Τα σχέδια της Apple για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πριν από λίγες ημέρες, και μετά από μεγάλη αναμονή  και μπαράζ από  δημοσιεύματα – η Xiaomi, παρά τις αντιρρήσεις των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, παρουσίασε το νέο , παρθενικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο  – ίσως στο μέλλον να δούμε από τον τεχνολογικό κολοσσό και άλλες πρεμιέρες χτισμένες επάνω σε τέσσερις τροχούς.  η Xiaomi, αψήφησε κάθε κώδων κινδύνου και μπήκε στον χορό με ένα εντυπωσιακό μοντέλο, μια σπορ μπερλίνα που ακούει στο όνομα SU7. 

Τώρα έρχεται και η σειρά της Apple!

H αμερικάνικη

εταιρεία δείχνει να είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει το νέο, ηλεκτρικό της αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει τον κωδικό Titan βάζοντας νερό στο κρασί της για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης αλλά είναι πολύ πιθανόν ο οδηγός να μπορεί να παρακολουθεί ταινίες ή και να απασχολείται με video games.

Όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου της θα βασίζονται σε έναν πανίσχυρο υπολογιστή με το νέο αυτοκίνητο να προσφέρει πλειάδα εφαρμογών, συστημάτων συνδεσιμότητας κ.α ηλεκτρονικών διευκολύνσεων και επιλογών προς τον οδηγό.

Επίσης, η Apple θα κάνει χρήση αισθητήρων lidar και ραντάρ, μαζί με κάμερες. Ακόμη δεν είναι απίθανο η Apple να προσφέρει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς κατόχους να κάνουν χρήση ενός απομακρυσμένου κέντρου ελέγχου του αυτοκινήτου που θα επεμβαίνει όταν υπάρχει θέμα εκτάκτου ανάγκης. Πάντως η Apple φαίνεται ότι προχωράει μόνη της την κατασκευή του αυτοκινήτου της, αφού απέκλεισε κάθε προσπάθεια συνεργασίας με έναν παραδοσιακό κατασκευαστή – η εταιρεία τεχνολογίας είχε προσπαθήσει πριν μερικά χρόνια να βρει συμμάχους σε αυτό το πρότζεκτ της προσελκύοντας φίρμες όπως τη Nissan,τη Hyundai κ.α  κάτι που τελικώς δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος!

Keywords
Τυχαία Θέματα