Ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται με τους… σεΐχηδες της Σίτι!

Οχι, δεν πωλείται ο Παναθηναϊκός στο City Football Group. Δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, δηλαδή, από τον όμιλο που διατηρεί στην κατοχή του τη Μάντσεστερ Σίτι. Ούτε και διαπραγματεύεται για κάποιον παίκτη της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Είναι σε άλλα… επίπεδα οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ομως άνθρωποι που

λειτουργούν για λογαριασμό των διοικούντων τη Μάντσεστερ Σίτι είναι σε επικοινωνία με ανθρώπους του Παναθηναϊκού τις τελευταίες μέρες. Για ποιον λόγο;

Για τη μεταγραφή του βραζιλιάνου στόπερ, Βίτορ Ούγκο. Ο Ούγκο ανήκει στη βραζιλιάνικη Μπαΐα, η οποία είναι κάτω από την ομπρέλα του City Football Group, που εκτός από τη Μάντσεστερ Σίτι έχει και άλλες ομάδες. Παλέρμο, Τρουά, Νιου Γιορκ Σίτι, Μέλμπουρν Σίτι, Γιοκοχάμα Μαρίνος, Τζιρόνα, Μουμπάι Σίτι είναι μερικές απ’ αυτές. Και μέσα σε αυτές και η βραζιλιάνικη Μπαΐα. Εξού και η… σύνδεση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με εκείνους της Σίτι.

Επιστολή – φωτιά

Αλυσιδωτές και δη εκρηκτικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει ανώνυμη επιστολή που, όπως μου είπαν, έφτασε στα χέρια της FIFA και καταγγέλλει το σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτή περιγράφεται ένα ολόκληρο «σύστημα» διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας από τους θεσμούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατηγορείται ευθέως –όπως μου ανέφεραν, ασφαλώς– ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ως «εντολοδόχος» και ζητείται η άμεση παρέμβαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Στην ίδια ανώνυμη επιστολή γίνεται αναφορά και στα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ που «κατ’ εξακολούθηση και χωρίς διαχωρισμό αγνοούν τη νομολογία της FIFA και του CAS» ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι ενάντια στη νομολογία του CAS και στους κανόνες της FIFA, οι κανόνες της ΕΠΟ δεν αναγνωρίζουν την αθλητική διαδοχή στο 100%, δημιουργώντας έτσι ανισότητα και αντικανονικότητα σε αυτά που προσπαθεί η FIFA να πετύχει.  Τονίζοντας ότι «έχετε αφήσει την αλεπού να… φυλάει το κοτέτσι» η επιστολή καταλήγει:  «Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε δύο αδιάφθορους και με τεράστια γνώση του δικαίου και της ελληνικής νοοτροπίας, τον Ανδρέα Ζαγκλή της FIBA και τον δρ Γρηγόρη Ιωαννίδη του Sports Law Expert, ώστε να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε ότι ο νέος σας Πειθαρχικός Κώδικας σάς επιτρέπει να παρέμβετε σε εθνικά θέματα, ειδικά όταν η Εθνική Ομοσπονδία δεν έχει κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα».

Δυνατή ομάδα

Για πρώτη φορά η εθνική ομάδα κολύμβησης θα συμμετάσχει σε παγκόσμιο πορωτάθλημα με 20 κολυμβητές, εκ των οποίων 11 άνδρες και εννιά γυναίκες. Θα υπάρξει συμμετοχή σε έξι συνολικά ομαδικά, καθόσον η συγκεκριμένη διοργάνωση στην Ντόχα είναι η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στα ομαδικά αγωνίσματα για τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τιμά τον «Ξανθό»

Η ΑΕΚ υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο τον Αρη και το ματς είναι ξεχωριστό για τον εξής λόγο: θα τιμηθεί η μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος διατέλεσε προπονητής της Ενωσης τη διετία 1996-98 και οδήγησε την Ενωση στον τελικό της Ευρωλίγκας κατά την τελευταία σεζόν της θητείας του στα κιτρινόμαυρα. Οπως έκανε γνωστό η ΑΕΚ, το παρών στα Ανω Λιόσια θα δώσει και η οικογένεια του «Ξανθού».

Θρήνος στον Αρη

Ακόμη μία μεγάλη απώλεια θρηνεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς τη Δευτέρα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Αρη, ο Κώστας Παπαϊωάννου. Αγωνιζόμενος κυρίως ως εξτρέμ και ως 10άρι, άρχισε την καριέρα του από τον ΠΑΟΔ, ωστόσο έγραψε ιστορία με τον Αρη τη φανέλα του οποίου φόρεσε από το 1967 ως το 1976. Ο Κώστας Παπαϊωάννου ήταν, σημειώνω, βασικό στέλεχος της ομάδας του Αρη που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1970 (1-0 τον ΠΑΟΚ στο Καυταντζόγλειο), το τελευταίο τρόπαιο μέχρι σήμερα στην ιστορία του συλλόγου. Αγωνίστηκε επίσης στον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ ήταν και διεθνής με την εθνική ομάδα.

Θέλει να κάνει επανεκκίνηση

Υστερα από έναν χρόνο απραξίας, ο Γιάννης Μυστακίδης βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στη Super League 2. Ο 29χρονος επιθετικός υπέγραψε στον Καμπανιακό και θα βοηθήσει την ομάδα της Χαλάστρας στο υπόλοιπο της σεζόν. Τελευταία ομάδα του Μυστακίδη ήταν ο Πανσερραϊκός και θυμίζω πως για επτά χρόνια (2014-21) ανήκε στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου δεν έπαιξε πολύ, αφού παραχωρήθηκε δανεικός σε διάφορες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Παναθηναϊκός, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε πίσω. Πλέον ψάχνει το restart στην καριέρα του μέσω του Καμπανιακού.

Τον κοιτούν ομάδες της εγχώριας Λίγκας

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα στην Τράμπζονσπορ, με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας να εξακολουθεί να θέλει να αποχωρήσει, αλλά να μην υπάρχει πρόταση για να το κάνει άμεσα. Κι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του Ιανουαρίου και ο Μπακασέτας παραμένει στην Τράμπζονσπορ, χωρίς να υπάρχει άλλη ομάδα του εξωτερικού στο κόλπο για την απόκτησή του, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτα όσον αφορά και στους εν Ελλάδι ενδιαφερόμενους για τον επαναπατρισμό του. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει σταματήσει να ασχολείται με την υπόθεση, ενώ πάντα έχει ανοιχτά τα… ραντάρ της και η ΑΕΚ.

Βραβεία

Συνεχίζω με άρωμα Ελλάδας. Στην ψηφοφορία για τα βραβεία The Best συμμετείχαν οι ομοσπονδιακοί και οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων όλου του κόσμου. Γκουστάβο Πογέτ και Τάσος Μπακασέτας ψήφισαν και οι δυο την ίδια τριάδα: κορυφαίο έδωσαν τον Μέσι, δεύτερο τον Χάαλαντ και τρίτο τον Εμπαπέ. Για κορυφαίο προπονητή του 2023, ψήφισαν τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Για δεύτερο καλύτερο ο μέσος τοποθέτησε τον Σιμόνε Ιντζάγκι και ως τρίτο τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Αντίθετα, για τον  Πογέτ στη δεύτερη θέση ήταν ο Σπαλέτι και τρίτος ο Αγγελος Ποστέκογλου.

Ετοιμο το μονοθέσιο

Τελευταία και όχι καταϊδρωμένη θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο η Red Bull. Η πρωταθλήτρια ανακοίνωσε ότι το πολυαναμενόμενο αγωνιστικό της, που είναι έτοιμο όπως καυχιέται από το περασμένο καλοκαίρι, θα παρουσιαστεί στις 15 Φεβρουαρίου. Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το μοναδικό τριήμερο χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν, στις 21-23 Φεβρουαρίου στο Μπαχρέιν και δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του εφετινού πρωταθλήματος με τα 24 γκραν πρι. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης ο Μαξ Φερστάπεν –τρεις φορές παγκόσμιος– και ο Σέρτζιο Πέρες!

Αγιασμός για το  προπονητικό

Προχωράει το πρότζεκτ του νέου αθλητικού κέντρου στον ΠΑΟΚ με τα 150 στρέμματα που αγοράστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ππως ανακοίνωσε χθες ο Δικέφαλος, την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στη νεοαποκτηθείσα έκταση.

Keywords
παναθηναικος, ολυμπιακοί αγώνες, super league, red bull, city, group, πεπ, fifa, επο, ζητείται, fiba, sports, law, expert, συμμετοχή, ΑΕΚ, μνήμη, ενωση, ελλαδα, ΠΑΟΚ, super, league, ψηφοφορία, ετοιμο, red, bull, καλοκαιρι, μαξ, ομαδα διας, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, φωτια, τελος του κοσμου, νεος παπας, super league, ζητείται, μνήμη, γνωση, εθνικη, επο, καριερα, πωλειται, αγωνες, αλεπου, ανω λιοσια, απωλεια, αρωμα, εβδομαδες, γινεται, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δωσει, ευκαιρια, ειπαν, υπαρχει, εξι, επικοινωνια, επτα, ετοιμο, ετων, εφυγε, ζωη, ιδια, ηλικια, υποθεση, κυπελλο, λιοσια, λογο, μαξ, μεσι, ομαδα, παντα, οικογενεια, ομπρελα, ποδοσφαιρο, πεπ, πρωταγωνιστες, ρανταρ, σαθρο, σαββατο, σεζον, συμμετοχή, τασος, τριημερο, φορα, ψηφοφορία, group, ανηκει, super, bull, city, ενωση, εθνικα θεματα, fiba, fifa, κωστας, law, league, sports, ομαδες, οργανα, ουγκο, red, red bull, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα