Στη μαρτυρική συνοικία της Χομς εισήλθαν ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου

Η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος κατευθύνεται ταυτόχρονα στη Χομς, επιδιώκοντας να συντονίσει τη βοήθεια.

Μέλη των αποστολών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανέμεναν από την Παρασκευή άδεια του καθεστώτος για να εισέλθουν στη συνοικία που βομβαρδιζόταν επί εβδομάδες από τις συριακές δυνάμεις. Οι Αρχές δεν επέτρεπαν την είσοδο επικαλούμενες λόγους ασφαλείας για τις αποστολές.

Εκπρόσωπος
της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης πως ομάδα της Ερυθράς Ημισελήνου εισήλθε στη συνοικία Μπάμα Αμρ. Δεν είναι σαφές την παρούσα στιγμή τι ποσότητες τροφίμων ή ιατρικού υλικού κατόρθωσαν να μεταφέρουν μαζί τους τα μέλη της αποστολής.

Η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών Βάλερι Έιμος κατευθύνεται την ίδια στιγμή προς τη Χομς μαζί με ομάδα της Ερυθράς Ημισελήνου, έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση, όπως μεταδίδει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana, του Σύρου υπουργού Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλίμ ότι θα έχει τη συνεργασία του καθεστώτος.

Η Έιμος έφθασε στη Συρία επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την πρόσβαση των ανθρωπιστικών αποστολών στις ζώνες που έχουν δεχθεί το βαρύτερο σφυροκόπημα από το καθεστώς Άσαντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα