Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 78-85: Η «βασίλισσα» έκανε νέο μπρέικ στους Σέρβους κι έστειλε τη σειρά ξανά στη Μαδρίτη

Σε ακόμα ένα καταπληκτικό παιχνίδι, μιας σειράς playoffs που θα μνημονεύεται για χρόνια στην Euroleague, η Ρεάλ Μαδρίτης «έσπασε» ξανά την έδρα της Παρτιζάν στο Βελιγράδι επικρατώντας των Σέρβων με 85-78 και έστειλε τη σειρά πίσω στη Μαδρίτη για το καθοριστικό Game 5.

Μεγάλη εμφάνιση από πλευράς Σέρβων για τον Ζακ ΛεΝτέι που τελείωσε το ματς με 25 πόντους, ενώ σε πολύ καλή βραδιά ήταν και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 18 πόντους. Ταβάρες, Χάνγκα και

Ντεκ ξεχώρισαν για τους νικητές, με τον τελευταίο να τραυματίζεται σοβαρά ωστόσο λίγο πριν από το τέλος και να αποχωρεί υποβασταζόμενος από το γήπεδο.

Μετά την «παγωμάρα» πριν το τζάμπολ εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο Βελιγράδι με το μακελειό στο δημοτικό σχολείο και το τελετουργικό της έναρξης, η «βασίλισσα» ήταν εκείνη που μπήκε με τι μαχαίρι στα δόντια και έχοντας τον Χάνγκα «καυτό» (14 πόντοι) πήρε από νωρίς διαφορά και το 15-27 της πρώτης περιόδου ήταν εντελώς αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα.

Η Παρτιζάν ξεκίνησε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτρεξε ένα επιμέρους 14-4 και κατάφερε να μειώσει στο καλάθι (32-34). Ο Λεσόρ μετά το αρχικά μουδιασμένο του ξεκίνημα βρήκε τα πατήματά του, ενώ ο ΛεΝτέι και ο Παπαπέτρου ήταν σταθερά καλοί, για να είναι το ματς ντέρμπι μέχρι και το ημίχρονο, με τον Γιουλ να διαμορφώνει το 42-45.

Ο ρυθμός στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν χαμηλός, οι Μαδριλένοι είχαν χάσει τη σιγουριά τους, και μετά από αρκετές προσπάθειες η Παρτιζάν πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο παιχνίδι (51-49) με τους Ισπανούς σε εκείνο το σημείο να απαντούν και με επιμέρους 4-12 να κλείνουν την περίοδο στο +6 (55-61). Η τελευταία περίοδος ήταν μία σου και μία μου, ο ΛεΝτέι έβαλε μεγάλα καλάθια αλλά ο Ταβάρες και ο Ντεκ κράτησαν τη Ρεάλ μπροστά., έστω και οριακά (70-71). Η Ρεάλ προηγήθηκε με 74-80 1.42″ πριν το τέλος αλλά δύο τραγικά λάθη του Γκος και δύο καλάθια του Μαντάρ έφεραν ξανά τους Σέρβους σε απόσταση βολής (78-80). Ο Ταβάρες όμως με γκολ-φάουλ έδωσε αέρα 5 πόντων στην ομάδα του και κάπου εκεί όλα κρίθηκαν. Ένα δίποντο του Μούσα έδωσε το +7 και το τελικό 78-85.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 42-45, 55-61, 78-85

Keywords
Τυχαία Θέματα