Βενιζέλος: Η κυβέρνηση συνεργασίαςπρέπει να συγκεντρώνει πάνω από το 50%

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό portal «newsit», ο κ. Βενιζέλος εκτιμά «ότι το 50% των πολιτών είναι η στοιχειώδης πλειοψηφία».

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και συνεργασία για την έξοδο από την κρίση επισήμανε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος

αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «αυτοδυναμία» και «επαναληπτικές εκλογές», ζήτησε να βγει «ισχυρή η ΝΔ από την αναμέτρηση, για να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες τέτοιες που θα επιτρέψουν μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης τις συνέργιες μπροστά στο κοινό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικαλέστηκε, δε, τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας: «Το 67% - 70% του ελληνικού λαού μας λέει κάτι πάρα πολύ απλό: συνεννοηθείτε και συνεργαστείτε. Δεν το ακούμε».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στη ΝΕΤ και ερωτηθείς σε περίπτωση που έρθει η ΔΗΜΑΡ τρίτο κόμμα και λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα κρατήσει την εντολή και θα την αξιοποιήσει, αλλά και ότι θα στραφεί στα κόμματα της Αριστεράς στη διερευνητική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα