Συμφώνησαν για τις εκλογές

Σε απόλυτη συμφωνία για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κατέληξαν ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στη Βουλή, με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.Μάλιστα, στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου
αμέσως μετά τη συνάντηση που ξεπέρασε τη μία ώρα ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία αντίρρηση για την προοπτική να στηθούν οι κάλπες μετά το Πάσχα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πρόταση του ιδίου.Στο ραντεβού Παπαδήμου - Παπανδρέου ο δεύτερος επανέλαβε στον Πρωθυπουργό την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση για όσο διάστημα απαιτηθεί, επιμένοντας και στην ανάγκη να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και απορρέουν από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.«Δεν θα βάλουμε εμπόδια στον Πρωθυπουργό, θα τον στηρίξουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους» έλεγαν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα ότι στη συζήτηση ο κ. Παπαδήμος δεν έθεσε ζήτημα αντικατάστασης υπουργών του ΠΑΣΟΚ που θα συνδεθούν με τις εσωκομματικές εξελίξεις. Η ατζέντα της συνάντησης επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την ανάγκη να προωθηθούν αλλαγές για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου διευκρίνιζαν ότι σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μπορούσε να «δει» το θέμα του εκλογικού νόμου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του σταυρού προτίμησης, αλλά κατάτμησης των περιφερειών.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Σε ανακοίνωσή του για τον χρόνο των εκλογών το ΚΚΕ ανέφερε ότι «η υποτιθέμενη συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών αποδεικνύεται μύθος», καθώς η πραγματική δέσμευση που έχουν αναλάβει τα τρία κόμματα είναι απέναντι στην πλουτοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ενωση.Επίσης ο ΣΥΝ σχολίασε ότι η ημερομηνία των εκλογών γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια στιγμή που κανείς τους δεν αμφισβητεί ούτε κατ' ελάχιστο το περιεχόμενο της μνημονιακής πολιτικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα