LEGO Legends of Chima: Laval's Journey

Βοηθήστε να ζώα να βρούνε το χαμένο CHI

Πληροφορίες:

Εταιρία ανάπτυξης: Warner Bros

Studio ανάπτυξης: TT Games

Διάθεση: Zegetron

Είδος: Action, Adventure

Κυκλοφορία: 25/6/2013

Κυκλοφορεί για: PS Vita, 3DS (Review)

Official SiteΣυζήτηση στο Forum

Λίγο πριν το τέλος της προηγούμενης γενιάς εμφανίστηκε η σειρά LEGO, όπου

την τόσο πετυχημένη πορεία της δεν μπορούσε ούτε η εταιρία που την δημιούργησε ,Traveller's Tales, να την πιστέψει. Το τρισδιάστατο platform gaming απέκτησε άλλη μία σπουδαία σειρά, η οποία χαρακτηρίζεται από τρία βασικά στοιχεία: τη διασκέδαση, το χιούμορ και τη διάρκεια, στοιχεία που για να τα βρούμε σε άλλα παιχνίδια θα πρέπει να τα αναφέρουμε ονόματα μεγαθηρίων όπως την σειρά LittleBigPlanet ή ακόμα και τον Mario. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά παιχνίδια LEGO τα οποία αντλούν θεματολογία από διάφορες ταινίες όπως π.χ το Star Wars, τον Harry Potter, τον Μπάτμαν ή με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών όπου είναι και το πιο πρόσφατο παιχνίδι LEGO. Σήμερα την τιμητική του με το παρών κείμενο έχει ένα πολύ ενδιαφέρον, διασκεδαστικό, αστείο και τεράστιο σε διάρκεια παιχνίδι LEGO το οποία αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της Chima.

Σενάριο

Chima, ένας μαγικός κόσμος με άγρια φύση και σπάνια ομορφιά. Εκεί όπου ανθρωπόμορφα πλάσματα ζούσαν ειρηνικά, μέχρι που ένας εμφύλιος χωρίζει τους κατοίκους σε φατρίες. Η δύναμη του CHI φυλάσσεται μέσα στις πολύτιμες σφαίρες που βρίσκονται στο εσωτερικό του Ναού των Λιονταριών, κάτω από τους Καταρράχτες του CHI. Οι καταρράχτες του CHI, η απόλυτη πηγή ενέργειας, κατεβαίνουν από το μεγαλοπρεπές Βουνό Καβόρα και χαρίζουν ζωή, αρμονία και ισορροπία στη χώρα. Τα μεγαλόψυχα Λιοντάρια μοιράζονται δίκαια το CHI με όλες τις φυλές των ζώων του Chima. Εδώ και αιώνες, η δύναμη του CHI διασφαλίζει την ειρήνη και την ισορροπία ανάμεσα στα ζώα του Chima. Αλλά όχι πια. Ο Cragger, ο Πρίγκιπας των Κροκοδείλων, σχεδιάζει εξέγερση εναντίον των μεγαλόψυχων Λιονταριών. Ενώνει τις δυνάμεις του με τους Λύκους και τα Κοράκια και όλοι μαζί σκοπεύουν να κατακτήσουν τα μεγαλόψυχα Λιοντάρια και να αρπάξουν το CHI! Ένας επικός αγώνας για τον έλεγχο του CHI πρόκειται να ξεσπάσει ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού Τα Λιοντάρια, οι Αετοί και οι Πίθηκοι αμύνονται με θάρρος και προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο τους από τα σατανικά σχέδια του Cragger.

Wellcome to the world of Chima - Gameplay

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια Lego, έτσι και εδώ το gameplay ακολουθεί συγκεκριμένα μονοπάτια. Επισκεπτόμενοι διάφορες τοποθεσίες, αντιμετωπίζουμε εχθρούς και, ενίοτε, αφεντικά, ενώ εκμεταλλευόμαστε ειδικές δυνάμεις σε συγκεκριμένα σημεία της πίστας. Βασικό κομμάτι των τίτλων της σειράς LEGO αποτελούν οι ειδικές δυνάμεις των χαρακτήρων, με τη χρήση των οποίων δίδεται η δυνατότητα επίλυσης γρίφων και η προσπέλαση δύσβατων σημείων των επιπέδων. Στο LEGO Legends of Chima: Laval's Journey έχουμε την δυνατότητα να χειριστούμε αρκετούς χαρακτήρες οι οποίοι έχουν και από μια ειδική δυνατότητα η οποία θα σας φανεί πολύ χρήσιμη, όπως η δυνατότητα το Laval να σκαρφαλώνει σε ορισμένα σημεία ή της Eris η οποία μπορεί να πετάξει και να φτάσει δυσπρόσιτα σημεία.

Οι παραπάνω ειδικές δυνάμεις όμως για να ενεργοποιηθούν χρειάζεται να έχε γεμίσει ο μετρητής CHI. Ο παραπάνω μετρητής γεμίζει είτε από μικρές σταγόνες CHI που βρίσκεται διάσπαρτες μέσα στα επίπεδα είτε από μια μεγάλη πηγή την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες φορές θέλετε. Επίσης, υπάρχουν και ορισμένοι γρίφοι στο παιχνίδι όπου η επίλυση τους είναι αρκετά απλή αφού περιορίζεται στο να καταστρέψουμε τουβλάκια lego, τα οποία στη συνέχεια τα ενώνουμε με σκοπό να κατασκευάσουμε σκάλες, γέφυρες, μοχλούς και άλλα αντικείμενα τα οποία θα μας βοηθήσουν να περάσουμε το εκάστοτε σημείο. Από τα παραπάνω τουβλάκια θα συλλέξουμε και διάφορα νομίσματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην κεντρική πόλη του τίτλου για ξεκλείδωσουμε διάφορα extra αντικείμενα.

Τέλος, οι μάχες δεν αποτελούν τίποτα το αξιοσημείωτο και έρχονται σε δεύτερη μοίρα μιας και είναι πολύ εύκολες και κουραστικές. Σε αυτό συμβάλλει ένα πρόβλημα που μαστίζει τη σειρά LEGO εδώ και χρόνια, η πολύ χαμηλή τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων. Ακόμα και οι μάχες με τα αφεντικά είναι απλοϊκές και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια από την πλευρά του παίκτη, και το μόνο για το οποίο ξεχωρίζουν είναι η εκμετάλλευση ειδικών δυνάμεων για την εξόντωσή τους.

Τεχνικός τομέας

Όλα τα παιχνίδια της σειράς LEGO είναι πραγματικά πανέμορφα και σίγουρα εξαίρεση δεν αποτελεί το LEGO Legends of Chima: Laval's Journey. Τα επίπεδα έχουν τεράστια σχεδιαστική ποικιλία, είναι δημιουργημένα με υπέροχα και φωτεινά χρώματα. Από την άλλη ο σχεδιασμός των χαρακτήρων δεν εντυπωσιάζει καθόλου, πέραν των cutscenes, αφού δεν έχει δοθεί πολύ προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες με αποτέλεσμα μερικές φορές να μην φαίνεται το στόμα τους και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η μουσική και οι φωνές του παιχνιδιού βρίσκονται σε επίσης υψηλά επίπεδα, όπου για το voice acting έχουν χρησιμοποιηθεί οι ίδιοι ηθοποιοί από την σειρά CHIMA που προβάλλεται σε μεγάλο κανάλι του εξωτερικού.

Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις - Συμπεράσματα

Τελικά, η Traveller's Tales αποτελεί μία από τις πιο σταθερές αξίες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Το μυστικό της ένα, ακολουθεί πάντα την ίδια συνταγή με την οποία είχε δημιουργήσει το LEGO Star Wars: The Video Game το 2005. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει κυκλοφορήσει 20 τίτλους για την σειρά LEGO και δεν αποτύχει ούτε σε έναν. Βέβαια ορισμένα προβλήματα τα οποία υφίστανται εδώ και χρόνια, όπως η χαμηλή A.I ή οι εύκολες μάχες με του αντιπάλους συνεχίσουν να υπάρχουν και εδώ αλλά σίγουρα δεν θα φανούν εμπόδιο στο να περάσετε πολλές ώρες διασκέδασης με το LEGO Legends of Chima: Laval's Journey. Όσοι είστε φίλοι τόσο της τηλεοπτικής σειράς όσο και των παιχνιδιών LEGO να είστε σίγουροι ότι το νεότερο παιχνίδι της Traveller's Tales αποτελεί την καλύτερη καλοκαιρινή επιλογή για τις φορητές σας κονσόλες.

{youtube}um3Ch7g4y5w{/youtube}

Άκης Μαύρος

Θετικά:Μεγάλη διάρκεια και replayabilityΠληθώρα χαρακτήρωνΤο voice actingΗ δυνάμεις των χαρακτήρων και το CHI δίνουν μια νότα φρεσκάδας στην σειράΑρνητικά:Μέτριος τεχνικός τομέαςΚακή Α.ΙΜεγάλοι χρόνοι φόρτωσης

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Warner Bros στην χώρα μας, Zegetron, για τις ανάγκες του Review.
Keywords
Τυχαία Θέματα