Παρέμβαση Παπαδήμου ζητούν δύο πρυτάνεις για τα πανεπιστήμια

Συγκεκριμένα του ζητούν να παρέμβει ώστε να πέσουν οι τόνοι και να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ των Πανεπιστημίων και του υπουργείου Παιδείας και μάλιστα απευθύνονται στον κ. Παπαδήμο, καθώς έχει και την ιδιότητα του πανεπιστημιακού καθηγητή.

«Γνωρίζουμε όλοι την εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία μας, λόγω της κρίσης την οποία διέρχεται η χώρα μας» επισημαίνεται στην επιστολή.

«Είναι γνωστό, ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, ότι τα Πανεπιστήμια μας, που, από τη φύση

τους, είναι κοντά στο να αφουγκράζονται τον παλμό της κοινωνίας μας, βρίσκονται σε αναταραχή.

» Είναι γνωστό, επίσης, ότι η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά προς την εφαρμογή του Ν.4009/11 δημιουργεί προβλήματα, που οδηγούν τη λειτουργία των ελληνικών πανεπιστημίων σε αδιέξοδο. Πρεσβεύουμε ότι σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση χρειάζεται καταλλαγή και θα σας παρακαλούσαμε να χρησιμοποιήσετε το κύρος σας προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η δυσάρεστη για όλους κατάσταση, πολλώ μάλλον αφού υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί και να καταλήξει σε αλόγιστη βία.

» Ο ίδιος, άλλωστε, κύριε πρωθυπουργέ, πολύ ορθά έχετε διακηρύξει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας είναι η ενότητα μας, η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται από την προσπάθεια βεβιασμένης εφαρμογής του Νόμου για τα Πανεπιστήμια» τονίζεται στην επιστολή.

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν όλα ήταν έτοιμα δεν υπάρχει πιθανότητα να προλάβουν ως τις 16 Ιανουαρίου, που ορίζει ο νόμος, να έχουν κάνει εκλογές των μελών συμβουλίων διοίκησης.

Επίσης πολλοί πρυτάνεις εκφράζουν την αντίθεση τους στη θέση που έχει διατυπώσει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι αν δεν έχουν συμβούλια τον Ιανουάριο τα Πανεπιστήμια δεν θα λάβουν τις επιχορηγήσεις.

Οι δύο πρυτάνεις απευθύνουν νέα έκκληση στις αρχές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών γύρω από τα Προπύλαια και το Πολυτεχνείο.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε, οι πρυτάνεις υπενθυμίζουν ότι έχουν απευθυνθεί επανειλημμένα στους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, αλλά και Πολιτισμού και Τουρισμού, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο γύρω από τα Προπύλαια, μεταξύ των ιστορικών κτηρίων της Ακαδημίας και της Βιβλιοθήκης, αλλά και γύρω από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα