τελευταία φορά που πέταξα μόνη με αυτό το αεροσκάφος ήταν όταν ταξίδεψα από το Λος Άντζελες στην Ουάσιγκτον για δουλειά. Όπως αποδείχτηκε, εκείνη ήταν η τελευταία συνέντευξη που έκανα για την εκπομπή Talk with World Leaders», έγραφε στο post της η 40χρονη δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι αυτή η σκέψη της προκαλεί μεικτά συναισθήματα.

«Αυτό το αεροπλάνο ξεκίνησε πάλι από τος Λος Άντζελες, αλλά αυτή τη φορά ταξιδεύω με το αγαπημένο μου μωράκι, τον Ερ Κιν», συμπλήρωνε η Xiaotian στην ανάρτησή της.

Παρόλο που στο παρελθόν έκανε τακτικά αναρτήσεις στις σελίδες της στα social media, η δραστηριότητα αυτή σταμάτησε μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η ενότητα των σχολίων στο τελευταίο post της 40χρονης είναι πλέον κλειστή, ενώ αρχικά επιτρεπόταν στους χρήστες να υποβάλουν σχόλια. Δεν είναι σαφές πότε έγινε αυτή η αλλαγή.

Όπως αναφέρει η New York Post, από τις 10 Απριλίου και μετά η Xiaotian δεν έχει δώσει σημεία ζωής και παραμένει άγνωστο εάν παρέμεινε στην Κίνα μετά το ταξίδι της.

Keywords
Τυχαία Θέματα