«Στις 12 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα», είπε ο Χρυσοχοΐδης

Συνέντευξη παραχώρησε χθες βράδυ στο ΕΡΤNEWS και την εκπομπή «Στο Κέντρο» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεί τους φιλάθλους να πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε στα γήπεδα, που αναμένεται να ανοίξουν στις 12 Φεβρουαρίου, προκειμένου να στείλουν μήνυμα κατά της δράσης εγκληματικών οργανώσεων στο ποδόσφαιρο. «Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας το εξής: «Ετσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες

των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία».

Ρεαλιστική θεωρεί ο κ. Χρυσοχοΐδης τη συνεργασία με τις ΠΑΕ για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα. «Εδώ λοιπόν είναι και η εφαρμογή του αθλητικού νόμου. Οτι όποιος ασχημονεί μέσα στο γήπεδο, βλάπτει την ομάδα του. Ή όταν είναι στο αντίπαλο γήπεδο βλάπτει την ομάδα του, η οποία παίζει εκτός έδρας. Θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και να τελειώνουμε γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα».

Πρόεδρος των ερυθρόλευκων βετεράνων ο Γκαϊτατζής

Ιστορική ήταν η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία του συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι. Κι αυτό γιατί έπρεπε να αναδειχθεί αυτός που θα διαδεχόταν τον αείμνηστο και ξεχωριστό Γιώργο Δαρίβα. Σε ποιον έλαχε ο κλήρος; Ποιος θα πιάσει πλέον τη σκυτάλη; Ο Δαρίβας κατείχε το πόστο από το 1993 και στο εξής πρόεδρος θα είναι ο σπουδαίος μπακ του παρελθόντος, ο Γιάννης Γκαϊτατζής.

Οπως με ενημέρωσε άνθρωπός μου που ήταν παρών στη συνεδρίαση, κατά την έναρξη των εργασιών  κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του θρυλικού Γιώργου Δαρίβα και ακολούθως ομόφωνα εκλέχθηκε ο Γιάννης Γκαϊτατζής νέος πρόεδρος του συνδέσμου βετεράνων του Ολυμπιακού, με α’ αντιπρόεδρο τον Παναγιώτη Κελεσίδη και β’ αντιπρόεδρο τον Πέτρο Καραβίτη. Ο Αντώνης Γλύκας παρέμεινε ως γενικός γραμματέας και ο Θανάσης Αγγελής θα είναι ο ταμίας του συνδέσμου.

Αναπληρωτής γενικός γραμματέας θα είναι ο Νίκος Μαριόλης, προπονητής της ομάδας των βετεράνων ο Χρήστος Καλτσάς, με δεύτερο προπονητή τον Μπάμπη Σταυρόπουλο. Αρχηγός της ομάδας θα είναι ο Νίκος Βαμβακούλας, υπεύθυνος υγείας και γραφείων ο Γιώργος Κωττάκης και μέλη του διοικητικού συμβουλίου οι Γιώργος Κοκολάκης, Γιώργος Βαΐτσης και Αντώνης Τζανετουλάκος. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς. Από την πλευρά μου εύχομαι κάθε επιτυχία στον σύνδεσμο γιατί έχει και φιλανθρωπικές δράσεις.

«Εφυγε» η Ζαπονίδου

Μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, η Δήμητρα Ζαπονίδου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Να θυμίσω πως επρόκειτο για την πρώτη αρχηγό της εθνικής μπάσκετ γυναικών στον παρθενικό επίσημο αγώνα στις 15 Απριλίου του 1958, ενώ είχε γράψει ιστορία και ως παίκτρια του Πανιωνίου. Αγωνίστηκε, επίσης,  στην Α.Ε. Αμπελοκήπων, παίζοντας ακόμα και χωρίς κάλτσες και μάλιστα αυτό συνέβη σε μια εποχή όπου είχε ράψει μόνη της το πρώτο της σορτσάκι. Παράλληλα εργαζόταν σε εργοστάσιο, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά της.

Εντυπωσιακός Εμπίντ

Ο Τζοέλ Εμπίντ έκλεψε χθες την παράσταση και από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και από όλους τους άλλους με την απίστευτη εμφάνισή του κόντρα στους Σπερς. Θέλοντας να δώσει ένα μικρό μάθημα στον ρούκι-θαύμα Βίκτορ Γουεμπανιάμα, τον οποίον είχε απέναντί του, σκόραρε 70 πόντους στο καλάθι των Σπερς! Εγινε έτσι ο ένατος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πιάνει αυτό το ορόσημο και έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος των Σίξερς, ρεκόρ που κατείχε ο θρυλικός Γουίλτ Τσάμπερλεν με 68 πόντους. Υστερα  από όλα αυτά οι Σίξερς νίκησαν με 133-123.

Σημειώνω πως ο Γιάννης ήταν και πάλι ασταμάτητος. Κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα τριπλ νταμπλ εφέτος, με 31 πόντους, 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ακόμα δύσκολης νίκης των Μπακς στο Ντιτρόιτ επί των Πίστονς με 122-113. Καλός ήταν και ο Μίντλετον, που με 26 πόντους ξεπέρασε τους 12.000 στην καριέρα του στους Μπακς. Θετικός να πω ότι ήταν και ο Σάσα Βεζένκοφ στον αγώνα των Κινγκς με τους Χοκς, αλλά και άτυχος. Σκόραρε οκτώ πόντους στα έξι λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί πριν τραυματιστεί στο πόδι και αποχωρήσει. Εντέλει οι Κινγκς νίκησαν με 122-107.

Ενας «άσος» για τα Χανιά

Μόλις λίγους μήνες έμεινε στα Γιάννενα ο Μπόρις Κλέιμαν, καθόσον ο ΠΑΣ συμφώνησε και παραχώρησε τον ισραηλινό τερματοφύλακα στα Χανιά. Η παρουσία του Κλέιμαν δεν ήταν καθόλου καλή στην ομάδα της Ηπείρου και ο… Αγιαξ θα τον αντικαταστήσει με τον Γκέργκελι Νάγκι, που είχε εφέτος μόλις μία συμμετοχή με τη φανέλα της Λαμίας. Μου είπαν ακόμη ότι παρελθόν από τον ΠΑΣ αποτελεί και ο Ικερ Μπιλμπάο, ο οποίος δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και λύθηκε το συμβόλαιό του.

Παλιός γνώριμος στο Μαρούσι

Συνεχίζω με μπάσκετ: με επίσημη ανακοίνωσή του το Μαρούσι γνωστοποίησε την απόκτηση του Γκλεν Κόζι μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Τον θυμάστε; Ο ηλικίας 32 ετών αμερικανός γκαρντ έπαιξε και στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και φόρεσε τις φανέλες του Λαυρίου (2020-21) και μετά (2021-22) του Περιστερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα