ΠΑΣΟΚ: Με υπόμνημα στον Αρειο Πάγο ζητά να μην συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές

Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, με το οποίο ζητά να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις επικείμενες ευρωεκλογές, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, «η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη».

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι ο συνδυασμός «δεν πληροί τις προϋποθέσεις κατάρτισης συνδυασμού της παραγράφου 1 του άρθρου 32 π.δ 26/2012», γιατί «η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη

του Παναγιώτη, καταδικασθέντα σε ποινή κάθειρξης για την ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή».

Δείτε εδώ το υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στις 4 Απριλίου την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος έντεκα βουλευτών που εξελέγησαν με το κόμμα των Σπαρτιατών, πλην του επικεφαλής του, Βασίλειου Στίγκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας, που διενήργησε προσωπικά την ποινική έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, που παρέπεμπαν σε μεθόδους «greek mafia» και Δον Κορλεόνε, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Η παραγγελία για την κίνηση της ποινικής διαδικασίας αφορά στους 11 βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ελέγχεται ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος.

Δίωξη Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού

Η δίωξη Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και, σύμφωνα με αυτά, φέρεται ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τρεις βουλευτές των Σπαρτιατών ανεξαρτητοποιήθηκαν, με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να αριθμεί πλέον 7 βουλευτές, καθώς είχαν αποχωρήσει άλλοι δύο τους προηγούμενους μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα