Castlevania: Lords of Shadow – Ultimate Edition

Με αφορμή την ανακοίνωση του Castlevania: Lords of Shadow 2 στη φετινή E3, η Konami σκέφτηκε να κάνει πιο εύκολο στον κόσμο να παίξει το προηγούμενο παιχνίδι. Έτσι λοιπόν μέσα στον Αύγουστο κυκλοφόρησε το Castlevania: Lords of ShadowUltimate Edition για το PC (Steam αλλά και κουτάτο), το οποίο ουσιαστικά είναι το προηγούμενο

παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων όλων των DLC του (Reverie και Resurrection). Το Castlevania: Lords of Shadow πρωτοκυκλοφόρησε το 2010 αποκλειστικά σε PS3 και Xbox 360.

Σενάριο και τα ρέστα

Έτος 1047. Η Γη απειλείται από μια ισχυρή δύναμη, γνωστή και ως Lords of Shadow. Ένα ξόρκι εμποδίζει τις ψυχές των νεκρών να φύγουν από τον κόσμο των ζωντανών, ενώ διάφορα δαιμονισμένα τέρατα κατοικούν στον πλανήτη και επιτίθενται σε ανθρώπους. Εσύ λοιπόν έχεις τον ρόλο του Gabriel Belmont, μέλος της Αδελφότητας του Φωτός, του οποίου η γυναίκα έχει δολοφονηθεί από κάποιο υπερφυσικό τέρας και έχει παγιδευτεί η ψυχή της. Ως Gabriel προσπαθείς να καταστρέψεις τρεις φατρίες των Lords of Shadow για να πάρεις στα χέρια σου την God Mask και να φέρεις πίσω στη ζωή τη γυναίκα σου. Τα δύο DLC που περιέχονται αποτελούν συνέχεια του βασικού σεναρίου και μάλιστα το ανατρέπουν!



Gameplay

Το Castlevania: Lords of Shadow είναι ένα κλασικό hack ‘n’ slash τρίτου προσώπου με μπόλικο σπλάτερ. Χειρίζεσαι τον Gabriel, ο οποίος κρατάει έναν σταυρό-μαστίγιο, τον λεγόμενο Combat Cross. Με αυτόν μπορείς να εκτελέσεις μέχρι και σαράντα διαφορετικά combo, ενώ οι κινήσεις σου ποικίλουν ανάλογα με την θέση σου και τους γύρω σου. Φυσικά και ο σταυρός δεν είναι το μοναδικό όπλο που χρησιμοποιείς, καθώς υπάρχουν μαχαιράκια, το ιερό νερό και άλλα αντικείμενα που αναβαθμίζονται, ενώ μπορείς να συνδυάσεις και μαγείες με τον σταυρό. Όσο θα παίζεις, θα σκοτώνεις συνεχώς λυκάνθρωπους και βαμπίρ, από τα οποία θα παίρνεις πόντους εμπειρίας με τους οποίους ξεκλειδώνεις νέες ικανότητες. Τα bosses είναι κάτι τεράστιοι γίγαντες, στους οποίους χρησιμοποιείς τον σταυρό (τα πάντα με τον σταυρό στο χέρι βρε παιδί μου) για να καταφέρεις να σπάσεις το ξόρκι που τον ελέγχει. Σημαντικό επίσης στοιχείο του παιχνιδιού είναι και οι γρίφοι και τα παζλ που θα κληθείς να λύσεις σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού.

Και από εμφάνιση;

Το παιχνίδι έχει μεταφερθεί στο PC και τα γραφικά του είναι αρκετά ικανοποιητικά για παιχνίδι του 2010. Αίμα υπάρχει αρκετό, όπως και μπόλικο σκοτάδι. Η μουσική φυσικά και είναι επική, ωστόσο μπορεί να έχεις ένα θέμα με τον χειρισμό και να σου φανεί ψιλοζόρικος. Ίσως να φταίει που δεν χρησιμοποίησα κάποιο χειριστήριο στο PC, ούτε άλλαξα τις ρυθμίσεις των πλήκτρων, παίζοντας με τα default.

Keywords
Τυχαία Θέματα