Παναθηναϊκός – Ντνίπρο 2-2: Καρδιοχτύπησε, αλλά πέρασε

Επαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν… κάηκε ο Παναθηναϊκός! Με «προίκα» το 3-1 της Σλοβακίας και σε συνδυασμό το 2-2 της Λεωφόρου, οι «πράσινοι» απέκλεισαν την Ντνίπρο και προκρίθηκαν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί που τους περιμένει η Μαρσέιγ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε αγχωμένη στη ρεβάνς της Λεωφόρου, αλλά δεν το πλήρωσε. Οι «πράσινοι» μπορεί να μην έπιασαν την απόδοση του πρώτου αγώνα, ωστόσο έκαναν το καθήκον τους: Εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον επόμενο προκριματικό

γύρο της διοργάνωσης.

Με τον Μπρινιόλι φύλακα-άγγελο σε αρκετές περιπτώσεις και τον Σπόραρ να εκτελεί σε κρίσιμα σημεία, ο Παναθηναϊκός υπερκέρασε το πρώτο εμπόδιο και ετοιμάζεται για τις μάχες με τη Μαρσέιγ.

Φυσικά, με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια για τον Παναθηναϊκό, που έχει ήδη εξασφαλισμένη θέση και στους ομίλους του Europa League.

Ο Σπόραρ σημείωσε τα δύο γκολ του τριφυλλιού, με την Ντνίπρο να βρίσκει δίχτυα τόσο με τον εκπληκτικό Ντόμπβικ, όσο και με τον Σαράπι.

«Τρελό» πρώτο μέρος

Με… συνταγή Σλοβακίας παρέταξε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μοναδική αλλαγή ο Τιν Γεντβάι που ξεκίνησε βασικός αντί του τραυματία Μπαρτ Σένκεφελντ.
Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, με τον Παλάσιος να έχει την πρώτη τελική στο 8ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον γκολκίπερ της Ντνίπρο να μπλοκάρει το σουτ του Βιλένα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 15′ άνοιξε το σκορ στον αγώνα. Τραγικός υπολογισμός της φάσης από τον γκολκίπερ της Ντνίπρο, ο Σπόραρ τσίμπησε την μπάλα και στη συνέχεια τον κρέμασε για το 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το δεύτερο γκολ για τον Σλοβένο επιθετικό σε αυτήν την προκριματική φάση.

Το τέρμα των γηπεδούχων ξύπνησε την Ντνίπρο, που βρήκε άμεση απάντηση στο 24ο λεπτό. Ο Ντόμπβικ πήρε την μπάλα από το ημικύκλιο της περιοχής του τριφυλλιού, έκανε άνω-κάτω την άμυνα των πρασίνων και έγραψε το 1-1.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να συνέλθουν και στο 34′ σπατάλησαν διπλή ευκαιρία. Ο Παλάσιος τσίμπησε την μπάλα, ο Βόλινετς απέκρουσε και στη συνέχεια ο Μπερνάρ προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 38′ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και πάλι με τον Ντόμπβικ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή του σκορ.

Λυτρωτής Σπόραρ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ντνίπρο μπήκε και πάλι δυνατά, με τον Μπρινιόλι να σώζει την εστία του σε δυο περιπτώσεις. Στο 52′, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έφυγαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, με τον Σπόραρ να τα θαλασσώνει στην τελική προσπάθεια και δύο λεπτά αργότερα, ήρθαν τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση.

Με κεφαλιά του Σαράπι, οι Ουκρανοί έγραψαν το 1-2 και έβαλαν ζόρια στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Οι πράσινοι προσπάθησαν να ρίξουν τον ρυθμό, ενώ και κάποιες διακοπές συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο Γιοβάνοβιτς φρέσκαρε τη μεσαία του γραμμή με τον Τσοκάι και στο 70′ ο Παναθηναϊκός βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Τρομερή ενέργεια από τον Τζούρισιτς και πάσα πάρε-βάλε στον Σπόραρ για το 2-2.

Στο 76′ τα πράγματα απλουστεύθηκαν για τον Παναθηναϊκό, με την Ντνίπρο να μένει με δέκα παίκτες (κόκκινη ο Τάντσουκ).

Οι πράσινοι διαχειρίστηκαν άριστα τα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης και τσέκαραν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66’ Τσόκαϊ), Τζούρισιτς (90’ Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (90′ Βέρμπιτς).

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεξάντρ Κούτσερ / 4-3-3): Βόλινετς (36’ λ.τ. Κιναρέλκιν), Πάσικ, Ανταμιουκ, Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Καπλιένκο (69’ Τάντσουκ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πικχαλόνοκ (68’ Κόχουτ), Ρουμπσίνσκι (69’ Χουτσούλιακ), Ντόβμπικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα