Οδηγός λεωφορείου έκανε δρομολόγιο με το κινητό στο τιμόνι – Οδηγούσε με… αγκώνες

Με το βλέμμα καρφωμένο στην οθόνη του κινητού. Μια νύχτα που στην Κυψέλη και στο κέντρο της Αθήνας βρέχει. Επιβάτης του λεωφορείου στέλνει στο Live News τα πλάνα που τράβηξε πίσω από τον οδηγό.

Με το όχημα να κινείται για 30 δευτερόλεπτα όπως θα δούμε, χωρίς τα χέρια του να βρίσκονται στο τιμόνι. Με το ένα κρατάει το προστατευτικό του κινητού ανοιχτό και με το άλλο σκαλίζει την οθόνη.

Όλα εκτυλίσσονται πριν από

λίγες μέρες σε λεωφορείο της γραμμής 022 στην Κυψέλη.

Ο οδηγός κατά διαστήματα δίνει κλίση με το δεξί του χέρι στο λεωφορείο και σταματάει στη διασταύρωση. Ακόμα και εκεί όμως, η συσκευή παραμένει στο τιμόνι. Ο ίδιος ελέγχει το δρόμο και λίγο αργότερα την αφήνει δίπλα του.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, έτυχε να δουν αυτές τις εικόνες που είχαν διάρκεια 30 δευτερολέπτων, επειδή βρίσκονταν κοντά στον οδηγό. Εκείνη την Τρίτη, πριν από λίγες μέρες, το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο, που περίμενε να φτάσει στον προορισμό του. Ο δρόμος είναι ολισθηρός από τη βροχή κι ο οδηγός απρόσεκτος. Εκείνα τα δευτερόλεπτα ασφαλώς δεν φανταζόταν ότι κάποιοι θα κατέγραφαν τα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Αυτές οι εικόνες έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα μιας σειράς ανάλογων πλάνων που έχει παρουσιάσει το Live News και δείχνουν το πώς αντιλαμβάνονται ορισμένοι την δουλειά αλλά και την ευθύνη που έχουν στα χέρια τους.

Στην αρχή μάλιστα όπως δείχνει το βίντεο, ο οδηγός επιταχύνει στο δρόμο της Κυψέλης.

«Ένας επαγγελματίας οδηγός δεν πρέπει να απασχολείται με οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της οδήγησης», δήλωσε ο Φώτης Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας ΟΑΣΥ.

Η ταχύτητα και η ολισθηρότητα του δρόμου κάνουν πολλούς να σκέφτονται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε περίπτωση ενός ξαφνικού και αναπάντεχου εμποδίου.

«Η ασφάλεια του επιβατικού κοινού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Βάσει του κανονισμού αλλά και των οδηγιών της Διοίκησης, κάθε πράξη που δημιουργεί ζήτημα ασφαλείας δεν είναι αποδεκτή και εμπίπτει στην προβλεπόμενη Πειθαρχική διαδικασία. Επιπλέον με απόφαση του Διευθύνοντος, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο υπαίτιος τίθεται άμεσα σε διαθεσιμότητα», αναφέρει με ανακοίνωση της η ΟΣΥ.

Όλα αυτά δυο μήνες μετά από αυτό το βίντεο.

Ο οδηγός του λεωφορείου «πιάστηκε στα πράσα»

Με οδηγό να έχει στα χέρια του ένα σταυρόλεξο, πάνω στο τιμόνι του λεωφορείου, σε δρόμο της Κηφισιάς. Με το δεξί του χέρι κρατάει το στυλό και με το αριστερό το σταυρόλεξο. Με γυαλιά ηλίου αλλά και πρεσβυωπίας για να βλέπει κοντά, με τους επιβάτες να απορούν και τον ίδιο για λίγα δευτερόλεπτα να συνεχίζει.

Αυτές οι εικόνες είχαν έρθει απλά να πλαισιώσουν μια σειρά από άλλες στο πρόσφατο παρελθόν, με ανάλογες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές. Με το κινητό τηλέφωνο πάνω στο τιμόνι, με το τσιγάρο αναμμένο και στο Ρέθυμνο το 2020, ο οδηγός να το έχει «τερματίσει» με τα πόδια του σταυροπόδι.

Ο οδηγός του λεωφορείου «πιάστηκε στα πράσα»

Στα εγκληματικά λάθη ορισμένων, έρχεται να προστεθεί η τραγική κατάσταση της πλειοψηφίας των λεωφορειών που κινούνται με εκατομμύρια χιλιόμετρα και βλάβες που δεν μπορούν να λύσουν πλέον τα σέρβις.

«Η οδήγηση την νύχτα είναι πιο επικίνδυνη», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας ΟΑΣΥ.

O Φώτης Νικολακόπουλος μίλησε στο LIVE NEWS.

«Δεν ξέρω ποιος είναι αλλά έχει κάνει λάθος. Για να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία  πρέπει ο καταγγέλλων να κάνει μια αναφορά στον ΟΑΣΑ αλλά αυτό δεν γίνεται τις περισσότερες φορές. Υπάρχει το αρμόδιο τμήμα και δεν υπάρχει γραφειοκρατία».

Ο οδηγός του λεωφορείου 022 αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις. Όπως φαίνεται παρά τις καταγγελίες και παρά τις ποινές που επιβάλλονται, ορισμένοι δεν πτοούνται από την ευθύνη που τους αναλογεί και δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει πως στο τιμόνι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα.

Επιβάτης λεωφορείου: «Ήταν αρκετή ώρα που ασχολιόταν με το κινητό του»

Επιβάτης του λεωφορείου περιέγραψε στο Live News το δρομολόγιο αλλά και την στάση του οδηγού.

«Απόγευμα Τρίτης, στις 7 και 10, στο 022 προς Νέα Κυψέλη, ο οδηγός ασχολιόταν με το κινητό του πόση ώρα. Εγώ μόνο 30 δευτερόλεπτα μπόρεσα να καταγράψω λόγω του κόσμου. Ήταν φίσκα, είναι και μικρό λεωφορείο. Ήταν τόσο χαμένος στον κόσμο του και μόλις σταματήσαμε άνοιξε τις πόρτες κανονικά και κατέβηκε ο κόσμος γιατί ήταν τερματικός σταθμός. Ευτυχώς φτάσαμε σπίτια μας. Κανένας δεν έκανε κάποιο σχόλιο. Ήμασταν νεαρά άτομα μπροστά, πίσω κάποιοι άλλοι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν κατάλαβαν τι έγινε, μεταξύ μας το καταλάβαμε και λέγαμε: «α κάτσε να πάνε όλα καλά», είπε αρχικά.

Καταλήγοντας, τόνισε «Ήταν αρκετή ώρα που ασχολιόταν με το κινητό του και άνοιγε και έκλεινε με την θήκη, αλλά συνέχιζε, δηλαδή δεν είχε πρόβλημα και προφανώς δεν θα ήταν και η πρώτη φορά που το έκανε. Λέω: «να πάει, ότι είναι να γίνει, έγινε». Ενδεχομένως να περάσει μία ΕΔΕ μήπως παρθεί από τα καθήκοντα του, να σωθεί καμία ανθρώπινη ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα