«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

«Αυτό το κλαμπ είναι ξεχωριστό, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Μου θυμίζει τη Μπαρτσελόνα που επίσης πρωταγωνιστεί σε τόσα πολλά αθλήματα».

Οι…οβίδες του Τόνσεκ Στέρν έφεραν back to back το πρωτάθλημα στον Πειραιά με τον Σλοβένο διαγώνιο να «πυροβολεί» ακατάπαυστα (25 πόντους).

Μιλώντας στο in, ο Στέρν αποθεώνει τους πρωταθλητές και θυμίζει:

«Ήμασταν οι πρωταθλητές και κάτοχοι ευρωπαϊκού τίτλου πέρυσι, και είχαμε μείνει σχεδόν η ίδια ομάδα ενώ ενισχυθήκαμε με τον Τζούριτς και κάποιοι

μας αμφισβητούσαν. Δεν ήταν δυνατόν να είχαμε γίνει τόσο κακοί…

Απλά για μας αυτό λειτούργησε ώς έξτρα κίνητρο, κλείσαμε τα αυτιά μας και φέραμε πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πειραιά» λέει ο έμπειρος άσος που ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Τζούριτς στο δεύτερο σετ βγήκε ακόμα περισσότερο μπροστά.

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή στον αγώνα, είχαμε χάσει τον Δημήτρη, έπρεπε να βγω μπροστά και εγώ και οι υπόλοιποι παίκτες και αυτό κάναμε.

Γενικά ήταν μια απαιτητική χρονιά που παίξαμε πολλά παιχνίδια και είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας και ο τελικός ήταν κάπως έτσι. Πολύ καλοί στην αρχή, ισοφαριστήκαμε στη συνέχεια αλλά εκεί δείξαμε το χαρακτήρα μας και ξαναφέραμε το πρωτάθλημα στον Πειραιά.

Και με τον Μίλωνα στον τελικό του κυπέλλου, είχε συμβεί το ίδιο δεν είχαμε το ίδιο επίπεδο ποιότητας σε όλα τα σετ, αλλά την κρίσιμη στιγμή και πάλι μίλησε η κλάση της ομάδας.

Ετσι και με τον Παναθηναϊκό την κρίσιμη ώρα μέτρησε η εμπειρία, παικτών όπως ο Τζούριτς, ο Ιντάλγκο, ο Παγένγκ που έχουν παίξει τόσα μεγάλα παιχνίδια και στις δύσκολες στιγμές έκαναν τη διαφορά» λέει ο Στέρν που κάποια στιγμή ήταν σαν να έπαιζε αυτός απέναντι στον Ερνάντεζ !

«Απόλαυσα την αθλητική κόντρα με τον Ερνάντεζ τον ήξερα από την Ιταλία. Κάποιες στιγμές είχε πάρει την ομάδα πάνω του.  Και κάποια στιγμή στο 4ο σετ τελειώναμε τους πόντους ή αυτός ή εγώ. Πολύ καλός παίκτης. Όμως ποτέ δεν κερδίζει ένας παίκτης και εμείς είχαμε καλύτερο σύνολο. Μπορεί εγώ να φαινόμουν στους πόντους αλλά χωρίς τους αμυντικούς μας τους οποίους ευχαριστώ δεν θα γινόταν τίποτα».

Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει το πρωτάθλημα (και πάλι με 3-1) στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά εφέτος το έκανε στην έδρα του.

«Ναι πάντα είναι πιο γλυκό να παίρνεις τίτλο μπροστά στον κόσμο σου. Οι φίλαθλοί μας είναι…τρελοί και απίστευτοι. Ειλικρινά δεν θα ξεχάσω ποτέ το κατάμεστο ΣΕΦ των 14.000 θεατών στον τελικό του ευρωπαϊκού θα ήθελα να ζούσαμε κάτι ανάλογο και τώρα αλλά ήταν δύσκολο. Το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο όπως τότε αλλά μας βοήθησαν πάρα πολύ και πάντα είναι ιδανικό να τελειώνεις τον τίτλο στο σπίτι σου.

Πέρυσι το κάναμε στη Θεσσαλονίκη και σίγουρα τώρα ήταν πιο όμορφο γιατί κάναμε αυτό το δώρο στους φιλάθλους μας για την υποστήριξη τους και νομίζω το χάρηκαν ιδιαίτερα».

Στο γήπεδο βρέθηκαν αθλητές και αθλήτριες από άλλα αθλήματα του συλλόγου που μόνο αυτή την εβδομάδα είχε τρία πολύ μεγάλα ραντεβού σε τελικούς και ημιτελικό ευρωπαϊκών κυπέλλων.

«Αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό είναι τρομερό το είδα και στον δικό μας αγώνα που είχαμε υποστήριξη από αθλητές και αθλήτριες από άλλα σπορ του συλλόγου. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλάμπ στον κόσμο, θα τον έβαζα δίπλα στη Μπαρτσελόνα που πρωταγωνιστεί επίσης σε πολλά αθλήματα.

Την ώρα του δικού μας αγώνα οι νεαροί του ποδοσφαίρου στέφονταν πρωταθλητές Ευρώπης και είδαμε στα αποδυτήρια τα τελευταία λεπτά και την απονομή. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά μια μεγάλη οικογένεια και αξίζουν συγχαρητήρια και στη διοίκηση που κρατάει τόσα τμήματα ανταγωνιστικά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Τον ρωτάμε εάν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και είναι ειλικρινής: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι επίσημα. Σε λίγες μέρες θα ξέρω καλύτερα. Λατρεύω τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα θα ήταν ιδανικό και για τα τρία μου παιδιά (σ.σ. δύο αγοράκια και ένα μεγαλύτερο κορίτσι) και τη γυναίκα μου να μείνουμε εδώ. Μακάρι θα δούμε, θα εξετάσω όλες τις προτάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τη συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λίγκ ο Σλοβένος είναι κάθετος:

«Ναι μπορεί να ήταν πιο δύσκολα και επίπονα τα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λίγκ αλλά ήταν πολύ σωστή η απόφαση της διοίκησης να παίξουμε με τους κορυφαίους έτσι γίνεσαι καλύτερος. Και λίγο έλειψε να περάσουμε και τον όμιλο και θα ήταν απίστευτο. Ίσως την επόμενη χρονιά να τα καταφέρουμε εάν είμαστε μαζί».

Όσο για τον Δημήτρη Τζούριτς, ο Στέρν στάζει μέλι:

«Ο Τζούριτς είναι τρομερός τύπος και μεγάλη υπόθεση και για τα αποδυτήρια. Ένας παίκτης που έχει μεγαλώσει στον Ολυμπιακό με τρομερή διεθνή καριέρα. Εγώ τον πάω πολύ και μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να μιλάμε σέρβικα μαζί και αυτό είναι κάτι πολύ ωραίο. Πέτυχε πολλά και του αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Στον τελικό ήρθε τραυματίας από τα αποδυτήρια για να μας στηρίξει. Απίστευτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα