Το Τσάμπιονς Λιγκ των κωφών στην Ελλάδα

Μία ξεχωριστή διοργάνωση φιλοξενείται αυτές τις μέρες (22/4-27/4) στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα γήπεδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Πρόκειται για το Champions League Ποδοσφαίρου Κωφών το οποίο διεξάγεται με τη συμμετοχή δέκα ομάδων (ήταν έντεκα, αλλά η Γένοβα δεν ήρθε) από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η χώρα μας εκπροσωπείται από τρεις ομάδες, τον ΑΣΚ Κρήτης

Μίνωας, τον ΠΑΟΚ Μοριάς (Τρίπολης) και τον συνδιοργανωτή Παναθλητικό Ομιλο Κωφών (POK Athens). Η διοργάνωση, όπως έμαθα, τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, με συνδιοργανωτές τον Παναθλητικό Ομιλο Κωφών και τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Να προσθέσω ότι η συγκεκριμένη δράση συνδέεται άρρηκτα με το πρόγραμμα FootbALL της UEFA, το οποίο στοχεύει να αξιοποιήσει το ποδόσφαιρο ως καταλύτη για την προώθηση της θετικής αλλαγής στην κοινωνία. Η διοργάνωση μάλιστα έχει αρκετά μεγάλη απήχηση καθώς πολλά σχολεία παρακολουθούν τους αγώνες, ενώ τα παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, σύμφωνα με όσα μου είπε θεατής, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανατροπές. Οπως αυτό της πρώτης ημέρας του τουρνουά όπου ο ΠΟΚ νίκησε με 3-1 τη γαλλική Ρεμς η οποία θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης. Στον τελικό του Σαββάτου μάλιστα αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Οριστικά… φευγάτος ο Μπερνάρ

Απορούσαν στην Ατλέτικο Μινέιρο με την πρόταση του Παναθηναϊκού να κρατήσει τον Μπερνάρ για έναν ακόμα χρόνο στις τάξεις του. Οι Πράσινοι πρότειναν στους Βραζιλιάνους να… μεταφέρουν τη συμφωνία τους με τον ποδοσφαιριστή για το καλοκαίρι του 2025 και να πάρουν μια αποζημίωση, ωστόσο στη Μινέιρο όχι μόνο δεν το σκέφτηκαν, αλλά αποφάσισαν να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο. «Σας αντιπροτείνουμε να μας τον δώσετε από τώρα και πριν τελειώσει η σεζόν», είπαν οι Βραζιλιάνοι σύμφωνα με τα media της χώρας. Και κάπου εκεί αντιλήφθηκαν όλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί τίποτα από τα δύο. Οσο για τον ίδιο τον παίκτη; «Θέλω να γυρίσω σπίτι μου», είπε… ορθά-κοφτά πριν από μερικές μέρες. Ξεκάθαρος.

Θέλει ξανά να αναλάβει το μπάσκετ

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ και ο Παναγιώτης Φασούλας είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει για μία ακόμα φορά το χρίσμα. Γι’ αυτό έχει αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς… φουλ προεκλογικούς. Με την τελευταία παρέμβασή του καταγγέλλει τη διοίκηση Λιόλιου ότι, παρότι τα ζήτησε επισήμως, δεν του δίνει τα στοιχεία επικοινωνίας των σωματείων για να επικοινωνήσει απευθείας μαζί τους. Κατηγορεί τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για φίμωση της παράταξης Φασούλα και καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, να εξασφαλίσει ισονομία στις εκλογές.

Δεν έχει μέλλον στο Κλ. Βικελίδης

Εκτός πλάνων βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στον Αρη ο Ρόναλντ Ματαρίτα που δεν έχει πείσει τον Ακη Μάντζιο ότι αξίζει να πάρει ευκαιρίες. Ο ποδοσφαιριστής από την Κόστα Ρίκα έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα ματς στο φετινό πρωτάθλημα, στο 4-1 από τον Ολυμπιακό, και σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της πατρίδας του παραδέχθηκε πως έχει προβλήματα στη σχέση του με τον Μάντζιο, ενώ αποκάλυψε πως βρίσκεται σε διαδικασία δικαστικής λύσης του συμβολαίου του με την ομάδα. Ο 29χρονος παίκτης έχει δύο ακόμη χρόνια συμβόλαιο με τους Κίτρινους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι θα αποχωρήσει.

Ξανά στην κορυφή ο Νόλε

Κορυφαίος τενίστας για το 2023 αναδείχθηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και γι’ αυτόν τον λόγο απονεμήθηκε σε αυτόν το βραβείο Laureus. Ο Νόλε κέρδισε πέρυσι τα τρία από τα τέσσερα Γκραν Σλαμ (έχασε μόνο το Γουίμπλεντον) και επίσης κατέκτησε τον τίτλο στους τελικούς της ΑΤΡ, τελείωσε τη χρονιά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και παίρνει το βραβείο Laureus για πέμπτη φορά στην καριέρα του. «Είμαι ευγνώμων που κερδίζω για πέμπτη φορά αυτό το βραβείο. Την πρώτη φορά που το κέρδισα ήταν το 2012 κι εγώ μόνο 24 ετών. Είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να στέκομαι εδώ 12 χρόνια μετά», δήλωσε.

Κι όμως, λέει πως δεν έχει σχέση με την ομάδα

Ο Αχιλλέας Μπέος δεν άφησε αναπάντητη την πειθαρχική δίωξη που του άσκησε ο αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης για δυσφήμηση των ποδοσφαιρικών Αρχών και οργάνων έπειτα από δημόσιες δηλώσεις του. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Βόλου έκανε ανάρτηση στα social media και τόνισε ότι θα υποβάλει μήνυση και αναφορά στον Αρειο Πάγο εναντίον του για παράβαση καθήκοντος. Ο Μπέος υποστηρίζει μάλιστα ότι εδώ και καιρό δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ και πως «εκφράζομαι ελεύθερα ως πολίτης και δήμαρχος».

Keywords
Τυχαία Θέματα